DreamWorks chystá nové díly svých animáků

Vydáno: 05.12.2010 10:41 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Animované studio se připojuje k "sequeliádě"
Fotografie z filmu Kung Fu PandaDva nejlépe hodnocené filmy roku byly animáky - Toy Story 3: Příběh hraček a Jak vycvičit draka. Není tedy divu, že obě dvě studia se snaží na své velké úspěchy navázat. Zatímco Pixar už vytváří Auta 2 a spekuluje se taky o pokračování filmu Příšerky s.r.o., DreamWorks se svými plány do budoucna nakládá o poznání velkolepěji. A jestli jste si mysleli, že Jak vycvičit draka 2 je jen ojedinělým pokračováním, věřte, že to je jen začátek.
Producent Jeffrey Katzenberg nyní oznámil, že studio chystá své známé značky rozšířit hned o několik pokračování. Kompletně bychom se tedy měli dočkat celkem čtyř dílu zvířecí podívané Madagaskar, nejméně tří dílů dračího dobrodružství Jak vycvičit draka a šesti přírůstků do animované série Kung Fu Panda.
Katzenbeg také naznačuje, kam se budou série vyvíjet. Ve třetím díle by se hrdinové z Madagaskaru měli ještě jednou podívat do New Yorku, kde se budou vyrovnávat s tím, co budou muset dělat v díle čtvrtém. A pravděpodobně by se měla objevit nová postava. Rozhodně mě to nezvedá ze stoličky, ale dětští diváci si zřejmě přijdou na své.
O něco pozitivněji by se dalo vyhlížet pokračování Jak vycvičit draka, v jehož druhém díle se má vrátit celé původní obsazení. Zde je však možné, že v případě úspěchu vznikne dílů mnohem více, jelikož je film založen na sérii osmi knih. Měli bychom se podívat na další ostrovy světa Berk, kde nás prý čekají zbrusu nová dobrodružství. Jestli se tvůrcům podaří udržet laťku výborné jedničky, nezbývá než další díl této dračí fantasy vyhlížet.
A nakonec snímek Kung Fu Panda, jehož sequel má sledovat oblíbené hrdiny, jak bojují za záchranu Číny a celého kung-fu. Jedno pokračování by se dalo snést, ale šest dílu? To se může zvrhnout jedině do rutiny plné "tlustých" vtipů a podpásového humoru, kterým už i relativně solidní první díl oplýval. O tom, jestli má tento animák na to stát se dobrou sérií, se přesvědčíme již 26. května, kdy udeří v kinech ve třetím rozměru.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY