Warcraft: Kdy padne první klapka?

Vydáno: 02.06.2013 16:03 - Zuzana Hofmanová | foto: Blizzard

Nejočekávanější herní adaptace World of Warcraft má konečně svého režiséra, nového scenáristu a do šťastné trojice chybí ještě oficiální start natáčení. Kdy se ho dočkáme a co to vlastně znamená?
V lednu jsme se konečně dozvěděli, kdo se po Raimim ujme filmové verze snad nejhranější videohry vůbec. Duncan Jones, který má za sebou sci-fi Moon a Zdrojový kód, byl přizván na palubu ambiciózního projektu, na něž nebudou upírat svou pozornost jenom „řadoví“ diváci, ale i kritičtí fanoušci herní předlohy.
Snad proto se Jones i vrchní scenárista Charles Leavitt jen neochotně pouští do debat ohledně samotného příběhu a obsazení, kde na poli konspiračních teorií zatím jasně vítězí Johnny Depp. Až nyní se alespoň Charles Roven, producent připravovaného velkofilmu, uvolil a prozradil plánovanou první klapku. Natáčení by mělo odstartovat během prvního čtvrtletí příštího roku.
Oproti původním odhadům, kdy se první natáčecí den měl uskutečnit už koncem roku 2013, není oficiální termín zárukou jistoty, že by se Jonesův Warcraft dočkal premiéry už v roce 2015. Jistě megalomansky pojatá filmová verze videohry by se tak nemusela probojovat do elitního klubu snímků, které své síly poměří právě v roce 2015, mezi něž patří Star Wars: Episode VII, případná Justice League nebo druhé pokračování úspěšných Avengers.
Jestli nás v roce 2015 opravdu čekají filmové žně a jak se Jones hodlá chopit ambiciózního materiálu, se snad dozvíme nejpozději na letním Comic-Conu v San Diegu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY