Top 20 ČR: Croodsovi znovu těsně na jedničce

Vydáno: 09.04.2013 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Croodsovi tentokrát čelili opravdu velké konkurenci ze strany novinky Jack a obři, ve finále se však premiéra musela spokojit jen se dvojkou. Bronz znovu berou Babovřesky.
Třetí týden, Croodsovi poprvé odečítají a není to zrovna zlomek. Jack a obři přetáhl spoustu dobrodružství chtivých diváků do svých kinosálů, a tak to nakonec dopadlo dvaačtyřicetiprocentní ztrátou pro animák od DreamWorks. Celkově si Croodsovi vydělali něco málo pod půl třetího milionu, Jack zaostal o čtyři sta tisíc.
Na trojce se zuby nehty drží Babovřesky, které s osmitýdenní historií platí za nejstarší snímek v žebříčku, zároveň se také mohou do měsíce těšit na šest set tisíc prodaných lístků od valentýnské premiéry.
Bramborovou příčku si vybojoval horor Lesní duch uruguayského režiséra Fede Alvareze a hned pod ním se umístila další novinka s Judem Law nebo Rooney Mara pod názvem Vedlejší účinky.
O jedinou příčku se od minule propadl o pětinu hubenější Čtyřlístek ve službách krále, zato G.I. Joe: Odveta to vzal skokem. Z dvojky je rázem sedmička a stačilo málo a nebyl by to ani milion. Poslední sedmimístnou cifru shrábla do kasičky česká komedie Martin a Venuše na místě osmém.
Nečekaný pokles postihl i další novinku z minula, Hostiteli zbyla z milionu a půl sotva polovina a čtyřku vystřídala devátá příčka. A první desítku uzavírá španělský mysteriózní horor Mama.
Vůbec nejvíc odečítal Mocný vládce Oz s Jamesem Franco, jehož to sice stálo jenom čtyři stupně, avšak tržby málem nepřesáhly třicet procent těch posledních. Pod tři sta tisíc spadl snímek Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, což je odsunulo na dvanáctku.
Třináctou příčku obsadila novinka Smrtelné lži. Relativně překvapivý je výsledek poslední premiéry, krimi-komedie s Al Pacinem Jako za starejch časů, která nevyšplhala výš než na patnáctku. Mezi nováčky se ještě stihl vměstnat dokument Hledá se prezident.
Rekordních sedm příček za sebou nechala Smrtonosná past: Opět v akci, která se propadla pod patnáct set diváků a patří jí šestnácté místo.
Poslední čtyři místa si nevedla lépe. Spring Breakers spadli na sedmnáctku s půlkou minulého výsledku. Ani na tu polovinu nedosáhly americká komedie Pár nenormálních aktivit a Terapie láskou, která sklouzla o čtyři příčky. Poslední končí komedie Gambit, která nepřitáhla ani na tisícovku diváků.
Další osmička novinek zaútočí na česká kina tento čtvrtek. Určitě zaujme dvojice amerických thrillerů s výstavním obsazením – Pád Bílého domu s Gerardem Butlerem a Morganem Freemanem nebo Práskač s Dwaynem Johnsonem a Susan Sarandon.
Dalšími velkými lákadly budou 3D verze legendárního Jurského parku Stevena Spielberga a historický romantický snímek s Penélope Cruz Příběh mého syna.
Na vážnější notu pro změnu zahrají válečný snímek Lore a švédský thriller Avalon. Slovenští tvůrci představí drama Můj pes Killer a seznam novinek na závěr odlehčí britská romantická komedie Dávám tomu rok.
TOP 20: VÍKEND OD 4. 4. 2013
  1. Croodsovi 2,5 mil.
  2. Jack a obři 2,1 mil. (novinka)
  3. Babovřesky 1,6 mil.
  4. Lesní duch 1,3 mil. (novinka)
  5. Vedlejší účinky 1,2 mil. (novinka)
  6. Čtyřlístek ve službách krále 1,2 mil.
  7. G.I. Joe: Odveta 1,1 mil.
  8. Martin a Venuše 1,0 mil.
  9. Hostitel 796 tis.
  10. Mama 405 tis.
  11. Mocný vládce Oz 331 tis.
  12. Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic 289 tis.
  13. Smrtelné lži 278 tis. (novinka)
  14. Hledá se prezident 246 tis.
  15. Jako za starejch časů 241 tis. (novinka)
  16. Smrtonosná past: Opět v akci 223 tis.
  17. Spring Breakers 179 tis.
  18. Pár nenormálních aktivit 141 tis.
  19. Terapie láskou 132 tis.
  20. Gambit 112 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY