Star Wars každý rok? Od 2015 realita

Vydáno: 18.04.2013 11:00 - Simona Knotková | foto: Lucasfilm Ltd. & 20th Century Fox

Máme pro vás jednu špatnou a jednu dobrou zprávu. Špatnou je, že počínaje rokem 2015 si na letní měsíce nesmíte nic plánovat. Dobrou, že to bude z důvodu, abyste neprošvihli premiéry nových Hvězdných válek.
Pojďme si v rychlosti zopakovat pro některé fanoušky nejdůležitější filmové události uplynulých měsíců: v druhé polovině minulého roku vstala z mrtvých série Star Wars, lehce se jí podařilo najít scenáristy, filmaře do režisérského křesla sedmičky, a na své si přišli také sentimentální příznivci, když se vzpomnělo i na některé ze starého obsazení.
Ke štěstí diváka to jistě už bohatě stačilo, ale Disney, novodobý držitel práv na hvězdnou ságu, se svou ambiciózní krasojízdou pokračuje volně dál. Na právě probíhajícím CinemaConu v Las Vegas studio oznámilo svou představu ohledně premiérových dat jednotlivých filmů. Podle ní by nás každé léto od roku 2015 měl v kinech čekat jeden film.
Není to ale tak, že bychom v řádu tří let měli zhlédnout celou trilogii. Vize studia je prokládat klasickou epizodu se samostatným filmem čerpajícím z bohatého universa Star Wars. V minulosti tak už například proběhly zvěsti o spin-offech pro Mistra Yody nebo Han Sola a Boba Fetta. V obou případech měli být přitom do produkce opět zapojení scenáristé Lawrence Kasdan a Simon Kinberg.
Na oficiální oznámení o přesné podobě těchto samostatných snímků si ale budete muset ještě počkat (i když asi ne moc dlouho.) Zatím vstřebávejte tuto nejnovější informaci a v komentářích se můžete podělit s dojmy, jak se tento megalomanií už lehce zavánějící plán Disney, zamlouvá vám.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Lukáš Budínský, 18.04.2013 14:46) Reagovat

    "aby jste neprošvihli"... panejo, dneska už může dělat redaktora asi každý.
    Nicméně nevím nevím, jestli se těšit. Právě potvrzení starých herců mě spíše děsí, než aby mě natěšilo... No, asi nezbývá než čekat.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY