Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 16. týden

Kinopremiéry: 16. týden

Vydáno: 18.04.2013 06:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal Pictures

Z šesti premiér, které se chystají do kin, zřejmě zaujme nejvíc sci-fi Nevědomí s Tomem Cruisem v hlavní roli. Dále uvidíte thriller z dílny Roberta Redforda nebo kontroverzní tuzemský dokument. Nechybí ani severské filmy.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Nevědomí Nevědomí (Oblivion) (CinemArt)
Poměrně očekávané postapokalyptické sci-fi možná zůstává v pozadí větších trháků, to ale neznamená, že by nemělo na co lákat. V hlavní roli se objeví Tom Cruise a režii obstaral Joseph Kosinski. To tedy znamená, že minimálně vizuální stránka by měla být opulentní a uchvacující. Jde jen o to, jak bude fungovat příběh a celková zápletka. Už první ohlasy ale naznačují, že tady se bude hodnotit diametrálně odlišně a podle momentální nálady. Návštěva kina se ale každopádně zřejmě vyplatí.
Synopse: Jack (Tom Cruise) hledá na Zemi artefakty zanikající lidské civilizace. Z každodenní rutiny ho vyvedou dvě události - nouzové přistání vesmírné lodi, jejíž jediná členka posádky (Olga Kurylenko) tvrdí, že s ním má společnou minulost, a následně to, že Jacka zajme ilegální armáda operující pod zemským povrchem. A její charismatický vůdce Beech (Morgan Freeman) toho o něm navíc ví víc než on sám. Od této chvíle Jack procitne a vidí svět kolem sebe úplně jinak. A vůbec se mu to nelíbí.
Zajímavost: Snímek vychází ze stejnojmenné obrazové novely, kterou vytvořil sám režisér.
Český trailer filmu Nevědomí

Český plakát filmu Pravidla mlčení Pravidla mlčení (The Company You Keep) (Falcon)
Jelikož za režií thrilleru stojí Robert Redford, dá se očekávat další z jeho politicky angažovaných filmů, kterým nejde o zisk, ale o určité poselství. Pokud vám režijní styl žijící legendy sedí, přijdete si určitě na své, ač dosavadní hodnocení se pohybují někde kolem lepšího průměru. Mimo samotného tvůrce uvidíte ve snímku třeba Shiu LaBeoufa, Susan Sarandon nebo Nicka Nolteho. Milovníci oldschoolových kriminálek asi dlouho váhat nebudou, u ostatních bude záležet na jejich vztahu k režisérovi.
Synopse: Jim Grant (Robert Redford) je právník a osamělý otec žijící v poklidu na předměstí New Yorku. To vše se ale radikálně změní, když mladý a průbojný reportér Ben Shepard (Shia LaBeouf) odhalí jeho skutečnou identitu bývalého protiválečného radikála hledaného v sedmdesátých letech pro vraždu. Najednou mu je v patách celá FBI a on se vydává za osobou, která jako jediná může jeho jméno očistit. Shepard si ale až příliš pozdě uvědomí, že mu na tom všem cosi nesedí.
Originální trailer filmu Pravidla mlčení

Český plakát filmu Temné nebe Temné nebe (Dark Skies) (HCE)
Sci-fi horor s mimozemskou tématikou se zdá být na první pohled nezajímavou záležitostí - otřepaný námět, víceméně neznámí herci a na režijní stolici absolutně nezručný Scott Charles Stewart, jehož předchozí pokusy dopadly dost špatně. Těžko říct, zda se tvůrce vypnul k nějakému lepšímu výkonu, protože ohlasů zatím mnoho není. Vzhledem k tomu, že propagace snímku je de facto nulová, nedají se čekat zázraky a rekordy v návštěvnosti padat také nejspíš nebudou. Na návštěvu kina se tak zřejmě vydají jen ti nejvěrnější fandové žánru.
Synopse: Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla. Ta si je z neznámých důvodů vybrala a hned tak se odejít nechystá. Dokáží se jí zbavit?
Český trailer filmu Temné nebe

Plakát filmu Marie Kreyer Marie Kroyer (Marie Kroyer) (Film Europe)
Dánsko-švédské životopisné drama o osudech u nás skoro neznámého malíře a jeho ženy asi zaujme jen příznivce severské kinematografie. Režie se chopil poměrně ostřílený Bille August, jehož jméno může být zárukou určité kvality. Vzhledem k obsazení neokoukanými tvářemi se dá očekávat také autentičtější zážitek. Uvidíme, zda půjde jen o další tuctový životopis, nebo zda tvůrci přijdou s něčím nápaditým a zajímavým. Fanoušci si tenhle film jistě najdou.
Synopse: Marie Kroyer (Birgitte Hjort Sørensen) byla provdána za slavného dánského malíře P. S. Kroyera (Soren Saetter-Larssen). Jelikož časem se mentální stav a nemoc Kroyera dost zásadně zhoršují, jejich společný život a sen se pomalu rozpadá. Marie je rozpolcena mezi rolemi matky, manželky a umělkyně. Z důvodu nalezení vnitřního klidu se vydává společně s dcerou na dovolenou, kde se zamiluje do skladatele Huga Alfvéna (Sverrir Gudnason) a rozhodne se k závažnému životnímu kroku.
Zajímavost: Po pětadvaceti letech jde o první film Billeho Augusta, který je točen v dánštině.
Originální trailer filmu Marie Kroyer

Plakát filmu Call Girl Call Girl (Call Girl) (Film Europe)
Lekce ze švédské historie opět potěší hlavně fanoušky severské kinematografie. Synopse slibuje dobovou záležitost a kontroverzní námět. Jak to ale v režii u nás totálně neznámého Mikaela Marcimaina dopadlo, lze jen těžko tipovat. Potenciální zájemce možná odradí delší stopáž a také období, o němž se toho v našich končinách opravdu moc neví. To může být ale na druhou stranu také to největší lákadlo.
Synopse: Stockholm sedmdesátých let je dokonalou ukázkou utopické společnosti. Na jedné straně se tu dbá na politickou neutralitu, na straně druhé se bojuje za ženskou nezávislost a sexuální revoluci. Pro mládež se tak samozřejmě stávají lákadlem striptýzové bary, sexuální kluby a diskotéky. Mladá dívka Iris (Sofia Karemyr) právě je vyzdvihla ze dna společnosti do cynického světa, kde vládne moc.
Zajímavost: Ve Švédsku vzbudil film kontroverze tím, že zmiňuje, že nejslavnější tamní politik Olof Palme měl sex s nezletilou prostitutkou.
Originální trailer filmu Call Girl

Český plakát filmu Šmejdi Šmejdi (Aerofilms)
Dokument sledující šokující a až brutální praktiky prodejců na zájezdových prezentačních akcích vzbudil velké emoce ještě před svým oficiálním uvedením do kin. Režisérka Silvie Dymáková totiž se skrytou kamerou pronikla až do samotného centra dění a to, co na plátně ukázala, je opravdu pro silné povahy. Už z dostupných ukázek si lze domyslet, že tento film nebude procházkou růžovým sadem a možná mnohým otevře oči. Vzhledem k tomu, že distributorovi se podařilo vyjednat, že osoby nad pětašedesát let věku mají vstup na film zdarma, neváhal bych ani chvíli a vytáhl své prarodiče do kina. Třeba jim to zachrání klidné stáří.
Synopse: Co se skrývá za zdánlivě nevinnými předváděcími akcemi pro seniory? Opravdu je zde na ně vyvíjen nátlak a uplatňována manipulace? A dá se s tímhle vůbec bojovat? A kdo na tom celém vydělává? Možná se dozvíte hodně šokující odpovědi.
Český trailer filmu Šmejdi

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Blue Beetle představuje málo známého komiksového latino hrdinu (22.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Mission: Impossible Odplata – První část staví Tomu Cruisovi do cesty umělou inteligenci (19.07.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Xolo Maridueña je Blue Beetle (12.07.2023 12:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Rebelova odplata je mission impossible (12.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Jones se udržel na špici (11.07.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Tom Cruise podniká další Mission: Impossible (17.05.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Assassination nabírá hvězdné obsazení (16.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu