Zhlédnuto: 15 minut z gigantického Pacific Rim

Vydáno: 21.06.2013 18:00 - Jakub Brych | foto: facebook tvůrce

Tři týdny před tuzemskou premiérou jsme dostali možnost nahlédnout pod pokličku Pacific Rim a zjistit, jak na plátně vypadají už ukuchtěné scény z Del Torova megafláku. A rozhodně si to nenecháme pro sebe.
Kaiju vs Jaegeři - obří ještěři vs obří roboti. Jednoduché jako facka, žádné sociální podtexty, žádné košaté filosofické zpovědi, jen jedna velká megalomanská triková řež. Guillermo del Toro si plní (nejen) svoje dětské sny a podle trailerů nás čeká skvostná podívaná. Ještě před samotnou premiérou jsme ale dostali možnost mrknout se na patnáct minut už hotových a místy do teď neviděných záběrů. Za zmínku stojí dvě věci - bitka jaegera Gypsy Danger s jedním z kaiju, kterou známe už z trailerů, a menší ukázka toho, jak že to vlastně funguje to splynutí myslí pilotů obřích plechovek. (SPOILERY PRAVDĚPODOBNÉ, SPÍŠE JISTÉ...)

Concept art z filmu Pacific Rim - Útok na Zemi / Pacific RimPrvní scénu dobře známe z trailerů - je to ta, kde jaeger při nápřahu nažhaví loketní trysky a pošle ještěrce pořádnou ránu přímo do ciferníku. Nastříhané v ukázkách je to cool a za mě je to cool i na delší ploše. Bitka robota s kaiju opravdu má ten kýžený epický rozměr, a i když interakce pilotů se strojem by snesla trochu víc lidského faktoru, funguje to. Kvůli měřítku soupeřících stran se ale ROZHODNĚ VYPLATÍ zajít si do kina s pořádně velkým plátnem. Utáhněte opasek, ušetřete stovku za jídlo a běžte na Pacific Rim do IMAXu.

Druhá ze "za zmínku stojících" scén je ta, kdy se piloti Gypsy Danger (Charlie Hunnam a Rinko Kikuchi) "dávají dohromady". Při synchronizaci myslí si musí dát pozor, aby se nenechali unést konkrétními myšlenkami. Ve stavu propojení se prostě může stát, že vám na mysl vytane dávná vzpomínka a odvede vaši pozornost, což může skončit dost špatně, mimo jiné i tím, že v omámení natáhnete ruku a rozstřílíte všechno kolem fúzním kanónem svého jaegera. Samozřejmě čistě teoreticky...

No a to by ze zajímavého bylo asi tak všechno. Z patnácti minut dvouhodinové stopáže se absolutně nedá soudit, jaký Pacific Rim bude, navnazení jsme ale solidně. Už jen tři týdny...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY