Jak mělo původně vypadat pokračování Kroniky?

Vydáno: 14.08.2013 12:57 - | foto: Bontonfilm

Kronika sice nebyla ozvláštňující v rámci subžánru found footage filmů, ale rozhodně přišla s odlišným přístupem k tomu superhrdinskému. Proč to nejspíš nebude platit pro pokračování?
Max Landis Tvůrci prvního dílu, režisér Josh Trank a scenárista Max Landis, nemají s pokračováním nic oficiálně společného. První jmenovaný pracuje na rebootu Fantastické čtyřky, druhý zmíněný se - jak uvedl na svém Twitteru - s Foxem navzdory tvůrčím neshodám rozešel v dobrém a v současnosti dělá na svém režijním debutu Me Him Her o třech mladých lidech v Los Angeles, kteří prozkoumávají svou sexualitu.

Jeho známější otec John Landis se před měsícem zmínil, že syn chápal druhý díl jako vývoj, zatímco studio chce akorát zopakovat jedničku ve větším měřítku. Nikoho nejspíš nepřekvapí, že jeho syn, který otevřeně kritizoval akční scény destrukce v komiksových adaptacích jako Avengers a Muž z oceli, z nichž se dle něj pro všechno to super vytratili opravdoví hrdinové, na podmínky nepřistoupil. 

Dane DeHaan ve filmu Kronika / ChronicleNa svém účtu na Twitteru se postupně vyjádřil ke své původní vizi. Pokračování Kroniky se mělo jmenovat Martyr a mělo se vzdalovat první části svým tématem (již se nemělo zkoumat "co by člověk udělal se superhrdinskými schopnostmi"), žánrovým rozptylem (nemělo jít o bromanci) a úplně nové měly být i postavy (žádný Andrew a Steve). Na místo toho všeho se chtěl zabývat otázkou, jestli vůbec stojí za to být superhrdinou. Téma by bylo prozkoumáváno z pohledu šílené ženy se zlomeným srdcem, z níž by se stala první superzáporačka světa. Odtud nejspíš i název Mučednice. Plánoval dokonce týmovku, která by tragické postavy obou částí spojila po vzoru Avengerů a zaplnila některé mezery ve vyprávění (proč šli do jeskyně?, odkud se vzalo to, s čím přišli do styku?). Doufejme, že jednou se mu jeho plán podaří, nejlépe u jiného studia a bez kompromisů.

Co si Max Landis myslí o superhrdinských komiksech.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY