Menzelovi Donšajni se utkají o Zlaté Glóby

Vydáno: 16.09.2013 12:50 - Amaya Tomanová | foto: Bontonfilm

Montrealská festivalová premiéra snímku Jiřího Menzela Donšajni se setkala s velkým úspěchem. Po několika zcela vyprodaných projekcích se tvůrci filmu pokusí o Zlatý Glóbus.
Jiří Menzel při natáčení filmu Donšajni / DonšajniDonšajni Jiřího Menzela, jejichž premiéra se na montrealském filmovém festivalu setkala s nemalým úspěchem v podobě nejen zcela vyprodané projekce v rámci galavečera, ale i následujících dvou repríz, se chystají do světa. Producenti filmu zahájili vyjednávání o prodeji práv do Kanady, Itálie a Řecka - ale to není vše. Snímek se utká o Zlatý glóbus v kategorii neanglicky mluvených počinů.

"Po projekci v Montrealu také oslovil Jiřího Menzela André Guimond, člen HFPA- asociace, která uděluje Zlaté Glóby. Ten navíc zasedá výboru této organizace, která nominuje neanglicky mluvené filmy na tuto cenu. Následně nám i nabídl součinnost při přihlášení filmu na tuto cenu, kterou určitě využijeme,"
říká výkonná producentka filmu Lucia Kršáková. "Momentálně připravujeme podklady pro přihlášku."

Guimond byl filmem nadšený. Jeho šance na vítězství navíc zvyšuje fakt, že Jiří Menzel v současné době absolvuje americké turné, které vyvrcholí projekcí Ostře sledovaných vlaků pro členy Akademie ve slavném Samuel Goldwyn Theater v Hollywoodu.

Donšajni dávají divákovi nahlédnout za velkolepé kulisy světa opery.Operní soubor na malém městě se rozhodne uvést Mozartova Dona Giovanniho. Režisér Vítek v podání Jana Hartla tvrdí, že nemá operu rád a že se všechny velké kusy obejdou bez inteligentního děje. Přesto pro chystané představení pozve z Ameriky slavného zpěváka Jakuba, který v místním divadle kdysi začínal.

Trailer k filmu, v němž se dále objeví například Libuše Šafránková či Jiřina Jirásková, si můžete pustit pod článkem.

Originální trailer filmu Donšajni


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY