Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 39. týden

Kinopremiéry: Affleck s Menzelem proti zbytku světa

Vydáno: 26.09.2013 08:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Mezi pěticí aktuálních premiér žádné vyložené lákadlo nehledejte. O nové komedii Jiřího Menzela a krimidramatu Hra na hraně s Benem Affleckem a Justinem Timberlakem se toho příliš neví, zbylé tři filmy budou zřejmě jen do počtu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hra na hraně (Runner Runner) (CinemArt)

Český plakát filmu Hra na hraně / Runner RunnerKriminální drama, o němž se toho příliš neví. Ze synopse těžko odhadovat, co čekat, neboť vypadá sice zajímavě, ale ne moc odlišně od dalších žánrovek. Naděje vzbuzuje jméno režírujícího Brada Furmana, jenž sice není moc známý, ale patří ke slibným tvůrcům. Ani obsazení, v němž se mimo jiné objeví Ben AffleckJustin Timberlake a Gemma Arterton, není úplně k zahození. Nezbývá než doufat, že výsledek bude inteligentní a nepůjde jen o pouhou jednohubku.

Synopse: Absolvent prestižní univerzity v Princtoneu Richie (Justin Timberlake) zjistí, že byl při jedné falešné on-line hazardní hře podveden a okraden. Jelikož nechce situaci nechat jen tak, odcestuje na Kostariku, kde sídlí magnát Ivan Block (Ben Affleck), který má podobné hry pod palcem. A právě jeho chce Richie obvinit z podvodu. Jenže Block ho přesvědčí, aby si to rozmyslel a pod příslibem velkého bohatství ho získá na svou stranu. Seznámí ho se svou atraktivní partnerkou Rebeccou (Gemma Arterton) a uvede ho do světa, který mladíka úplně ohromí. Jenže vše má svou odvrácenou stranu a agenti FBI jsou Richiemu v patách.

Originální trailer filmu Hra na hraně / Runner Runner
Bernie (Bernie) (D-cinema)

Plakát filmu Bernie / BernieDva roky stará americká krimikomedie se do našich kin dostává až nyní a láká hlavně na dvě věci - jednak na to, že je založena na skutečné události a také na obsazení, v němž si ústřední role vystřihli Jack Black, Matthew McConaughey a Shirley MacLaine. Ostřílený režisér a scenárista Richard Linklater tu střídá linii dokumentární s linií hranou, což může někomu činit problém. Ve výsledku tak může jít vlastně o to, zda bude film "jen" zajímavý, nebo také kvalitní a nabídne třeba nějaký přesah.

Synopse: Bernie Tiede (Jack Black) byl asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém městečku v Texasu a patřil k jeho nejoblíbenějším obyvatelům. Nikdy neváhal nabídnout pomocnou ruku a všichni ho měli rádi. Když si proto vzal bohatou vdovu Marjorie Nugent (Shirley MacLaine), nikdo se tomu nedivil. Protivná a náročná žena se stávala na Berniem postupně absolutně závislá a její spoluobčané ji posléze nějaký čas vůbec neviděli. Jaké bylo jejich překvapení, když se dozvěděli, že žena je mrtvá a Bernie je obviněn z její vraždy.

Zajímavost: Jack Black se v rámci autentičnosti setkal se skutečným předobrazem své postavy.

Originální trailer filmu Bernie / Bernie
Omar (Omar) (Aerofilms)

Český plakát filmu Omar / OmarIzraelský thriller už se dle synopse snaží kombinovat aktuální politickou situaci s napínavým příběhem zapadajícím do žánrové škatulky. Jak moc se to podařilo, zatím těžko soudit. Jméno režiséra Hany Abu-Assada je jednou velkou neznámou a fakt, že snímek byl k vidění na letošním karlovarském festivalu, asi mnoho potenciálních diváků odradí. Výsledek by dle několika málo dostupných hodnocení špatný být úplně neměl, chválena je nejvíce kamera. Určeno spíše náročnějšímu publiku. 

Synopse: Mladého pekaře Omara (Adam Bakri) dělí od jeho tajné lásky Nadji (Leem Lubany) zeď, která přetíná území Palestiny. Kvůli práci, rodině či lásce ji denně přelézají stovky mužů, kteří stejně jako Omar často uhýbají kulkám dozorců. Po atentátu na izraelského vojáka však padne Omar do zajetí a vojenská policie ho donutí hrát hru na kočku a myš. Musí se tak rozhodnout, zda zradí nejlepší kamarády, nebo životní lásku.

Originální trailer filmu Omar / Omar
Útěk (Flukt) (Film Europe)

Český plakát filmu Útěk / FluktTuzemský divák už si zvykl, že prakticky každý týden může zajít do kina na nějaký severský film. Tentokráte je na programu norský akční dobrodružný thriller z loňského roku, který vábí na atmosféru středověku a jakousi drsnou akci. Částečně atraktivní může být i to, že hlavními hrdinkami jsou v ryze mužském žánru dvě děvčátka. Režírující Roar Uthaug vyměřil velmi krátkou stopáž, takže i v případě nějakého průšvihu byste se neměli trápit dlouho. Možná by stálo za zkoušku.

Synopse: V blíže nespecifikované nehostinné krajině už deset let řádí mor. Celé rodiny jí putují, aby nalezli alespoň příjemnější místo k žití. Mezi nimi je i rodina devatenáctileté Signe (Isabel Christine Andreasen), kterou ale při cestě v horském průsmyku vyvraždí zločinecká skupina společenských outsiderů. Děvče ovšem ušetří a vezmou mezi sebe. Signe brzy pozná, že v tomto společenství ji čeká horší trest, než je smrt a pokusí se z tábora za pomocí mladšího děvčete utéct. 

Originální trailer filmu Útěk / Flukt
Donšajni (Bontonfilm)

Plakát filmu Donšajni / DonšajniJe až s podivem, jak málo se toho o nové komedii Jiřího Menzela ví. Známé je de facto jen to, že se odehrává v zákulisí operního souboru a v poslední roli se v ní objevila Jiřina Jirásková. Dále uvidíte například Jana Hartla, Libuši Šafránkovou, Martina Hubu, Ivanu Chýlkovou a další. Zda půjde o divácký hit, ukáže až čas, určitá aura tajemna ovšem může snímku jak uškodit, tak pomoci. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. 

Synopse: Prostopášná komedie odhaluje svět opery zbavený pozlátka a přináší příběh o lásce, zklamání, hudbě, milování a o celoživotní slabosti pro operní pěvkyně. I tak zdánlivě seriózní ansámbl, jakým je operní soubor, totiž má své slabosti, neduhy i starosti jako každé jiné uskupení.

Zajímavost: Donšajn je počeštěnou verzí španělského Dona Juana a italského Dona Giovanniho.

Česká ukázka filmu Donšajni / Donšajni
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Flash bleskurychle servíruje fanservis, ale jako příběh pokulhává (15.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Flash se představuje ve finálním traileru (01.06.2023 09:45 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Peter Simonischek (30.05.2023 15:18 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Přes všechny snahy je thriller Hypnotik jen zaměnitelnou žánrovkou (13.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu