Lord Hoven útočí v teaseru

Vydáno: 09.09.2013 20:16 - | foto: facebook tvůrce

Neuplynul by týden, kdy by v kinech nebyla premiéra filmu podle skutečné události. L. H., středometrážní fikční debut Adama Sedláka, vznikl na motivy případu exkrementového extrémisty z VŠE.
Plakát k L.H.Před pěti lety se pražská Vysoká škola ekonomická stala terčem útoků koprofila, jenž po toaletách rozmazával výkaly a podepisoval se zkratkou L. H. (Lord Hoven). Ačkoliv byl podezřelý jeden muž, který neuspěl u závěrečných státnic, nebyly důkazy a nevyčíslila se ani škoda. Policie případ odložila a škola situaci nechala být poté, co došel omluvný dopis s vysvětlením, že šlo o akt zoufalství z bezvýchodné životní situace, která se změnila. 

Režisér a scenárista Adam Sedlák se rozhodl na případ zaměřit ve středometrážním studentském snímku L. H. , který by měl být od příštího měsíce uveden v omezené kinodistribuci. Na rozdíl od dokumentu Mgr. Radovan Kaluža by ale mělo jít o fikci, v jejímž čele bude policista Arnošt, jenž bude pátrat po pachateli. Sedlákovi se rozhodně nedá upřít, že si umí vybrat dostatečně atraktivní náměty (či spíše individua-kuriozity) - a prostřednictvím nich se dobrat něčeho víc.

Zda-li se L. H. kvalitativně bude řadit spíše k povedeným porevolučním Svobodovým krimi (Udělení milosti se zamítá, Sametoví vrazi), nebo půjde o značně problematickou exploataci s přepálenými ambicemi (Kájinek), se budete moct přesvědčit od 11. října v pražském kině Aero. Zveřejněný teaser by měl být nápomocný v rozhodování, zda-li si na studentský počin, který produkčně zaštítila písecká FAMO, zajít. 

Moc důvodů ale nedává, pokud na vás nefunguje česká trailerová kombinace vulgarity, sexu a známějších jmen (Jenovéfa Boková, Jiří Štěpnička, Václav Neužil). Čtyřicetisekundový teaser, jenž zároveň bude jedinou upoutávkou na film, je alespoň vtipně vypointovaný. Podívejte se na něj níže. V galerii zase hledejte fotky z filmu.

Teaser k filmu L. H. (Lord Hoven).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY