Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 31. 5. 2013 -  6. 6. 2013

TV tipy: Oliver Stone, Star Trek nebo E.T.

Vydáno: 31.05.2013 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První červnový týden je v televizi hlavně ve znamení odlehčených žánrů a svérázných filmařských pokusů. Lákadlem je určitě Spielbergovo rodinné sci-fi E. T., ale nechybí ani western nebo zakončení vietnamské trilogie Olivera Stona.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Appaloosa Appaloosa (Appaloosa) (pátek 31. 5., Nova Cinema, 20.00 - 22.10)
Svátečně režírující Ed Harris se pokusil oživit žánr westernu a jeho snaha zůstala v půli cesty. Na jednu stranu potěší, že za málo peněz sehnal vskutku hvězdnou hereckou sestavu, které dominují sám režisér, Viggo Mortensen, Jeremy Irons a Lance Henriksen a absenci akce se pokusil nahradit dialogy a slušným scénářem. Na stranu druhou snímku chybí lepší zápletka, výraznější momenty a naopak přebývá zbytečná milostná linie, která moc nefunguje i díky nevýrazné Renée Zellweger. Žánrová jedohubka pro skalní fanoušky mužů s kolty proklatě nízko.
Synopse: Šerif Virgil Cole (Ed Harris) a jeho zástupce Everett Hitch (Viggo Mortensen) se snaží v městečku Appaloosa udržovat klid a pořádek. Momentálně potřebují dostat před soud vraha Randalla Bragga (Jeremy Irons), s kterým jsou jen problémy. Jenže do městečka přijíždí krásná Allison (Renée Zellweger), která oběma mužům poplete hlavu. A to je v tuhle chvíli krajně nevhodné.
Zajímavost: Soudce si ve filmu zahrál otec Eda Harrise.
Originální trailer filmu Appaloosa

Plakát filmu Křidýlko nebo stehýnko Křidýlko nebo stehýnko (L'aile ou la cuisse) (pátek 31. 5., Barrandov, 20.05 - 22.25)
U nás velmi populární francouzská komedie opět stojí na výtečném Louisi de Funèsem v titulní roli. Jeho grimasy a schopnost prodat jakkoli hloupý a prvoplánový vtip dávají zapomenout na de facto neexistující scénář, který je pouze sledem několika epizod. Režijně vše zaštítil zkušený Claude Zidi, který děj nechal volně plynout a své hlavní hvězdě poskytl maximum prostoru. Za zmínku stojí také jedna z rolí obsazená komikem Coluchem, jenž se tu definitivně proslavil. Hledat na tomhle filmu chyby, asi nemá moc smysl. Pro mnohé jde o těžkou nostalgii.
Synopse: Charles Duchemin (Louis de Funès) vydává slavného průvodce gastronomií a je postrachem všech francouzských restaurací. Inkognito cestuje po celé zemi a kontroluje jejich kvalitu. Rád by, aby v jeho řemesle pokračoval i syn Gérard (Coluche), jenže ten má raději cirkus, kde tajně vystupuje jako klaun. Situaci ještě zkomplikuje Charlesova nová sekretářka, do které se Gérard zakouká.
Zajímavost: Jde o první film, který de Funès natočil po těžkém infarktu, který ho postihl v roce 1974.
Originální trailer filmu Křidýlko nebo stehýnko

Plakát filmu Příšerky s.r.o. Příšerky s.r.o. (Monsters, Inc.) (sobota 1. 6., Prima Family, 11.20 - 13.25)
Originální pixarovský animák sází na netradiční a sympatické postavičky, prvotřídní technickou a vizuální stránku a celkovou lehkost a nadhled. Režírující trojice Peter Docter, Lee Unkrich a David Silverman dodala snímku svěží tempo a opřít se mohla o kvalitní, i když nenáročný scénář, který sice nabízí hodně infantilního humoru, ale vše je zpracováno tak příjemně, že se pobaví i dospělí a nemusí se stydět. Pozitivem je i zdařila hudební stránka, která diváka dostane do dobré nálady. Sluší se dodat, že ústřední píseň byla oceněna Oscarem.
Synopse: Monsters Incorporated je strašidelná továrna vedená přísným Henrym J. Waternoosem a jedním z jejích hlavních strašidel je James Sullivan. Ten má k ruce nejlepšího kamaráda a spolubydlícího Mika Wazowskiho. A právě oni dva způsobí, že do jejich světa, kam nemá přístup žádný člověk, se dostane malá holčička Boo. Musí se tak pokusit vrátit věci do pořádku, což ale nebude jednoduché.
Zajímavost: Původní myšlenka filmu se soustředila na třicátníka, který se zaobírá strašidly.
Originální trailer filmu Příšerky s.r.o.

Plakát filmu Wonder Woman Wonder Woman (Wonder Woman) (sobota 1. 6., Nova Cinema, 12.00 - 13.15)
Televizní animovaná záležitost přináší divákům komiksovou postavu, která se ještě hraného celovečeráku nedočkala. Na snímku je znát ženské vedení režisérky Lauren Montgomery, která z hlavní hrdinky udělala sexy ženu a výsledku navíc dodala zajímavý mytologický nádech. Díky klasické animaci využila možnosti natočit strhující akční scény, které poměrně dodržují atmosféru a kouzlo předlohy. Vhodně zvolená je i krátká stopáž, díky níž se nebudete nudit ani chvilku. Tohle zkrátka pro děti moc není.
Synopse: Amazonky vedené královnou Hippolytou porazily boha války Árese. Ten se rázem ocitá ve vězení na mystickém ostrově, kde má být na věky střežen. Jenže o staletí později zde havaruje letadlo s americkým vojenským pilotem Stevem Trevorem a nastalého chaosu Áres využije k útěku. Princezna Diana, která je vyvolena k tomu doprovodit Steva zpět do světa lidí, ho tak musí najít a znovu uvěznit. Legenda o Wonder Woman se pomalu začíná rodit.
Zajímavost: Film velmi volně vychází ze série komiksů o Wonder Woman s podtitulem Bohové a smrtelníci z roku 1987.
Originální trailer filmu Wonder Woman

Plakát filmu E.T. - Mimozemšťan E.T. - Mimozemšťan (E. T.: The Extra-Terrestrial) (sobota 1. 6., Nova, 20.20 - 22.25)
Čtyřmi Oscary oceněné rodinné sci-fi slavného Stevena Spielberga patří k filmové klasice. Najdete tu všechny tradiční režisérovy trademarky, takže čekejte pohodovou atmosféru, jednoduchý příběh a ždímání diváckých emocí. Řemeslně jde samozřejmě o extratřídu, takže těžko něco vyzdvihovat. Hudbu obstaral spolehlivýJohn Williams, který opět nezklamal. Ze známých tváří se objeví prakticky jen tehdy začínající Drew Barrymore. Když se smíříte s dětskou naivností a přílišnou uslzeností celého filmu, prožijete jedinečný zážitek.
Synopse: Nedaleko Los Angeles přistála kosmická loď plná mimozemšťanů, kteří dostali za úkol sesbírat vzorky lidské existence. Jeden z nich se dostal až na kraj lesa, kde ochromen světly velkoměsta zapomněl na své poslání. Proto zmeškal odlet své lodi a ocitl se ve světě lidí. Ukryl se v kůlně nejbližšího domu, kde ho objevil desetiletý Elliott (Henry Thomas), který ho představil i svým sourozencům. Stávají se z nich kamarádi, jenže malému mimozemšťánkovi se stále víc stýská po domově.
Zajímavost: Většina filmu je nasnímána z výšky dítěte.
Originální trailer filmu E.T. - Mimozemšťan

Plakát filmu Zalknutí Zalknutí (Choke) (neděle 2. 6., Prima Family, 01.35 - 03.25)
Nízkorozpočtové komediální drama se snaží zachovat ducha osobité předlohy z pera Chucka Palahniuka, což se mu poměrně daří. Režírující Clark Gregg má místy problémy s udržením svěžího tempa a ani všechny vtipy nefungují tak, jak by měly, s přibývajícím časem se ale nejistota vytrácí a většina nedostatků zmizí. Za to, že hlavní hrdina není příliš sympatický a je naopak záměrně povrchní, tvůrci nemohou, takže je potřeba tento fakt akceptovat. V hlavní roli exceluje Sam Rockwell, kterého doplňují kupříkladu Anjelica Huston nebo Kelly Macdonald. Víceméně filmová jednohubka, která potěší jak čtenáře svérázného románu, tak i ty, kteří ho neznají.
Synopse: Victor Mancini (Sam Rockwell) je závislý na sexu a pracuje v podivném zábavním parku. Aby si přišel na větší peníze, vymyslel důmyslný podvod na nevinné lidi, který ho ale může stát život. Momentálně ale stojí před těžkým úkolem, neboť potřebuje zachránit umírající neurotickou matku (Anjelica Huston). A k tomu je nezbytné přivést do jiného stavu její ošetřující lékařku. To by pro člověka Victorova typu měla být rutina. Jenže....
Zajímavost: Film byl dokončen pouhé tři dny před prvním promítáním na festivalu Sundance.
Oficiální trailer filmu Zalknutí

Plakát filmu Svítání Svítání (Daybreakers) (neděle 2. 6., Barrandov, 22.55 - 00.55)
Poměrně zajímavý upírský sci-fi horor na první pohled upoutá úchvatným vizuálem, za nímž stojí bratři Michael a Peter Spierigovi. Ti spoléhají na první signální a servírují co nejvíce bláznivé akce, barevných filtrů a drsných scén. To se ale brzy okouká a divák si začne všímat řídké zápletky, nefungující logiky a celkové průměrnosti snímku. Hodně toho zachraňuje casting, který je na žánr vynikající. Objeví se v něm namátkou Ethan Hawke, Willem Dafoe nebo Sam Neill. Chce to zkrátka příliš nepřemýšlet a užívat si zběsilou akční jízdu.
Synopse: V roce 2019 se Zemí prohnala neznámá nákaza, která většinu lidí přeměnila v upíry. Ti zbylí patří mezi ohrožený druh a jsou nuceni se skrývat. Edward (Ethan Hawke) je vědec, který se odmítá živit lidskou krví a z toho důvodu se snaží vytvořit umělou krevní náhradu, jež by udržela upíry při životě. Času mu ale zbývá velmi málo. Vše se změní až s příchodem Audrey (Claudia Karvan), která mu prozradí tajemství, pro nějž jsou všichni ochotni zabíjet.
Zajímavost: Hawke dlouho váhal s přijetím role, protože není fanouškem podobného žánru. Přesvědčilo ho prý až to, že nejde o typické béčko.
Oficiální trailer filmu Svítání

Plakát filmu Nebe a země Nebe a země (Heaven & Earth) (pondělí 3. 6., Nova Cinema, 21.30 - 00.00 / úterý 4. 6., 00.50 - 06.30)
Nejméně slavné zakončení "vietnamské trilogie" Olivera Stona je z ní asi nejslabší, přesto jde o výborný film. Tvůrce se tu pouští do psychologické sondy lidí poznamenaných válkou a úvah o tom, že nepřátelství mezi národy je vlastně zbytečné. Devízami snímku budiž nádherná kamera, skvělý Tommy Lee Jones v titulní roli a příjemná hudba. Ke škodě jsou naopak přetažená délka, banální dialogy zavánějící červenou knihovnou a příliš pomalé tempo. I vzhledem k tomu, jak je v tuzemsku film málo známý, za vidění jednoznačně stojí.
Synopse: Vesnické děvče poznává v době vietnamské války její odvrácenou tvář a pokud chce se svými dvěma dětmi přežít, musí se prodávat americkým vojákům. Tak se seznamuje se seržantem Stevem (Tommy Lee Jones), který jí později nabídne manželství. Ona neváhá a okamžitě přijímá, protože život v její vlasti se zdá být už bezpředmětný. Jenže ani v USA to není žádný med a Steve je navíc těžce poznamenán tím, co prožil a své místo v pro něho novém světě hledá jen velmi těžko.
Zajímavost: Vietnamská vláda Stoneovi nedovolila natáčet ve vybraných lokacích, protože se jí nelíbilo zobrazení Vietkongu ve filmu.
Originální trailer filmu Nebe a země

Plakát filmu Čekej do tmy Čekej do tmy (Wait Until Dark) (úterý 4. 6., Nova Cinema, 20.00 - 22.00 / středa 5. 6., 15.25 - 17.20)
Mrazivý a sugestivní thriller je strhující od začátku do konce, ač se skoro celý odehrává v jediném bytě. Režírujcí Terence Young vytvořil hutnou atmosféru a napětí, které brilantně graduje. Excelentní jsou i herci, kterým vévodí na Oscara nominovaná Audrey Hepburn, vedle níž se zjeví ještě například Alan Arkin nebo Richard Crenna. Škoda jen, že závěr je předvídatelný a není tak intenzivní, jak by bylo potřeba. Jinak ale velká klasika.
Synopse: Susy (Audrey Hepburn) přišla nedávno o zrak a stále se učí, jak s tímto handicapem žít. Do jejího bytu jednoho dne zavítá psychopatický vrah Roat (Alan Arkin), jenž touží po heroinem nacpané panence, která by se měla nacházet právě zde. Má proti němu křehká a postižená dívka vůbec nějakou šanci?
Zajímavost: Hepburn se kvůli roli učila slepecké písmo.
Originální trailer filmu Čekej do tmy

Plakát filmu Star Trek VII: Generace Star Trek VII: Generace (Star Trek VII: Generations) (středa 5. 6., Fanda, 20.20 - 22.20 / čtvrtek 6. 6., 15.30 - 17.30)
Sedmý celovečerní film ze slavné vesmírné ságy doplácí hlavně na režiséra Davida Carsona, u něhož je znát seriálový původ a vše tak působí dost lacině a nezajímavě. I příběh patří v rámci univerza k tomu slabšímu a zejména promrhaná příležitost v podobě setkání dvou nejdůležitějších postav fanoušky vyloženě zamrzí. V lehkém nadprůměru tak snímek udržují poměrně solidní triková stránka a herci v čele s charismatickým Patrickem Stewartem. Pro příznivce sci-fi a všechny "trekies" jasná povinnost.
Synopse: Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) a James Kirk (William Shatner) se ve 24. století pokouší zastavit šíleného fyzika Sorana (Malcolm McDowell), který je odhodlán zničit civilizaci.
Zajímavost: Kůň, na němž William Shatner ve filmu jezdí, je skutečně jeho vlastní.
Originální trailer filmu Star Trek VII: Generace

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu