Trailer: Otřes mozku způsobuje lesbickou prostituci

Vydáno: 17.09.2013 18:30 - | foto: facebook tvůrce

V Sundance chválené, i když neoceněné, v Karlových Varech rozporulně přijaté lesbické drama Otřes mozku má první upoutávku. A rovnou mládeži nepřístupnou.
Fotografie z filmu  / ConcussionOtřes mozku vypráví o ženě ve středních letech, která žije se svou partnerkou a dvěma dětmi na předměstí v New Jersey. Jednoho dne se jí ale stane nehoda, když dostane míčem při synově baseballovém zápase. Rána do hlavy otřese jejím životem víc, než si myslí, protože se přes den začne živit jako lesbická prostitutka, která se specializuje na bohatou klientelu, a v noci zastává úlohu ženy v domácnosti.

Synopse sice zní velmi lacině, ale popisek v programu Karlových Varů film přirovnával k podobně problematické queer tragikomedii Děcka jsou v pohodě a nejspíš díky motivu prostituce k Buňuelově Krásce dne. Mohla by z toho být dobrá komedie, kdyby hrdinka po ráně do hlavy změnila i orientaci, ale i podle citací z recenzí, které se objevují v traileru, jde o povedené drama s velmi dobrým ústředním hereckým výkonem.

Upoutávka, která atraktivní téma homosexuální prostituce vyčerpá hned z počátku, eliminuje osobní rozměr (rodinný život) a soustřeďuje se výhradně na ten pracovní (prostituce pro prachaté). Navíc se z ní zdá, že středobodem vyprávění bude vztah mezi hrdinkou a jednou její zákaznicí, která ale má přítele. Otřes mozku by se měl do americké kinodistribuce dostat 4. října a ve stejný den by mělo být dostupné via VOD (Video On Demand - zhlédnutí/stáhnutí za poplatek).

Trailer s hvězdičkou níže, galerie s obrázky výše, jak nejspíš víte, pokud jste nedostali míčem po hlavě.

Red band trailer k Concussion.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY