Sherlock Holmes má další tvář: Gandalfa

Vydáno: 06.09.2013 12:00 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros.

Sherlocků není nikdy dost - k aktuálně nejznámějším tvářím slavného detektiva Robertu Downeym Jr. a Benedictu Cumberbatchovi se přidává i Ian McKellen v nové "doylovce" A Slight Trick of the Mind.
Ian McKellen ve filmu X-Men: Poslední vzdor / X-Men: The Last StandV poslední době je poněkud "přesherlockováno" - v blockbusterových vodách coby geniální detektiv úřaduje Robert Downey Jr., v televizi si zase největší sousto ukrajuje Benedict Cumberbatch (unylou americkou verzi raději nezmiňujeme), který letos na podzim vstoupí do dlouho očekávané třetí sezóny úspěšného seriálu Sherlock. A co nevidět se k těmto dvěma představitelům klasického hrdiny z knih Arthura Conana Doylea přidá i další.

V novém snímku A Slick Trick of the Mind si totiž zahraje hlavní roli Gandalf. Bez Bilba. Příběh odehrávající se v roce 1947 vypráví o Sherlocku Holmesovi v důchodu, který si žije poklidným životem v ospalé vesničce Sussex, kde mu společnost dělá jen hospodyně a jeho syn, neúspěšný detektiv. Vychytralý myslitel je však v myšlenkách stále pronásledován nevyřešeným případem, který se stal před padesáti lety, a tak se ho rozhodne na stará kolena jednou proždy vyřešit. Tentokrát ale bez Watsona.

Snímek je založen na stejnojmenné literární předloze Mitche Cullina, jíž do podoby scénáře převede Jeffrey Hatcher, tvůrce zodpovědný například za Vévodkyni nebo Casanovu. Režie se ujme Bill Condon, jenž stojí za muzikálem Dreamgirls nebo finálem Twilight ságy a jeho nejnovější film The Fifth Estate o WikiLeaks uvidíme již letos v říjnu. Pro Iana McKellena navíc půjde o druhou spolupráci s tímto režisérem, jelikož si v roce 1998 zahrál hlavní roli v jeho snímku Bohové a monstra, který vyhrál Oscara za scénář.

Natáčet by se mělo začít v dubnu 2014 v Anglii s premiérou naplánovanou ještě na tentýž rok. Jak se vám vlastně líbí idea starého Sherlocka Holmese vyšetřujícího případy?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY