Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 17. týden

Kinopremiéry: 17. týden

Vydáno: 25.04.2013 08:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Twentieth Century Fox

Pověstným klidem před bouří je dávka novinek v našich kinech v nadcházejícím týdnu. Mezi osmi premiérami nenajdeme žádný vyložený trhák a jde víceméně o žánrovky sázející na jistotu. Divácká volba je tak dost těžká.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Zlomené město Zlomené město (Broken City) (Bontonfilm)
Dost nenápadně a tuctově vyhlíží krimithriller, pod nímž je podepsaný Allen Hughes. Ten se tu poprvé musel obejít bez svého dvojčete Alberta a spoléhat sám na sebe. Zápletka však vypadá obyčejně a nelákavě. Zajímavě působí snad jen obsazení, v němž se v hlavních rolích objeví Mark Wahlberg, Russell Crowe a Catherine Zeta-Jones. Zasadní otázka tak je, zda se dočkáme klišovitého dramatu, nebo překvapivé a fungující žánrovky.
Synopse: Billy (Mark Wahlberg) býval vzorným policistou jen do doby, než kdosi znásilnil a zabil sestru jeho přítelkyně. Tehdy se rozhodl zákon trochu obejít a viníka potrestat sám tím nejhorším možným způsobem. Z obvinění z vraždy ho dostane až přímluva jeho kamaráda u starosty Hostetlera (Russell Crowe). Tím pádem se Billy dočká jen vyhození od policie. Začne se živit jako soukromý detektiv, což se ale příliš nedaří. Záchranné lano mu opět hodí starosta, který ho najme, aby sledoval jeho ženu (Catherine Zeta-Jones), jež je mu údajně nevěrná. Až příliš pozdě ale Billy zjistí, že v tomhle případu jde o mnohem víc než o pouhé cizoložství.
Zajímavost: Kromě New Yorku se natáčelo také v New Orleans.
Český trailer filmu Zlomené město

Plakát filmu Bezpečný přístav Bezpečný přístav (Safe Heaven) (HCE)
Stačí napsat, že jde o romanci podle Nicholase Sparkse a cílová skupina je zcela jasná. Určitou zárukou kvality by mohl být režírující Lasse Hallström, jehož jméno by minimálně mohlo znamenat alespoň to, že pánská část publika by se nemusela úplně nudit a zvládnout snímek až do konce. Vzhledem k tomu, že nejznámější tváří v obsazení je Josh Duhamel, bude návštěva kina vskutku jen na vlastní nebezpečí a opravdu jen pro čerstvě zamilované páry. Ostatní si tuto žánrovku mohou zřejmě s klidným svědomím nechat uniknout.
Synopse: Do Southportu se přistěhuje plachá Katie (Julianne Hough), nad jejíž minulostí se vznáší stín tajemna. Z toho důvodu se brání navazování jakýchkoli hlubších vztahů. Když ale pozná sousedku Jo (Cobie Smulders) a Alexe (Josh Duhamel) a jeho děti, začíná v městečku pomalinku zapouštět kořeny. Bude se ale muset rozhodnout, zda zvolí pokračování života na útěku, nebo přilne k nové rodině.
Zajímavost: Do hlavní role byla původně zamýšlená Keira Knightley, dala ale přednost jinému projektu.
Oficiální trailer filmu Bezpečný přístav

Plakát filmu Zambezia Zambezia (Zambezia) (HCE)
Těžko říct, čím chce do kina nalákat jihoafrický animák, když se jich v poslední době rodí víc než dost. Jedinou výraznou výhodou by mohla být právě země původu, jejíž kinematografie se u nás stále řadí mezi ty exotické. Taktéž jméno režiséra Wayna Thornleyho je našinci zcela neznámé. Jinak ale vše vypadá, že se drží zaběhnuté žánrové šablony, ze které neuhne. Děti asi zklamány nebudou, u dospělých bych si ale nebyl tak jist. Dosavadní hodnocení naznačují, že se budou spíše nudit. Ale uvidíme. Zájemci se musí jít sami přesvědčit, nejlépe s celou rodinou.
Synopse: Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící ho před útoky nepřátel. Svědomitý rodič se ho snaží zadržet, je však lapen podlým ještěrem, který chce Zambezii přepadnout. Kai a Zoe, s níž se cestou seznámí, budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili.
Zajímavost: Jedná se o jeden z prvních filmů natáčených v Africe, který byl pořízen technologií stereoskopického 3D.
Český trailer filmu Zambezia

Plakát filmu Hluboko Hluboko (Djúpið) (Aerofilms)
Islandské drama Baltasara Kormákura je založeno na skutečné události, což je pro některé diváky samo o sobě velké lákadlo. Zde je vše umocněno tím, že jde o severoevropský kousek, tudíž se dá čekat syrovost a hutná atmosféra. K autentickému dojmu přispějí i u nás neznámí herci. Pokud se nic moc nepokazí, měli bychom mít co dočinění se solidním filmem, který potěší všechny fandy evropské kinematografie. Je to sice bez záruky, ale za pokus to v tomto na hity skoupém týdnu stojí.
Synopse: V roce 1984 se po nečekaně prudké bouři několik kilometrů od pobřeží Islandu potopila rybářská loď s celou posádkou. Jeden rybář (Ólafur Darri Ólafsson) však dokázal přežít šest hodin v Severním ledovém oceánu. Zcela sám doplaval až ke břehům Islandu a překonal i nebezpečné a pusté lávové pole. Ačkoli ho lékaři okamžitě vyšetřili, dodnes není úplně jasné, jak mohl tragédii přežít. Po návratu na pevninu se stal obrovskou hvězdou a s tímto údělem se jen těžko vyrovnával.
Zajímavost: Snímek byl Islandem vyslán do boje o cizojazyčného Oscara.
Český trailer filmu Hluboko

Plakát filmu Atomic Age Atomic Age (L´Age atomique) (Artcam)
Typicky festivalové francouzské drama zaujme na první pohled svou délkou, která dosahuje nějakých šedesáti sedmi minut. Jméno debutující Heleny Klotz drtivé většině diváků taky nic moc neřekne, tudíž jde o jednu velkou neznámou. Ohlasy jsou zatím dost vlažné, těžko tedy soudit, jaký film ve skutečnosti je. Jasné je jen to, že je určen hlavně fajnšmekrům a těm, kteří hledají skryté významy a rádi přemýšlí. Ostatní nechť se kinu obloukem vyhnou.
Synopse: Victor (Eliott Paquet) a Rainer (Dominik Wojcik) se o víkendové noci vydávají do centra Paříže za zábavou. Jejich potulky jsou plné pouličních bitek, setkávání se zajímavými lidmi, ale také zklamání v podobě odmítnutí ze strany dívek. Nad ránem pak v deziluzi opouští město a klid nacházejí uprostřed lesa, kde dál sní o svých ideálech.
Mezinárodní trailer filmu Atomic Age

Plakát filmu Čtvrtá mocnost Čtvrtá mocnost (Die Vierte Macht) (Film Europe)
Po delší době německé drama, které se dostává do našich kin. Jeho autorem je navíc zajímavý tvůrce Dennis Gansel, který se nebojí sociální sondy do nitra společnosti své vlasti, které připomene její vlastní minulost. I z toho důvodu by mohlo jít o kvalitní kousek, nad nímž by se dalo přemýšlet. Ze známějších tváří se ve snímku objeví snad jen Moritz Bleibtreu. Patříte-li k příznivcům kinematografie našeho největšího souseda, neváhejte a vyražte do kina. Bůhvíkdy budete mít zase příležitost.
Synopse: Paul (Moritz Bleibtreu) momentálně prochází životní krizí, tudíž mu přijde vhod nabídka práce v ruském bulvárním plátku, který vede jeho mentor Alexej (Rade Serbedzija). Zanedlouho se časopisu začne dařit a Paulův život opět nabírá ten správný směr. Jednoho dne se dokonce seznámí s ruskou aktivistkou Katjou (Kasia Smutniak), do níž se bláznivě zamiluje. A právě ona ho přesvědčí o tom, aby začal v časopise zveřejňovat politicky motivované nekrology. Od té chvíle se ale spustí série nezastavitelných událostí, které z Paula udělají lovnou zvěř odkázanou pouze samu na sebe.
Zajímavost: Ač točen v Německu, je snímek mluven anglicky.
Originální trailer filmu Čtvrtá mocnost

Plakát filmu Záhada Hory mrtvých Záhada Hory mrtvých (Dyatlov Pass Incident) (EEAP Film Distr.)
Bizarní thriller kdysi nadějného finského režiséra Rennyho Harlina inspirovaný skutečností se v drtivé většině světa uváděl rovnou na videu. Pouze v zemích bývalého Sovětského svazu a v pár asijských státech na něj diváci mohou vyrazit do kina. Už jen tato skutečnost svědčí o kvalitách filmu víc než dost. Mnoho dosavadních hodnotitelů se nebojí zařazení do odpadové kategorie a ani ostatní nejsou o moc vstřícnější. Vypadá to, že tu máme jeden z největších tuzemských distribučních omylů roku, na němž upoutá snad jen to, jak dopadl svého času zručný filmař.
Synopse: V roce 1959 přišlo na Hoře mrtvých v severním Uralu nevysvětlitelně o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoký stupeň radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění, jedné z dívek dokonce chyběl jazyk. Spekulace byly různé, avšak jejich smrt nikdy objasněna nebyla. V roce 2012 se pětice amerických studentů vydá po jejich stopách a pokouší se záhadě přijít na kloub. Jakmile se na místo činu dostanou, začínají je pronásledovat podivné události a je jasné, že děsivé síly se znovu probouzí.
Originální trailer filmu Záhada Hory mrtvých

Plakát filmu Rok bez Magora Rok bez Magora (ArtCorp)
Dokument, který je zároveň poctou jedné z největších osobností československého undergroundu Ivanu Martinu Jirousovi, je velkou neznámou. Režisér Oliver Malina - Morgenstern je zároveň scenáristou i kameramanem, takže jde v podstatě o autorský počin. O kvalitách zatím můžeme jen spekulovat, protože u těchto snímků je hranice mezi adorujícím portrétem a kritickým pohledem velmi tenká. Nezbývá než počkat do kina.
Synopse: Snímek mapuje život Ivana Jirouse, zvaného Magor. Publicista, básník, výtvarný kritik a držitel několika ocenění byl známý hlavně svou spoluprací se skupinou Plastic People of the Universe. V době normalizace byl za své politické názory pětkrát vězněn. Jeho život se uzavřel v listopadu 2011. Jak moc chybí české kultuře a společnosti vůbec?
Originální trailer filmu Rok bez Magora

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oni se vrací v prvním traileru (02.03.2024 13:15 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Lovec Kraven (20.06.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Mark Wahlberg bude řídit Flight Risk (13.05.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Do Varů přijede Russell Crowe (05.05.2023 12:59 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Super Mario drtí konkurenci (17.04.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Papežův vymítač postrašit nedokáže, ale herecky baví (07.04.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Tajná invaze (03.04.2023 09:00 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu