Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 16. 8. 2013 - 22. 8. 2013

TV tipy: Dobrodružství pod vodou, na souši i jinde

Vydáno: 16.08.2013 08:20 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jelikož prázdniny vrcholí a televize se připravují na podzimní vysílání, v tomto týdnu hojně volí reprízy divácky vděčných titulů. V našem výběru tak najdete snímky, které možná kvalitativně nevyčnívají, ale za pozornost stojí.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Téměř bez šance (Brokedown Palace) (sobota 17. 8., Prima, 00.25 - 02.20)

Plakát filmu Téměř bez šance / Brokedown PalaceSlušný thriller překvapí propracovaností postav a relativně zajímavým příběhem. Potěší i výborné výkony Claire Danes, Kate Beckinsale a Billa Pullmana v titulních rolích. Scénář je sice klišovitý a režírující Jonathan Kaplan jede někdy až moc na jistotu a zbytečně šetří emocemi, na druhou stranu úplný konec má k žánrové šabloně na míle daleko. Možná lehce podceňovaný kousek na stále aktuální téma. 

Synopse: Zakřiknutá Darlene (Kate Beckinsale) a její světácká kamarádka Alice (Claire Danes) jedou oslavit úspěšnou maturitu do Bangkoku, aniž by komukoliv cokoliv řekly. V Thajsku potkají sympatického Australana, který je pozve do Hongkongu. Jelikož obě dívky absolutně okouzlí, souhlasí a vydávají se za dalším dobrodružstvím. Jenže hned na letišti je zatkne thajská policie, která u nich najde zásilku drog. Verdikt je krutý - třiatřicet let ve vězení. 

Zajímavost: Ač se děj odehrává v Thajsku, natáčení probíhalo na Filipínách.

Originální trailer filmu Téměř bez šance / Brokedown Palace
Casper (Casper) (sobota 17. 8., Nova, 15.20 - 17.15)

Plakát filmu  / CasperAbsolutně neškodná rodinná komedie zaujme na žánr výbornou výpravou a podařenými efekty. Režírující Brad Silberling tedy klade důraz hlavně na děti a některé momenty jsou vyloženě infantilní a laciné a morální poselství z filmu čiší na míle daleko, ale dospělí by se alespoň napoprvé nudit neměli. Ti totiž ocení jemnou parodii na duchařské filmy a vtipná camea. Škoda jen, že komediální a dramatická rovina se mnohdy střetávají moc násilně.

Synopse: Chamtivá Carrigan (Cathy Moriarty) je vzteky bez sebe, když zjistí, že její otec po smrti odkázal veškerý majetek na charitu a jí přenechal pouze starý dům kdesi na venkově. Když zlostně zahodí závěť do ohně, objeví se mapa pokladu, který je v sídle ukryt. Jenže kromě něho tu žije i duch Casper se svými třemi kamarády. Carrigan se ho pokusí vyhnat, to se jí ale nepodaří a musí se s jeho existencí smířit.

Zajímavost: Jde o první animovaný film, v němž je postava, která mu dala název, vytvořena počítačem.

Originální trailer filmu Casper / Casper
Útok z hlubin (Deep Blue Sea) (sobota 17. 8., Fanda, 22.00 - 23.45 / neděle 18. 8., 02.35 - 04.15)

Plakát filmu Útok z hlubin / Deep Blue SeaV našich končinách solidně hodnocené béčkové sci-fi, které ale bylo natočeno za "áčkový" rozpočet, což je na něm dost znát. Režírující Renny Harlin si byl dobře vědom nenáročnosti látky a nikterak se nesnažil zakrýt nelogičnosti, kterých je ve scénáři plno, ale všechno vsadil na strhující a výborně natočené akční scény a rezignoval na schématičnost. K dispozici měl i slušné herecké obsazení sestávající mimo jiné z Thomase Janea, LL Cool Je, Michaela Rapaporta, Samuela L. Jacksona nebo Stellana Skarsgårda. Jen na těch žralocích je prostě vidět, že jsou umělí.

Synopse: Bioložka Susan (Saffron Burrows) pozve do své výzkumné laboratoře uprostřed oceánu podnikatele Franklina (Samuel L. Jackson), který financuje její vědecký projekt. Susan společně s kolegou Whitlockem (Stellan Skarsgård) vyvíjejí lék na Alzheimerovu chorobu, jenže u tří žraloků, z nichž získávají extrakt, použijí zakázanou genovou metodu. Něco se ovšem pokazí a živočichové se vymknou kontrole. 

Zajímavost: Herci povinně před natáčením absolvovali kurz hloubkového potápění. 

Originální trailer filmu Útok z hlubin / Deep Blue Sea
Americký prezident (The American President) (neděle 18. 8., Prima Love, 20.15 - 22.50)

Plakát filmu Americký prezident / The American PresidentRomantické komediální drama Roba Reinera se nevyhýbá klišé, ale dokáže je přizpůsobit tak, že nijak zvlášť nevadí. Svůj podíl na tom má i scenárista Aaron Sorkin, který napsal vtipné a inteligentní dialogy a hlavně ukázal nejmocnějšího muže planety z lidské stránky, což není příliš časté. Vydařené je i obsazení titulní dvojice, kterou ztvárnili Michael Douglas a Annette Bening, mezi nimiž bezproblémově funguje potřebná chemie. Když překonáte nezbytný americký patos, dostane se vám příjemné žánrové jednohubky.

Synopse: Úřadující prezident USA Andrew Shepherd (Michael Douglas) dokončuje své první období. Poměrně nedávno ovdověl a zůstal sám s dospívající dcerou a i díky tomu se těší velké popularitě veřejnosti. Vypadá to, že svůj post by měl bez problémů obhájit. Jenže při jednom jednání se setkává s ekologickou aktivistkou Sydney Wade (Annette Bening), do které se pomalu zamilovává. Tato skutečnost nahrává jeho volebnímu oponentovi (Richard Dreyfuss), který se ji pokouší zneužít.

Zajímavost: Natáčení skutečně probíhalo v Bílém domě a bylo povoleno tehdejším prezidentem Clintonem. 

Oficiální trailer filmu Americký prezident / The American President
Ochrana státu (Secret défense) (neděle 18. 8., Barrandov, 22.45 - 00.45)

Plakát filmu Ochrana státu / Secret défenseTakřka neznámý francouzský thriller klade důraz zejména na realističnost, syrovost a určitou nekompromisnost ve znázorňovnání některých situací. Režírující Philippe Haïm se pokouší nahlédnout pod pokličku fungování tajných služeb a rozhodně si nebere servítky, takže se dočkáme i určité kritiky. K pocitu autentičnosti, kterého tvůrce dosahuje také používáním ruční kamery, přispívá i casting tvořený neokoukanými herci. Malinko mrzí snad jen zbytečně přehnaný závěr.

Synopse: Alex (Gérard Lanvin) a Al Barad (Simon Abkarian) by mohli být přáteli, jenže každý stojí na jiné straně barikády. Zatímco Alex řídí oddělení kontrašpionáže, Al Barad je vůdcem islámského hnutí. Střetávají se v nemilosrdném souboji, v němž se neštítí využívat jakýchkoli prostředků, včetně třeba lidských bytostí. 

Zajímavost: Ruční kamerou je natočeno přes sedmdesát procent snímku.

Originální trailer filmu Ochrana státu / Secret défense
Zkáza Ecobanu (Wondeopul deijeu) (pondělí 19. 8., ČT2, 00.10 - 01.40)

Plakát filmu Zkáza Ecobanu / Wonderful DaysAmericko-jihokorejské animované sci-fi zaujme precizní technickou stránkou, která je promyšlená takřka do posledního detailu a jediné, s čím má problémy, je lepší zachycení mimiky a gestikulace postav a nadužívání renderovaných objektů. Se scénářem už je to horší, protože ten si vypomáhá přílišnými klišé a nikdy nedokáže diváka úplně strhnout a ani charaktery nejsou tolik zajímavé. Režírující Moon-saeng Kim zkrátka řeší tolik témat, že výsledek vypadá spíše jako pilotní díl nadějně se tvářící série.  

Synopse: Civilizace skoro vymřela v důsledku různých válek, znečištění a přírodních katastrof. Zbytky lidí se uchýlily do uzavřeného města zvaného Ecoban, které mělo být novým rájem. Jenže i tady se obyvatelstvo dělí na dvě skupiny - na vyvolené, kteří mohou všechno a mají k dispozici jen to nejlepší a na ty ostatní, jež přežívají venku, jsou přehlíženi a využíváni na nejhorší práci. 

Zajímavost: Film se natáčel spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D postavami.  

Originální trailer filmu Zkáza Ecobanu / Wondeopul Deijeu
Sladká Charity (Sweet Charity) (pondělí 19. 8., ČT2, 21.50 - 00.15)

Plakát filmu Sladká charity / Sweet CharityU nás prakticky nepřipomínaný muzikál trpí určitou divadelností, ale je v něm už vidět jistý žánrový posun. Jeho režie se chopil Bob Fosse, který ho zrežíroval už na divadle, tudíž věděl, co si může dovolit. Na výsledku je znát i jeho choreografická praxe, protože důraz je spíše než na písně kladen na tanec a pohyb a vůbec na civilnější zakomponování muzikálových čísel do děje. Je pravda, že délka je dost přetažená a Shirley MacLaine může někomu připadat na titulní roli již stará, právě ona ale drží film ve slabších chvílích nad vodou. Snímek, který byl nominován na tři Oscary, zaujme hlavně milovníky dnes populárního žánru a také ty, kteří rádi objevují neznámé kousky.

Synopse: Barová tanečnice Charity (Shirley MacLaine) má před svatbou se svým přítelem. Jenže z toho se vyklube podvodník, který ji okrade a uteče. Zoufalá dívka bloudí po městě, kde se náhodně setká se slavným italským hercem Vittoriem (Ricardo Montalbán). Ti dva spolu řízením osudu tráví celou noc - nejprve v zábavních podnicích, posléze u něho doma. Pro oba má tato událost zcela zásadní význam.

Zajímavost: Divadelní podoba muzikálu měla broadwayskou premiéru 29. ledna 1966.

Ukázka z filmu Sladká charity / Sweet Charity
Crooklyn (Crooklyn) (úterý 20. 8., ČT2, 00.15 - 02.05)

Plakát filmu  / CrooklynRaritní komediální drama slavného černošského režiséra Spikea Lee je částečně inspirováno jeho životem. Tvůrce se tu pokouší zachytit pár dní ze soužití jedné obyčejné rodiny s pěti dětmi. Místy selhává v tempu a výsledek je příliš upovídáný, protože spousta dialogů je tzv. o ničem, na druhou stranu tu je několik výborných a vtipných momentů, parádní soundtrack a fantastický Delroy Lindo v hlavní roli. Nechybí ani pro režiséra typická atmosféra, která má své zvláštní kouzlo. Hodně vzácná záležitost. 

Synopse: Snímek sleduje pět dní ze života černošské rodiny v Brooklynu sedmdesátých let. Její hlavou je nepříliš úspěšný hudebník (Delroy Lindo), po jehož boku žije obětavá manželka (Alfre Woodard) a pět dětí, z nichž hned čtyři jsou nezvedení kluci.

Zajímavost: Ani jedno z dětí, která byla na place, neumělo hrát hry, které jejich postavy hrají, učit je tedy musel sám režisér.

Originální trailer filmu Crooklyn / Crooklyn
Rocker (The Rocker) (středa 21. 8., Prima Cool, 23.05 - 01.00 / čtvrtek 22. 8., 02.10 - 03.45)

Plakát filmu Rocker / The RockerHudební komedie oprávněně zůstává ve stínu slavnějších kolegyň, nicméně jde o velmi slušnou zábavu, u níž je důležité nic moc nečekat. Režírující Peter Cattaneo jede celou dobu na jistotu, takže nijak neexperimentuje, ale servíruje přímočarý a správně "rockerský" humor, který pobaví zejména milovníky zmiňované muziky. Povedlo se i obsazení, v němž se objeví kupříkladu Rainn Wilson, Christina Applegate, Emma Stone nebo Bradley Cooper. Bohužel se ale tvůrci nevyvarovali trapných vtipů a pracovat museli s nedotaženým scénářem. Vyloženě nudit byste se ale neměli.

Synopse: Robert "Fish" Fishman (Rainn Wilson) byl před dvaceti lety bubeníkem ve slavné rockové kapele, odkud byl ale vyhozen. Nyní má šanci se ocitnout znovu na výsluní. Dostane totiž nabídku stát se členem středoškolské garážové skupiny svého synovce, kterou chce využít, jak se sluší a patří. Pro jeho mladší spoluhráče ale tím pádem začíná ta nejdivočejší životní jízda.  

Zajímavost: Snímek je založen na příběhu bývalého bubeníka The Beatles Petea Besta.

Originální trailer filmu Rocker / The Rocker
Štvanec (The Hunted) (čtvrtek 22. 8., Nova, 23.15 - 00.55)

Plakát filmu Štvanec / The HuntedOldschoolový thriller Williama Friedkina vyniká především syrovostí, drsností a správně "chlapskou" atmosférou. Tvůrce klade důraz na vztahy mezi postavami a naopak rezignuje na efekty, což je jen a jen dobře. V hlavních rolích se objeví Tommy Lee Jones a Benicio del Toro, jimž nechybí charisma, jen věkový rozdíl mezi nimi je dost velký a to v tomto případě nepůsobí obzvláště důvěryhodně. S logikou u této béčkovější záležitosti tedy moc nepočítejte, ale vydařených bitek muže proti muži si užijete do sytosti.

Synopse: L. T. Bonham (Tommy Lee Jones) je špičkový agent, který učí několik generací žáků bojovat a přežít v divočině. A právě on je jediný, který může zastavit Aarona Hallama (Benicio del Toro), jemuž z dlouhé samoty přeskočilo a začal vraždit nevinné houbaře a myslivce. Jenže najít ho není vůbec jednoduché, protože v jeho třídě patřil k nejlepším. 

Zajímavost: Del Toro si během jednoho souboje zlomil zápěstí a natáčení bylo na čtyři měsíce zastaveno.

Originální trailer filmu Štvanec / The Hunted

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Oni se vrací v prvním traileru (02.03.2024 13:15 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu