The Imagineering Story: Disneyho zábavní parky v traileru

Vydáno: 19.08.2013 11:00 - | foto: facebook tvůrce

Dokument o zábavních parcích společnosti Disney má mít premiéru až v roce 2016, přesto již existuje první upoutávka. Režie: Leslie Iwerksová, autorka ceněného dokumentu Příběh Pixaru.
Fotografie z filmu Kráska a zvíře / Beauty and the BeastLeslie Iwerks je dcerou Uba Iwerkse, animátora a jednoho z tvůrců Mickey Mouse a králíka Oswalda. Po natočení portrétu svého otce Hand Behind the Mouse: The Ub Iwerks Story se zaměřila v dokumentu Industrial Light & Magic: Creating the Impossible na slavnou trikovou společnost a v Příběhu Pixaru - u nás dostupném jako bonusový materiál na DVD/B-R k filmu VALL-I - na historii animovaného studia. Pro její tvorbu je příznačné spoléhání se na romantické mýty o jednom géniovi a také určitá míra reklamní oslavnosti.

Z traileru na její nový projekt The Imagineering Story se zdá, že tentokrát oním velikánem nebude její otec, George Lucas nebo John Lasseter, ale samotný Walt Disney, jenž přišel s riskantním nápadem vybudovat zábavní park s atrakcemi, jež vychází z franšíz studia. Název sice slibuje zaměření se na lidi v pozadí, kteří stojí za nápady na různé jízdy, ale jejich vyprávění je podáváno v propagačním stylu důstojného uchování a dokonce překonání odkazu otce zakladatele.

Fotografie z filmu Ratatouille / RatatouilleNa druhou stranu se její snímky vyznačují užitím velkého množství archivního materiálu, ke kterému má i díky svému jménu a produkční záštitě daných společností bezproblémový přístup, a také schopnost představit srozumitelnou formou velký časový úsek v životě jedné osoby či divize/nadnárodního konglomerátu. Bude to nejspíš i tento případ, protože v The Imagineering Story zmapuje vývoj od původně rešeršního a vývojového střediska přes Disneyland až po vybudování parků na různých kontinentech.

Uvedení na rok 2016 je naplánováno z ryze propagačních účelů, protože má dojít k otevření Disneylandu v Šanghaji a mezitím se připravují tématické jízdy Ratatouille, Hvězdných válek a spory se vedou i o Avatara. Takový záměr ale nejspíš překvapí málokoho, když byl trailer prve k vidění na čtvrtém ročníku expa D23 v Anaheimu (tj. akci fanoušků společnosti Disney), kde ho uvedl sám Tom Staggs zodpovědný za Disneylandy.  


Trailer k The Imagineering Story.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY