Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD: panenka Chucky, rozhněvaný Khan a rebel James Dean

BD a DVD: panenka Chucky, rozhněvaný Khan a rebel James Dean

Vydáno: 13.10.2013 12:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Vybrali jsme to nejlepší, co v prvních dvou říjnových týdnech vyšlo na nosičích pro domácí kina. Na své by si měli přijít příznivci blockbusteru (Star Trek: Do temnoty), hororu (Dětská hra) i klasik s Jamesem Deanem.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dětská hra (Child´s Play) (Magic Box)
BD obal filmu Dětská hra / Child's Play
Kultovní první díl série, který se dočkal pěti pokračování a v plánu je remake/reboot, režíroval na sklonku 80. let Tom Holland. Díky vlivu, jaký měl Freddy Krueger jakožto popkulturní ikona na horor, se proměnilo i pojetí zabijáků v tzv. slasherech ("vydražďovačkách"). Stali se z nich značně cyničtí sadisti s velmi černým smyslem pro humor. Schopnost nahánět hrůzu a při tom zábavně hláškovat je vlastní i Charlesi Lee Rayovi, jenž krátce před svou smrtí díky své znalosti voodoo přenesl svou duši do dětské panenky Chucky. Nehodlá ale v této podobě zůstat navždy, k čemuž mu má "dopomoct" malý kluk Andy, do kterého se chce převtělit. Vedle pojetí záporáka, jež odpovídalo dobovým trendům, se zde nápaditě pracuje s reliktem 70. let, kdy byly dětské postavy pojímány jako soukromé i společenské hrozby (Vymítač ďábla, Přichází Satan!). Dětská hra zůstává i po letech nejlepší částí z původní trilogie a za nejpovedenější ji budou považovat i ti, jimž je vzdálená campová poetika Chuckyho nevěstyChuckyho sémě.

Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD (1920x1080) / 1.85:1. 

Zvuk: DTS-HD Master Audio 5.1 česky, DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky.

Titulky: anglické, české.

Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 9. října 2013.

Oficiální upoutávka k filmu Dětská hra.

Star Trek: Do temnoty (Star Trek Into Darkness) (Magic Box)
BD obal filmu Star Trek: Do temnoty /
Star Trek: Do temnoty u nás sice vychází v hned několika různých verzích, ale ty se od sebe liší pouze (ne)přítomností filmu ve 3D a různými baleními (klasické, steelbook, sběratelské s lodí). Jde tak o bonusově ochuzené vydání, o kterém jsme informovali v našem tematickém článku. Pokračování komerčně i kriticky úspěšného rebootu ale zůstalo stejné (pomineme-li, že IMAX varianta je ke zhlédnutí/stažení za poplatek na iTunes). Ani po uvedení na nosičích pro domácí kina se část odborné veřejnosti není schopna shodnout, jestli je extrémní míra spoléhání se Abramsovy "dvojky" na řadu jiných přidružených produktů kladem, či naopak zásadním nedostatkem. Pokud jste nečetli prequel komiksy a nehráli hru, neznáte původní díly seriálu a neviděli jste Khanův hněv a Neobjevenou Zemi, ale máte rádi seriálovými postupy ozvláštněné a ne-tak-uplně klasicky odvyprávěné blockbustery se společenským přesahem, vydejte se znovu na cestu s posádkou lodi Enterprise.

Bonusy:
6 dokumentů - Vytváření Červené planety (8,5 min.), Útok na Hvězdnou flotilu (5,5 min.), Domovský svět Klingonů (7,5 min.), Nepřítel mého nepřítele (7 min.), Loď na loď (6 min.), Závěrečný souboj Spocka a Khana (cca. 6 min.).

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD (1920x1080) / 2.40:1. 

Zvuk: Dolby TrueHD 7.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, tahjsky, turecky, Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over). 

Titulky: anglické, české, arabské, bulharské, čínské, čínské, čínské, estonské, hebrejské, hindské, chorvatské, indonéské, islandské, kastilské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, malajské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, thajské, turecké, ukrajinské.

Doporučená cena:  599 Kč (2D), 699 Kč (2D + 3D v klasickém balení), 799 Kč (2D + 3D ve steelbooku), 1 599 Kč (2D + 3D ve sběratelské limitované edici s nepřátelskou lodí).

V obchodech od 9. října 2013.


Blu-ray menu smyčka Star Trek: Do temnoty.

3x James Dean
James Dean při natáčení filmu Rebel bez příčiny / Rebel Without a CauseZačátkem měsíce Magic Box na Blu-rayi vydal tři filmy s Jamesem Deanem. Jeho mýtus je nadále udržován i na modrých discích, protože jsme se nedočkali snímků jako Fixed Bayonets!Has Anybody Seen My Gal či Trouble Along the Way, které režirovali známí režiséři (Samuel Fuller, Douglas Sirk, Michael Curtiz) a v nichž si zahrál vedlejší roli. Na místo toho se mramorizuje jeho image autoritám se vzpouzejícího mladíka, jíž vytvořil Rayův počin ze školního prostředí Rebel bez příčiny. Mediální obraz, přiživovaný studiem a udržovaný publicisty do dneška, stvrdilo kaino-abelovské melodrama Na východ od Ráje Elii Kazana, za které byl Dean nominován na Oscara. Ani tuto, ani další (posmrtnou) nominaci za hlavní herecký výkon v Gigantovi George Stevense, naftařské sáze texaské rodiny, však neproměnil. Změnit se ale může náhled na hvězdnou personu tohoto takřka kultovního herce, protože Magic Box ke třem výborným filmům s mírně problematickým, přestože remasterovaným obrazem přidal i velkou spoustu bonusových materiálů včetně archivních dokumentů a záběrů. Jejich podrobný seznam včetně obrazových, zvukových a titulkovaných specifikací naleznete níže: 

Rebel bez příčiny (Rebel without a Cause) (Magic Box)
BD obal filmu Rebel bez příčiny / Rebel Without a Cause
Bonusy:
Audiokomentář Douglase L. Rathgeba; Dokumenty: James Dean Remembered (1 hod. a 5 min.), Defiant Innocents (36.5 min.), Dennis Hopper: Memories from the Warner Lot (10,5 min.); Zkušební záběry: casting (6,5 min.), kostýmové testy (5 min.); 16 vystřižených scén (bez zvuku) včetně alternativního konce; Z natáčení: Natalie Wood (8 min.), Jim Backus (cca. 6 min.)m James Dean (cca. 8 min.); Upoutávka (cca. 2,5 min.).

Obraz:
16:9 / 1080p Full HD (1920x1080) / 2.55:1. 

Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 1.0 česky, Dolby Digital 2.0 polsky (voice-over), Dolby Digital 1.0 francouzsky, italsky, kastilsky, německy, portugalsky, španělsky.

Titulky: anglické, české, čínské, čínské, dánské, finské, francouzské, hebrejské, italské, japonské, korejské, německé, norské, polské, portugalské, rumunské, španělské, švédské, turecké.

Na východ od ráje (East of Eden) (Magic Box)
BD obal filmu Na východ od ráje / East of Eden
Bonusy:


Na východ od Ráje: audiokomentář filmového kritika Richarda Schickela; Upoutávka; Dokument Forever James Dean (60 min.); Dokument Na východ od Ráje: Art in Search of Life (cca. 20 min.) Obrazové testy: casting (cca. 6 min.), oblečení, kostýmy a produkční design (cca. 22 min.); Vystřižené scény (cca. 19 min.); TV záběry ze světové premiéry 5. března 1955 v New Yorku (cca. 15 min.).

Pozn.: bonusový materiál s výjimkou audiokomentáře obsahuje české titulky

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD (1920x1080) / 2.55:1. 

Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 1.0 česky, Dolby TrueHD 7.1 japonsky, Dolby Digital 3.0 francouzsky, italsky, německy, Dolby Digital 2.0 portugalsky, Dolby Digital 2.0 polsky (voice-over), Dolby Digital 1.0 kastilsky, španělsky. 

Titulky: anglické, české, čínské, čínské, dánské, finské, francouzské, hebrejské, italské, japonské, korejské, německé, norské, polské, portugalské, rumunské, španělské, švédské, turecké.

Gigant (Gigant) (Magic Box)

BD obal filmu Gigant / GiantBonusy:
Gigant:
audiokomentář George Stevense, filmového kritika Stephena Farbera a scenáristy Ivana Moffata; Úvod George Stevense (cca. 3 min.); Ze zákulisí - George Stevens: filmař, který ho znal (45 min.).

Pozn.: bonusový materiál s výjimkou audiokomentáře obsahuje české titulky

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD (1920x1080) / 1.66:1. 

Zvuk: DTS-HD Master 2.0 anglicky, Dolby Digital 1.0 česky,francouzsky, italsky, kastilsky, německy, portugalsky, španělsky, Dolby Digital 1.0 polsky (voice-over).

Titulky: anglické, české, čínské, čínské, dánské, finské, francouzské, hebrejské, italské, japonské, korejské, německé, norské, polské, portugalské, rumunské, španělské, švédské, turecké.

Doporučená cena:  399 Kč (Rebel bez příčiny), 399 Kč (Na východ od Ráje),399 Kč (Gigant).

V obchodech od 2. října 2013.


Croodsovi (The Croods) (Bontonfilm)
BD obal filmu Croodsovi /
Croodsovi měli být původně 2D animovaný film, který měl vzniknout díky smlouvě mezi studiem Aardman a Dreamworks. Z kontraktu ovšem sešlo a první verze scénáře, na kterých se podílel i John Cleese, byly přepracovány z původního parťáckého konceptu na vyprávění s mnoha postavami. Ačkoliv se tato trojrozměrná rodinná podívaná o pravěké rodině, která je nucena opustit svou jeskyni, kvalitativně nemůže rovnat animákům od Aardmanů a skečům od Monty Pythonů, má k obojímu velmi blízko. Především soustředění se na vývoj otce od rodiny a nikoliv jeho dcery, dává jasně najevo, že je tato dobrodružná podívaná určena spíše odrostlejšímu - poučenějšímu divákovi. Právě ten by měl být schopný (d)ocenit, že Croodsovi jsou podobenstvím o jeskyni, které je univerzálně pochopitelné pro všechny.

Bonusy (Blu-ray):
Podivná stvoření z Croodsových - interaktivní databáze; Film o filmu: Beltův deník z jeskyně (cca. 6 min.); Střihy u Croodsových: Ztracené scény (8 min.); Staň se umělcem: Nakresli stvoření z Croodsových (12 min. + 15 min. + 8 min.); Upoutávka (2 min.); Upoutávky na animované filmy od DreamWorks Animation.

Bonusy (DVD): Film o filmu: Beltův deník z jeskyně (cca. 6 min.); Střihy u Croodsových: Ztracené scény (8 min.); Upoutávka (2 min.); Upoutávky na animované filmy od DreamWorks Animation.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD (1920x1080) / 2.35:1 (2D + 3D). 

Zvuk:
Blu-ray (2D i 3D): DTS-HD 7.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, chorvatsky, řecky, rumunsky, slovinsky, turecky, Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).  
DVD: Dolby Digital 5.1 česky, slovensky, turecky, polsky.

Titulky:
Blu-ray (2D i 3D):
anglické, české, slovenské, španělské, portugalské, bulharské, kantonské, chorvatské, hebrejské, maďarské, indonéské, malajské, mandarínské, slovinské, thajské, vietnamské.

DVD:
české, anglické, slovenské, polské, turecké.

Doporučená cena:  599 Kč (2D + 3D + DVD).

V obchodech od 2. října 2013.

Český trailer k filmu Croodsovi.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: První znamení: Přichází Satan! (08.04.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Box office: Monstra znovu v akci (08.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: První znamení: Přichází satan! (04.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Hotel Palace (21.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Box office: Vymítač ďábla přichází (09.10.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Téma: Panenky ve filmu: Annabelle, Barbie nebo Chucky. Kterou máš nejradši? (19.08.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu