Helena Bonham Carter zazáří jako Elizabeth Taylor

Vydáno: 06.06.2013 08:00 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Elizabeth Taylor taková, jakou jsme ji chtěli vidět. To alespoň slibuje Burton and Taylor. Milovnici šperků si v televizním dramatu zahraje neméně charismatická Helena Bohnam Carter. A jak moc se transformace povedla?
Lindsay Lohan ve filmu  / Liz & DickVztah Richard Burtona s temperamentní hvězdou stříbrného plátna se nesl ve znamení skandálů, častých rozchodů a o to vášnivějších usmíření. A v Hollywoodu byl taky jediný svého druhu, což je ideálním materiálem pro oko divákovo.

Po smrti nejznámější filmové Kleopatry v roce 2011 si Burton & Taylor nevydobude nálepku prvního životopisného snímku kontroverzní dvojice ani náhodou. Prvenství mu totiž vyfouklo rovněž televizní Liz & Dick, které si premiéru odbylo už v loni. Roli elegantní hvězdy filmového plátna si tenkrát vyzkoušela teprve šestadvacetiletá Lindsay Lohan. Podobu posuďte sami v našem článku, nicméně hereckým umem hvězdu filmu nedohnala, a tak její přeměna v Liz zůstane nejspíš zaslouženě zapomenuta.

A svůj díl na tom může mít i Helena Bonham Carter, která se na podzim představí coby Elizabeth Taylor v televizním snímku na stanici BBC America. Stanice se chlubí prvním snímkem dvojice měsíce dopředu a my musíme konstatovat, že obsazení vytížené herečky se určitě vyplatilo.

Podobně jako problémová hvězdička, i Bonham Carter nebude v titulu sama. Manžela číslo pět i šest ztvární Dominic West, z televizních obrazovek známý z povedeného krimi The Wire - Špína Baltimoru.  A zatímco Liz & Dick ambiciózně mapuje celý vztah věčně rozhádané dvojice, letošní novinka zakotvila v roce 1983. Osudový pár, který má za sebou jak dvě svatby, tak i dva rozvody, se společně pouští na divadelní prkna v komedii Private Lives. Co se dělo v zákulisí mezi velšským bouřlivákem a osmkrát vdanou legendou, se dozvíme na podzim.

A která z dvou dam je podle vás pravou Elizabeth Taylor?

Zdroj: Collider



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY