Comic-Con přináší banner k remaku Carrie

Vydáno: 17.07.2013 13:00 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Vizuální nálož z Comic-Conu směle pokračuje dál. Tentokrát nabízíme ochutnávku z hororového soudku - kromě nového banneru přinášíme i pár informací.
Na letošním Comic-Conu byl mimojiné představen nový banner k adaptaci slavné knihy Stephena Kinga Carrie. Kromě plakátu a hrstky fotografií k filmu, jehož premiéra se odehraje (alespoň v amerických kinech) osmnáctého října, s námi můžete nahlédnout do zákulisí natáčení jedné z nejproslulejších scén.

Film, do jehož dvou hlavních rolí byly obsazeny Julianne Moore a Chloë Moretz, se údajně bude striktně držet své knižní předlohy a De Palmovým počinem z roku 1976 se inspirovat nebude.

Nejslavnější, klíčovou a vrcholnou scénou románu i jeho filmové adaptace je maturitní večírek s katarzní krvavou lázní. Trůny pro královnu a krále plesu - Chloë Moretz a Ansela Elgorta - jsou připraveny, z fotografií na nás částečně dýchá atmosféra originálu; děj je však zasazen do současnosti, o čemž svědčí projekce fotografií na ploché obrazovky v sále. 

Natáčení proslulé krvavé scény není žádná legrace. Vše se musí s matematickou přesností vypočítat a inkriminovaná pasáž se v průběhu let stala natolik ikonickou, že samotné herce značně znervózňuje. Záběr se nakonec vydařil - od výkřiku "What the hell?" z úst Ansela Elgorta až po dokonalý výraz Chloë Moretz, v němž se mísí šok, bolest, děs, vztek a zmatení. Oba si vysloužili mohutný potlesk všech přítomných.

Víte, že...

- režisérka Kimberly Peirce trvala na tom, že při natáčení bude vycházet výhradně z Kingovy knižní předlohy. Filmařský tým byl se spisovatelem v kontaktu, ale k aktivním konzultacím nedocházelo.

- telekinetické schopnosti hlavní hrdinky budou oproti De Palmově adaptaci tvořit značnou část děje, režisérka si v knize prošla jeden Carriein kousek po druhém 
a každý zvlášť ohodnotila na stupnici od jedné do deseti

- Kimberly Peirce vzdala poctu De Palmovu snímku specifickým nafilmováním několika "úmrtních" scén

- Matka hlavní hrdinky nebude prezentována jako "pouhá" náboženská fanatička, ale jako vyšinutá osoba, která si vytvořila své vlastní náboženství

- Chloë Moretz v rámci přípravy na roli obešla několik útulků pro bezdomovce, aby blíže poznala lidi, pocházející z nefunkčních rodin, kde je přítomno zneužívání a dominance

Judy Greer, představitelka učitelky Desjardinové, dlouze s režisérkou diskutovala o možné změně osudu své postavy

Zdroj: Collider



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY