Top 20 ČR: Chudé prvenství pro Star Trek

Vydáno: 11.06.2013 13:49 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Premiéra Star Treku oslavila první víkend v kinech zaslouženým prvenstvím, ale žádné rekordy nepadaly. Medailovou trojici doplnila Pařba na třetí a Rychle a zběsile 6.
Novinka J.J. Abramse to dotáhla na vrchol, ale s výsledkem, který se do historie jistojistě nezapíše. Stačilo málo, a byla by tato sci-fi klasika v zbrusu novém kabátě vyždímala z jednatřiceti tisíc diváků pět milionů. Ale nakonec to nedopadlo a Star Trek: Do temnoty nepřekonal dokonce ani premiérů třetí Pařby.

Přesto neměl sebemenší problém si urvat zlato, protože návštěvnost novinek klesla až o desítky procent. Druhá, třetí a čtvrtá příčka zůstala co do titulu beze změny, i když s tržbami se děly věci. Druhou příčku si z minula udržela Pařba na třetí, jíž na konto přibylo o téměř tři a půl milionů méně než při premiéře, trojku opanoval snímek Rychle a zběsile 6 a bramborovou medaili znovu získal Velký Gatsby.

Fotografie z filmu Velký Gatsby / The Great GatsbyA kam se poděla jednička z dvaadvacátého týdne? Třiaosmdesátiprocentní ztráta odvála Království lesních strážců až na místo páté, které je zároveň i tím posledním, kde se rozdávaly miliony. Iron Man 3 totiž končí s bídou s třemi sty čtyřiceti tisíci, ačkoliv před týdnem to byl ještě pětinásobek.

Sedmičku si urvala druhá ze dvou novinek Jen Bůh odpouští. Ta lákala především na dvojici Refn-Gosling, která se tolik osvědčila v Drive. Kritika byla ovšem nemilosrdná, a novinka tak zvládla jen čtvrt milionu.

Posledními, jež se ještě zvládly udržet nad sto tisícem, jsou pohádky Croodsovi a Kovář z Podlesí, které ve stejném pořadí ztratily jednu příčku.

I navzdory monstróznímu úbytku na tržbách se komedii Rozkoš v oblacích povedlo postoupit vzhůru na desátou příčku. Do druhé půlky se tudíž propadly snímky Neuvěřitelná dobrodružství Teda Stonese, Zambezia a znovu také Čtyřlístek ve službách krále.

Odečítal také Hypnotizér, který klesl na patnáctou příčku. Větší propad potkal Nevědomí nebo Scary Movie 5, pro něž odečet osmdesáti procent znamená čtyři příčky vzad. O něco lépe to vybalancovala Velká svatba, která z šestnáctky klesla jen na sedmnáctku.

Z třetí dvacítky se na výsluní znovu vrátlia Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama a historické drama No.

Jesse Eisenberg ve filmu Podfukáři / Now You See MeA konečně se distribuce zase trochu rozšoupla a ve čtvrtek se programy kin rozšíří hned o šestku novinek. Danny Boyle představí po snímku 127 hodin thriller Trans s Jamesem McAvoy. Na dvojici Smith-Smith naláká akčňák Po zániku země a konečně vtrhnou do kin také Podfukáři s Morganem Freemanem a Jesse Eisenbergem.

Do Evropy zabrousíme s francouzskou komedií Hurá na Francii, dánským dokumentem Dirch nebo španělským thrillerem Nemají pokoj svévolníci.


TOP 20: VÍKEND OD 6. 6. 2013
  1. Star Trek: Do temnoty 5 mil. (novinka)
  2. Pařba na třetí 2 mil.
  3. Rychle a zběsile 6 1,6 mil.
  4. Velký Gatsby1,2 mil.
  5. Království lesních strážců 1,1mil.
  6. Iron Man 3 341 tis.
  7. Jen Bůh odpouští 257 tis. (novinka)
  8. Croodsovi 175 tis.
  9. Kovář z Podlesí 161 tis.
  10. Rozkoš v oblacích 89 tis.
     

  11. Zambezia 84 tis.
  12. Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese 76 tis.
  13. Babovřesky 52 tis.
  14. Čtyřlístek ve službách krále 45 tis
  15. Hypnotizér 43 tis.
  16. Scary Movie 5 37 tis.
  17. Velká svatba 28 tis.
  18. Nevědomí 28 tis.
  19. Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama 27 tis.
  20. No 24 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY