Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Šílený Max v kanystru a prodloužený Rambo

BD a DVD tipy: Šílený Max v kanystru a prodloužený Rambo

Vydáno: 22.08.2013 12:30 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: Warner Bros. Pictures

Do distribuce se v druhé půli srpna dostávají hlavně katalogovky v čele s Šíleným Maxem v kanystru a prodlouženým čtvrtým Rambem. Z novinek si pozornost zaslouží hlavně pouze na DVD vycházející Vedlejší účinky a Maniak.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Šílený Max Kolekce  - plechový kanystr (Mad Max Collection 3BD) (Magic Box) - obsahuje filmy Šílený Max (Mad Max), Šílený Max: Bojovník silnic (Mad Max: The Road Warrior) a Šílený Max: Dóm hromů (Mad Max: Beyond Thunderdome)

BD obal filmu Šílený Max / Mad MaxAustralská kinematografie konce 70. a celých 80. let bývá sice vykládána skrze autorské osobnosti Petera WeiraPhillipa Noyce či Gillian Armstrong. Vedle na festivalech i kritikou oceňovaných titulů se divácké popularitě těšily především exploatační snímky (tzv. ozploatace - předpona podle domoviny). Trilogie Šílený Max režiséra George Millera, jenž se k překvapení mnohých později přeorientoval na celorodinnou tvorbu snímky jako Babe 2: Prasátko ve meštěHappy Feet a Happy Feet 2, je toho důkazem. Zatímco na prvním dílu je ještě vysledovatelný vliv peckinpahovských a sieglovských thrillerů a 70. let s pomalým tempem, narušovaným scénami násilí, další dva přidávají na podvratném humoru, řetězení žánrových atrakcí i komentáři společnosti, která se dopracovala od nafty jako významné komodity až ke "sračkám". Nejkritizovanější třetí část, ve které hraje Tina Turner, může být pro svou hrdou pokleslost doceněna díky vydání celé trilogie ve slušivém balení v podobě kanystru.

Bonusy:

Šílený Max: Upoutávka (3 min.).

Šílený Max: Bojovník silnic: Audiokomentář režiséra George Millera a kameramana Deana Semlera; Úvod Leonarda Maltina (3,5 min.); Upoutávka (2,5 min.).

Šílený Max: Dóm hromů: Upoutávka (2,5 min.).

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.

Zvuk:

Šílený Max: DTS-HD Master audio 2.0 anglický dabing, Dolby Digital 5.1 anglicky, Dolby Digital 1.0 česky, francouzsky, italsky, kastilsky, maďarsky, německy, polsky, portugalsky, rusky, španělsky.

Šílený Max: Bojovník silnic: DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 rusky, Dolby Digital 5.1 německy, Dolby Digital 5.1 španělsky, Dolby Digital 2.0 Stereo francouzsky, italsky, španělsky, Dolby Digital 2.0 Dual Mono česky, maďarsky, polsky, portugalsky.   

Šílený Max: Dóm hromů: DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby TrueHD 7.1 japonsky, Dolby Digital 5.1 rusky, Dolby Digital 2.0 stereo francouzsky, německy, italsky, polsky, Dolby Digital 2.0 duální Mono česky.

Titulky (trilogie): anglické, české, arabské, chorvatské, německé, finské, francouzské, německé, řecké, hebrejské, maďarské, italské, korejské, mandarínské, polské, portugalské, rumunské, ruské, slovinské, srbské, španělské, švédské, thajské, turecké.

Doporučená cena: 1199 Kč (celá trilogie na Blu-ray v kanystru, jednotlivé díly nejsou samostatně k dostání). V obchodech od 21. srpna 2013.

Upoutávka na trilogii Šílený Max.


Rambo: Do pekla a zpět – prodloužená verze + DVD bonus (Rambo) (Magic Box)
BD obal filmu Rambo: Do pekla a zpět / Rambo
Rambo: Do pekla a zpět byl po šestém Rockym dalším zdařilým návratem Sylvestera Stallonea k postavě, bez které by jeho kariéra nikdy nebyla tak úspěšná. Jednoduchý výchozí bod zápletky, kdy jde o záchranu křesťanských misionářů z Barmy, dává spolu s nekompromisním násilím vzpomenout na reaganovskou éru 80. let. Od ní se však odklání svým kinetickým stylem, který se uzpůsobuje bourneovským standardům nového tisíciletí, a vyobrazením menšin. Výborné završení rambovské série, ve které se hrdina konečně vyrovnává s válečným komplexem a navrací se domů, vychází znovu bez obrazového ořezu a v prodlouženém, o devět minut delším sestřihu. V něm více prostoru dostávají vztahy mezi postavami a zalátávají se logické díry.

Bonusy:
Rozhovory s herci a tvůrci; Záběry z natáčení; 7 filmových scén; Trailery. Bonusový materiál je na samostatném DVD v SD rozlišení

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 2.35:1.

Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky.

Titulky: české.

Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 28. srpna 2013.

Rambo: Do pekla a zpět trailer.
 

Nevědomí (Oblivion) (Bonton)

BD obal filmu Nevědomí /
Postapokalyptické sci-fi Nevědomí mělo původně existovat jenom jako komiks, ale nakonec se iniciátor projektu, bývalý architekt Joseph Kosinski, rozhodl pro celovečerní film. Tom Cruise hraje Jacka, který sbírá poslední zbytky civilizace a chystá se se svou partnerkou odletět ze Země, ale plány mu zkomplikuje jednak ilegální podzemský odboj, jednak ztroskotaná loď se ženou, která tvrdí, že ho zná. Kosinského debut TRON: Legacy byl pro mnohé opojný svým spojením precizně komponovaných obrazů s elektronickou hudbou, ale trpěl rytmickou nevyvážeností a přebíráním vývojových vzorců vyprávění z jiných uměleckých děl. To stejné platí pro Nevědomí - s výjimkou nevyváženosti, protože jde přece jenom o mnohem lépe do jednotlivých aktů strukturované dílo, které není založena na střídání rozlehlých akčních a diaologových scén, ale na vyprávění směřujícím vpřed - se zvraty souvisejícími s odhalováním věcí z minulosti. V rámci tzv. mind-game filmů (založených na omezenosti vyprávění na jednoho protagonistu a jeho nespolehlivou paměť či narušenou psychiku) spadá tenhle mezi méně důmyslné příspěvky, ale stále se jedná o nadprůměrný blockbuster s typicky cruisovsky protikorporátním vyzněním.   

Bonusy: Audiokomentář režiséra Josepha Kosinského a herce Toma Cruise; Izolovaná hudební stopa m83 v 24-bit/96kHZ Dolby TrueHD 5.1; Příslib Nového světa (48 min.): Osud, Cesta, Boj, Iluze, Harmonie; Vystřižené scény (4 min.).

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 2.39:1.

Zvuk: DTS-HD Master 7.1 anglicky.

Titulky: anglické, české.

Doporučená cena: 499 Kč (Blu-ray v klasickém balení), 599 Kč (Blu-ray steelbook), 599 Kč (Blu-ray v klasickém balení s CD soundtrackem - sample 5 písní). V obchodech od 21. srpna 2013.

Trailer k Nevědomí s českými titulky.
 

Vedlejší účinky (Side Effects) (Bonton)
BD obal filmu Vedlejší účinky / Side EffectsSteven Soderbergh prohlásil, že končí s režií, protože mu konvence přijdou příliš svazující a diktát intelektuálně indisponovaných producentů nepřijatelný. Vedlejší účinky měly být jeho posledním filmem, než se ukázalo, že jeho vyjádření naštěstí neplatí pro televizní tvorbu (viz Liberace!, který byl v evropských zemích včetně té naší uveden do kin). Pozbývá smyslu shrnovat zápletku, protože vyprávění si zakládá na několika překvapivých zvratech a změně v perspektivě (z protagonistky na protagonistu) i žánru (z psychologického dramatu k detektivnímu thrilleru). Vedlejší účinky jsou především hrou s diváckými očekáváními a pravidly obecně žánrového i hollywoodského filmu, na což je třeba přistoupit. Někteří Soderberghovi fanoušci mohou mít ale právě s tím problém, protože se na místo nabízené společenské kritiky po vzoru režisérových procedurálních dramat zůstane pouze u zmíněné hry, jež neskončí podvratně, ale stvrzením nepsaných zákonů dvou subžánrů (revenge thrilleru a re-marrie story).


Bonusy
: Film je distribuován bez bonusových materiálů.

Obraz: 1.85:1.

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky.

Titulky: české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD). V obchodech od 21. srpna 2013 pouze na DVD.

Trailer k Vedlejším účinkům s českými titulky.
 

Za borovicovým hájem (The Place Beyond the Pines) (Bonton)

BD obal filmu Za borovicovým hájem / The Place Beyond the Pines
Derek Cainfrance do svého debutu Blue Valentine obsadil Ryana Goslinga a nechronologickou výstavbou vyprávění dal najevo, že je mu klasické hollywoodské vyprávění cizí. Ve svém druhém počinu Za borovicovým hájem, v němž jednu ze tří ústředních rolí ztvárnil Gosling, tento přístup stvrdil. Síťové vyprávění, které během své skoro dvou a půl hodinové délky třikrát změní protagonistu, se ve vší komplexnosti snaží vyobrazit problémy spojené s (ne)schopností vymanit se z věcí determinujících lidské chování, jako je příslušnost k sociální třídě a genetická spřízněnost. Nevyrovnanost hereckých výkonů ve třech větších vypravěčských blocích (Gosling i díky deanovské stylizaci předčí Coopera) a někdy u banalit i moralit končící ambiciózní významová rovina ale vede k mirnému zklamání.

Bonusy:
Audiokomentář režiséra a spoluscenáristy Dereka Cianfrance; Vystřižené a rozšířené scény (10 min.); Film o filmu (5 min.).

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.

Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky.

Titulky: anglické, české.

Pozn.: Informace o výbavě disku – především bonusových materiálech – vycházejí ze zahraničních zdrojů, a tak se mohou lišit od verze pro místní trh.

Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 28. srpna 2013.

Trailer k Za Borovicovým hájem.

Maniak (Maniac) (H.C.E.)

Český plakát filmu Maniak / ManiacManiak, kultovní osmdesátkový slasher Williama Lustiga s robustním Joem Spinellem, se loni pod producentským a scenáristickým patronátem Alexandra Aji dočkal remaku v režii Francka Khalfouna s Elijahem Woodem v titulní roli. Předělávka o sociopatickém vrahovi, který částmi žen zdobí figuríny, se od naturalistického originálu odlišuje subjektivizační technikou. Hlediskové záběry, z nichž většina snímku sestává, odpovídají vrahově pohledu i jeho psychickému a percepčnímu rozpoložení, což vede k inscenačně nápaditě řešeným flashbackům i představám. Fanoušky žánru vedle kombinace postupů uměleckého filmu s exploatačními prvky určitě potěší velká řada značně sebeuvědomělých odkazů k jiným hororům, od přiznaného inspiračního zdroje, expresionistické klasiky Kabinet doktora Caligariho, až ke korpusu Lustigovy filmografie v čele s Maniac Copem, z kterého je převzata část vývoje vyprávění v závěrečném aktu.   

Bonusy:
Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9.

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky.

Titulky: české.

Doporučená cena: 199 Kč (DVD). V obchodech od 21. srpna 2013 pouze na DVD.

Trailer k filmu Maniak s českými titulky.

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu