Hra na hraně: nový Batman v klipu

Vydáno: 25.08.2013 15:00 - | foto: facebook tvůrce

Filmoví fanoušci pomalu nedělají nic jiného, než že diskutují na téma (ne)správnosti obsazení Bena Afflecka do role Batmana. K potvrzení/vyvracení jejich obav může posloužit nový klip s ním.
Ben Affleck ve filmu  / ArgoNedlouho poté, co bylo oficiálně oznámeno jméno herce obsazeného do role Batmana, byl zveřejněn klip z nového filmu s Benem Affleckem, který napsali scenáristé Brian Koppelman a David Levien, jež se hazardu věnovali ve snímku Hráči a teď na něj při nejmenším tematicky a žánrově chtějí navázat. Ve Hře na hraně ztvárňuje Affleck pod režijním vedením Brada Furmana postavu magnáta Ivana Blocka, který z daňového ráje - Kostariky - šéfuje nelegálnímu byznysu, v rámci kterého jsou přes internet obíráni nic netušící hráči hazardních her, jejichž výsledek je předem naprogramován. Jeden z podvedených, student Princentonské univerzity Ritchie v podání Justina Timberlakea, to ale zjistí a rozhodne se věc nenechat jenom tak být. 

V minutové ukázce scény z filmu vidíme právě první konfrontaci mezi Ivanem a Ritchiem, která je co do stylu velmi konvenční, a tak umožňuje soustředit se na uchopení postav obou výše zmíněných hvězd. Affleck hraje v protikladu k Timberlakeovi, jehož hlasový projev je mírně entuziastický a skoro vůbec nemrká. Oproti tomu Affleckův výkon překvapí hlavně intenzitou mrkání. Filmový teoretik David Bordwell se ve své eseji na tento aspekt zaměřil a i na základě výpovědi různých hvězd došel k závěru, že je to právě nemrkání, kterým si herec dovede získat divákovu pozornost.

Jennifer Garner, Ben Affleck ve filmu  / DaredevilPro mnohé fanynky a fanoušky Batmana by ale mohlo být uklidňující, že herectví je pouze jedním z aspektů filmového stylu a u Snydera bylo vždy podřízeno velmi okázalé práci s ostatními prvky. Mnohem důležitější tak u něj je inscenování postavy v předkamerovém prostoru, její (de)fetišizace prostřednictvím kostýmu a způsobu snímání. Měl by tak mnohem lépe skrýt Affleckovy schopnosti, než jak se to - soudě dle klipu - "podařilo" Furmanovi, jenž dialog stříhá metodou záběr-protizáběr a v detailech nechává vyniknout to, co oscarový režisér Arga neschová ani pod kostým Daredevila

Klip z filmu Hra na hraně (Runner Runner).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY