Box Office: Hugh Jackman porazil taneční Dream Team

Vydáno: 23.09.2013 07:00 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Drama Zmizení, jehož hvězdou je Hugh Jackman, srazilo v rámci svého premiérového víkendu dvojku Insidious ze zlaté příčky a hluboko pod sebou zanechalo taneční Dream Team.
Jake Gyllenhaal, Hugh Jackman ve filmu Zmizení / PrisonersPředposlední zářijový víkend se měl podle předpovědí nést ve znamení souboje velkých premiér - na plátna kin mělo zaútočit drama Zmizení, taneční Battle of the Year: The Dream Team či trojrozměrný Čaroděj ze země Oz. Zabodoval ovšem pouze prvně jmenovaný snímek. 

Kombinace osvědčeného žánru, zajímavého tématu a herecké účasti Wolverina Hugha Jackmana a Jakea Gyllenhaala přilákala do kin dostatečný počet diváků, díky kterým snímek vydělal téměř dvaadvacet a půl milionu dolarů a s přehledem si pro sebe ukořistil první příčku. Stále je však ještě brzy na jakékoliv odhady i oscarové věštby - premiérový víkend nebývá nejspolehlivější ukázkou divácké úspěšnosti. Vzhledem k tomu, že se o Zmizení nadšeně hovořilo ještě před jejím uvedením, o propadák rozhodně nepůjde. S Wolverinem se pochopitelně nová "jackmanovka" srovnávat nemůže, k Bídníkům (27 mil.) však již tak daleko nemá a Austrálii či Podvod s přehledem porazila.

Fotografie z filmu  / Battle of the Year: The Dream TeamO jednu příčku byla sražena dvojka Insidious s výdělkem čtrnácti a půl milionem dolarů následovaná snímkem The Family a nečekaně úspěšným Instructions Not Included, který poskočil o dvě místa nahoru. Další novinka tohoto víkendu - k Let's Dance přirovnávaná Battle of the Year: The Dream Team - se s pětimilionovým výdělkem krčí na pátém místě a vzhledem k nelítostným kritikám se dá předpokládat spíše další propad - stačí si vzpomenout na One Direction 3D: This Is Us, který se na stupni vítězů ohřál velmi krátce v rámci premiérového víkendu a dále jej čekal jen sestup do propadliště dějin.

Nepříliš jistá trojrozměrná sázka na 
Čaroděje ze země Oz se umístila zatím na deváté příčce - podstatně větší úspěch zaznamenalo například 3D vzkříšení Titanicu (17,3 mil.) či Lvího krále (30,2 mil.), desátou pozici okupují disney-pixarovská LetadlaO dvě příčky se začaly propadat Jasmíniny slzy, o celých sedm spadlo již zmiňované One Direction 3D: This Is Us, na devatenácté příčce se umístila další novinka tohoto víkendu: Thanks for Sharing s Markem Ruffalo a Gwyneth Paltrow.

Příští týden se diváci v zámoří dočkají tří "větších" premiér: komedie Baggage Claim u nás spíše neznámého režiséra Davida E. Talberta, pokračování animáku z roku 2009 Zataženo, občas trakaře 2 a komedie Don Jon. Přepere Hugha Jackmana trojice Scarlett JohanssonJulianne Moore a Joseph Gordon-Levitt?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 20.9. 2013

1. Zmizení 21,4 mil. (novinka)
2. Insidious 2 14,5 mil.
3. The Family 7 mil.
4. Instructions Not Included 5,7 mil.
5. Battle of the Year: The Dream Team 5 mil. (novinka)
6. Millerovi na tripu 4,7 mil.
7. The Butler 4,3 mil.
8. Riddick 3,7 mil.
9. Čaroděj ze země Oz 3D 3 mil.
10. Letadla 2,9 mil.

Všechny tržby jsou uvedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY