Trailer: České válečné drama Colette

Vydáno: 23.07.2013 19:25 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Podívejte se na trailer k ambiciózní adaptaci románu Arnošta Lustiga Colette s Jiřím Mádlem a Clémence Thioly v hlavních rolích. Snímek z prostředí koncentračního tábora natočil režisér Milan Cieslar.
Fotografie z filmu Colette / ColetteFilm Milana Cieslara Colette je adaptací stejnojmenného románu Arnošta Lustiga, odrážejícího spisovatelovu vlastní zkušenost s pobytem v koncentračním táboře. Hlavní hrdinka Colette (Clémence Thioly) zaujala hned dva muže z "opačné strany ostnatého drátu" - vězně Viliho (Jiří Mádl) a velitele Kanady Weissackera (Eric Bouwer). Začíná příběh plný bolesti i lásky, míjení i neuvěřitelného setkávání, lidskoti i krutosti. Pro režiséra a scenáristu Milana Cieslara je tématika druhé světové války důvěrně známou. "Tímto filmem navazuji na své předchozí historické filmy a chci ukončit trilogii, započatou úspěšným filmem Pramen života  a Krev zmizelého podle Vladimíra Kornera," říká. 

S Arnoštem Lustigem se setkal v roce 2000 na festivalu v Palm Beach. "Režiséra Milana Cieslara jsem poznal před deseti lety. Celou tu dobu plánujeme společné dílo, neboť ho považuji za nejlepšího současného filmového režiséra a byl bych šťasten, kdyby Colette režíroval právě on," uvedl spisovatel v lednu 2011 v dopise členům Grantové komise. 

Premiéra snímku je naplánovaná na dvanáctého září tohoto roku, kromě Clémence Thioly, Jiřího Mádla a Erica Bouwera uvidíme na plátně například Ondřeje Vetchého nebo Miroslava Táborského. Hudbu k filmu složil Islanďan Atli Örvarsson.

Originální trailer filmu Colette


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY