Dráždič na Kameňák 4: Osm let vážně nikdo nedoufal

Vydáno: 15.08.2013 17:30 - | foto: Bontonfilm

Teaser (pro cílovku: dráždič) na Kameňák 4 je tady. Deset let po jedničce, osm let po završení epické trilogie přichází čtvrtý díl a je ještě děsivější než kdykoliv předtím. Přesvědčte se o tom sami.
Fotografie z filmu Kameňák 4 / Kameňák 4Sluníčko Zdeněk Troška má moc práce s druhým dílem ambiciózní trilogie Babovřesky, v jejíž první části na poměry české kinematografie odvážně experimentoval s rámcovým příběhem a nespolehlivým vyprávěním, zatímco nastavoval zrcadlo nesnášenlivosti společnosti. Producent Jiří Pomeje proto oslovil scenáristu Marcela Bystroně, který se po vzoru jednoho ze svých filmů Po hlavě... do prdele vrhl k napsání třetího pokračování Kameňáku, který nejspíš nebude tříštit klasické vyprávění segmentováním do několika dní, ale přijde se zmnožováním narativních linií, které spojí téma hulení.

Na režisérskou stoličku se tentokrát usadil Ján Novák, který před čtyřmi lety celovečerně debutoval nedoceněným exploatačním majstrštykem Klíček, jehož na české poměry velmi rychle stříhaná úvodní montáž kombinovala dobové záběry rudého teroru s logy sponzorů.

Minutový dráždič, jehož první polovina svými okázalými mezititulky předčí to nejlepší z ukázek z Comic Conu, láká na sofistikovaný humor s defekujícím holubem a přehlídku hereckých es v čele s cameem zpívajícího tělocvikáře Martina Maxi, zatímco naše zasloužilá národní umělkyně Helenka Vondráčková pěje árii o bláznech potrefených. Jenom škoda, že naše sluchovody nebyly oblaženy původní hudbou od Walda Gangu. Uvedení v kinech je naplánováno na 10. října 2013, a tak doufejme, že kvůli komplikacím na natáčení, o němž tak často a rád referuje seriózní tisk jako Blesk a Aha!, nedojde k oddálení všemi očekávané premiéry hitu tohoto roku.

Trailer (ne)zhlédněte níže.

Dráždič na Kameňák 4.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY