Kinopremiéry: V zajetí démonů a adamantiových drápů

Vydáno: 25.07.2013 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Mezi posledními červencovými premiérami jednoznačně vyčnívá nové dobrodružství drsného Wolverina, který se podívá do Japonska. Mimoto zaujme i chválený horor Jamese Wana. Zbytek už je určen spíše náročnějším divákům.
Wolverine (The Wolverine) (CinemArt)

Český plakát filmu Wolverine / The WolverineJeden z nejslavnějších a nejzásadnějších členů party X-Men se dočkal svého dalšího samostatného filmu. Režie se tentokráte chopil James Mangold, který slibuje mnohem drsnější a osobnější podívanou než kdykoli předtím. V hlavní roli samozřejmě nesmí chybět Hugh Jackman, který je v podstatě jedinou slavnou tváří, která se zde objeví. Uvidíme, jak se naplní značná fanouškovská očekávání, tvůrcům ovšem hraje do karet to, že předchozí sólovka se příliš nepovedla.

Synopse: Wolverine (Hugh Jackman) se ocitá v Japonsku. V pro něj zcela nesrozumitelném a neznámém světě se střetává se svou největší nemesis. Jelikož z bitvy vychází těžce poznamenán, poprvé v životě se cítí slabý, zranitelný a ocitá se na hraně fyzických i psychických možností. Nejtěžším soupeřem si tak nakonec bude on sám.

Zajímavost: Původní idea byla ta, že děj se bude odehrávat v období války, nakonec ale od ní bylo upuštěno.

Originální trailer filmu Wolverine / The Wolverine
V zajetí démonů (The Conjuring) (Warner Bros.)

Český plakát filmu V zajetí démonů / The ConjuringV zámoří komerčně úspěšný horor režíroval žánrový polobůh James Wan, fanouškovské nároky jsou tedy vyšší, než by obvykle u podobného filmu byly. Tvůrci se odvolávají na skutečné události a stále atraktivní námět o tajemných démonech. Známějšími tvářemi v obsazení jsou jen Vera FarmigaPatrick Wilson, je tedy jasné, že v tomto případě musí nalákat hlavně jméno režiséra a postupně přibývající pozitivní ohlasy. Nás může mrzet jen to, že český distributor zvolil rutinní a "béčkem" zavánějící název. 

Synopse: Proslulí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed (Patrick Wilson) a Lorraine (Vera Farmiga) Warrenovi jsou pozváni do odlehlého domu rodiny Perronových, kde se dějí divné věci. Všechny členy terorizují temné síly, které jim dělají ze života peklo. Co se Warrenovým jeví na první pohled jako banalita, se stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry.

Zajímavost: Wan si přál natočit film ve stylu starých hororů ze sedmdesátých a osmdesátých let minulého století.

Originální trailer filmu V zajetí démonů / The Conjuring
Violet & Daisy (Violet & Daisy) (HCE)

Plakát filmu Violet & Daisy / Violet & DaisyDva roky stará kriminální komedie se dostává do kin až nyní a ví se o ní jen málo. Dostupné ohlasy upozorňují na experimentální charakter snímku a jeho zajímavě řešenou vizuální stránku. Režijně debutující ostřílený scenárista Geoffrey Fletcher pro svůj projekt získal mimo jiné Saoirse Ronan, Alexis Bledel, Dannyho Treja a Jamese Gandolfiniho, pro něhož šlo bohužel o jednu z posledních rolí. Výslednou kvalitu ale velmi těžko předvídat.

Synopse: Dvě nevyzpytatelné mladé vražedkyně Violet (Alexis Bledel) a Daisy (Saoirse Ronan) zažívají velkou životní jízdu a úspěšně se vyhýbají zákonu. Pohodu jim však zkazí zdánlivě rutinní zakázka a jeden záhadný muž (James Gandolfini).

Zajímavost: Podobnost názvu filmu se jmény nejslavnějších siamských dvojčat na světě - Daisy a Violet Hiltonovými - není náhodná.

Originální trailer filmu Violet & Daisy / Violet & Daisy
Tango libre (Tango libre) (Film Europe)

Český plakát filmu Tango libre / Tango libreTradičním zástupcem Evropy v premiérovém týdnu je tentokráte francouzsko-belgicko-lucemburské drama, jehož synopse vypadá na psychologickou a vztahovou sondu do duše dvou lidí. Opět je jasné, že jde o menšinovou záležitost pro ortodoxní fandy klubových filmů, kteří rádi v kině přemýšlí. Sluší se doplnit, že režisérem je Frédéric Fonteyne a v klíčových rolích se objeví François Damiens a Anne Paulicevich. Víc asi netřeba dodávat.

Synopse: Vězeňský dozorce Jean-Christophe (François Damiens) je nešťastný a velmi osamělý. Jedinou radostí mu je účast na kurzech argentinského tanga, kam jednou týdně dochází. A právě tady se seznámí s Alice (Anne Paulicevich), s níž se později setkává i mimo kurzy, protože ona navštěvuje svého muže ve věznici, kde Jean-Christophe pracuje. Ten tak je postupně vtahován do jejího složitého romantického života a nakonec kvůli ní porušuje pravidla, kterými se řídí. Jaký to pro něho bude mít dopad?

Zajímavost: V roce 2012 získal snímek Speciální cenu poroty na MFF v Benátkách a cenu Grand Prix na MFF ve Varšavě.

Originální trailer filmu Tango Libre / Tango Libre
 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY