Lone Survivor: Mark Wahlberg jde do války v traileru

Vydáno: 01.08.2013 10:25 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Mark Wahlberg se svojí jednotkou vydává do Afghanistánu zajmout vůdce Talibanu. Režie snímku podle skutečné události se ujal Peter Berg stojící například za nedávnou Bitevní lodí nebo Královstvím.
Další dojemný válečný příběh o amerických mariňácích? Vypadá to tak. Podle adaptace stejnojmenného románu z roku 2005 vycházejícího ze skutečné události dorazí do kin příští rok snímek Lone Survivor. Režisér Peter Berg (stojící i za scénářem) se rozhodl zadaptovat skutečný příběh o čtyřech mariňácích, jenž dostali za úkol zajmout vůdce Talibanu. Vše však nešlo podle představ a odhalená jednotka musela čelit dvojnásobné přesile, z níž přežil pouze jeden (Mark Wahlberg), aby mohl poté podat své svědectví.

Patosu a proslovů jsme si v podobných filmech už zvykli, takže se zbývá zaměřit na další aspekty filmu - a tím je například akce nebo herecké výkony. Už ve válečném Království nebo Vítejte v džungli se Berg osvědčil jako solidní akční režisér, i v Lone Survivorovi dynamické přestřelky nijak neurážejí. Herecky zase snímek táhne herecká jistota Wahlberg, jemuž přihrává trio nadějných mladých talentů Taylor KitschBen Foster a Emile Hirsch.

Otázkou tedy nakonec bude, nakolik řemeslná zručnost přebije další válečný doják plný americké adorace hrdinství, který skládá poctu mariňácké profesi. Doufejme jen, že se Berg nerozhodl natočit další náborové video do armády jako Act of Valor, tentokrát jen se skutečnými hereckými hvězdami.

Trailer zhlédněte níže. V galerii najdete také několik nových fotek a plakát.

Originální trailer filmu Lone Survivor


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Prej marináci (Seal, 08.11.2013 20:23) Reagovat

    Ani náhodou se nejedná o mariňáky. Jde tu o Navy SEALS. To je sakra rozdíl!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY