Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 13. týden

Kinopremiéry: 13. týden

Vydáno: 28.03.2013 13:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Paramount Pictures

Várka osmi premiér je na první pohled zajímavá, na ten druhý ale zjistíme, že potenciální hity v nich jsou jen dva. Většinu diváctva naláká nejspíš akční petelice G. I. Joe 2, dívky by zase měly dát pozor na teen romanci Hostitel.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Český plakát filmu G.I. Joe: Odveta G.I. Joe 2: Odveta (G. I. Joe: Retaliation) (CinemArt)
Dlouho odkládaný snímek se konečně dostává do kin a slibuje solidní akční nářez a nějakou tu hlášku. Těžko říct, co očekávat, ale vzhledem k tomu, že se v hlavních rolích objeví Channing Tatum, Bruce Willis a Dwayne Johnson, nebude nouze o adrenalin a testosteron. Nechybí ani populární 3D, kvůli kterému byl snímek dodatečně přetáčen. Jedinou neznámou zůstává režírující Jon Chu, jehož filmografie není zrovna lákavá. Ve výsledku by ale mohlo jít o potenciální hit jara.
Synopse: Země se ocitá na pokraji zkázy, protože mocná organizace Cobra má nevyřízené účty s G. I. Joe. Její nenávist jde tak daleko, že lstí ovládne Bílý dům a G. I. Joe označí za vlastizrádce a zahájí jejich likvidaci. Pár přeživších může jen nečinně přihlížet, jak si Cobra podmaňuje svět. Když krize vrcholí, zrodí se nový plán. Ten spočívá v angažování vůbec prvního velitele G. I. Joe Joea Coltona (Bruce Willis), který je specialistou na podobné situace. Otázkou je, zda budou jeho zkušenosti na všechno stačit.
Zajímavost: Původní název filmu zněl G. I. Joe: Cobra Strikes.
Český trailer filmu G.I. Joe: Odveta

Český plakát filmu Hostitel Hostitel (The Host) (Bontonfilm)
Stačí napsat, že toto sci-fi je adaptací literární předlohy Stephenie Meyer a je hned jasné, na koho je cíleno. Filmové fanoušky snad může lákat jedině fakt, že za režií stojí osobitý Andrew Niccol a v hlavní roli se objeví talentovaná Saoirse Ronan. Klíčová otázka tedy je, jestli tito dva dokázali z romance pro teenagery udělat něco víc. Zajímavé bude také sledovat, jak si potenciální následovník Twilightu povede finančně. Obav a otázek tak snímek vzbuzuje víc než dost.
Synopse: Melanie (Saoirse Ronan) je jedna z mála lidí, která zůstala po mimozemské invazi Země "normální". Naši planetu totiž momentálně kontrolují neviditelní mimozemšťané, kteří ovládají mysl člověka a přebírají i jeho tělo. Každý člověk se pro ně tedy stává hostitelem. Melanie se zamiluje do Jareda (Max Irons) a zanedlouho poté je její duše zajata a do jejího těla se dostává Poutnice. Melanie se ale nechce tak snadno vzdát a rázem začíná boj o spásu nevinné dívky.
Zajímavost: Saoirse Ronan prováděla většinu kaskadérských kousků sama.
Český trailer filmu Hostitel

Plakát filmu Na dřeň Na dřeň (De Rouille et d´os) (Falcon)
Francouzsko-belgické romantické drama láká diváka hlavně na přítomnost hvězdné Marion Cotillard. Příběh vypadá na první pohled obyčejně a zdá se, že půjde o další variaci na několikrát viděné téma. Vzhledem k tomu, že jde o čistě evropský kousek, však znalci očekávají trochu více, což je vždy zavádějící. Snímek Jacquese Audiarda nicméně předchází poměrně pochvalné recenze a účast na některých významných festivalech. Milovník evropské kinematografie by tak měl zbystřit. Více se dozvíte v naší recenzi.
Synopse: Alimu (Matthias Schoenaerts) byl svěřen do péče pětiletý syn, s nímž se ale skoro nezná. Jelikož nemá žádné peníze, uchýlí se k sestře na jih Francie, kde vše vypadá nadějně. Ali si najde práci jako vyhazovač v nočním klubu, kde jednoho večera zachrání krásnou Stephanii (Marion Cotillard). Ač se mu zdá nedostupná, dá jí své telefonní číslo. A když se ženě zanedlouho přihodí osudová tragédie, je jejich sblížení otázkou jediného telefonátu.
Zajímavost: Marion Cotillard absolvovala v rámci přípravy na roli kurz plavání a týden se učila, jak pracovat s kosatkami.
Originální trailer filmu Na dřeň

Plakát filmu Místnost sebevrahů Místnost sebevrahů (Sala samobójców) (Film Europe)
Technicky zajímavé polské drama střídá klasicky hrané záběry s počítačovou animací, která zde hraje důležitou roli. Vzhledem k tomu, že jde o snímek z dílny našich sousedů, počítejte s náročnějším kouskem, který není snadný na interpretaci. Z toho důvodu se i hodnotící reakce dost rozcházejí - jedni film považují za vynikající kritiku soudobé mládeže a společnosti, druzí naopak za zbytečnou oslavu emo kultury, potažmo sebevražd. Všichni se ale shodují na tom, že celková nálada je dost depresivní. O tom, na jaké straně budete stát vy, se už musíte přesvědčit sami.
Synopse: Dominik (Jakub Gierszał) je zdánlivě normální kluk - má plno přátel, sexy děvče, bohaté rodiče a tím pádem i dostatek prostředků na nákupy toho nejluxusnějšího zboží. Jediný polibek ale vše změní a on se stává terčem výsměchu a šikany svých spolužáků. Proto se začíná stranit okolí a všechen svůj čas tráví u počítače. Tam se seznámí s tajemnou dívkou, která ho zavede do místnosti sebevrahů, z níž není úniku. Dominik se začíná zaplétat do sítě lží a intrik a přestává si vážit toho, co měl dřív rád. Zdá se, že z jeho trápení vede jediná cesta ven.
Zajímavost: Na 19. ročníku Art Film Festu v Trenčíně získal snímek ocenění za nejlepší režii.
Originální trailer filmu Místnost sebevrahů

Český plakát filmu Parade Parade (Parada) (Film Europe)
Další z evropských snímků pochází ze Srbska a dotýká se citlivého tématu homosexuality. Hořká komedie je specifická typicky balkánským humorem, který nemusí sednout každému. Jelikož v hlavních rolích uvidíte u nás neznámé tváře, bude pocit autenticity o kousek větší. Ani jméno režiséra Srđana Dragojeviće nikomu příliš neřekne. Je tedy jasné, že tohle je kousek pro fajnšmekry a speciálně pro milovníky balkánské kinematografie, která má u nás poměrně dost fanoušků.
Synopse: Radmilo (Milos Samolov) a Mirko (Goran Jevtic) jsou mladý a úspěšný homosexuální pár, který má tu smůlu, že žije v Srbsku. Každý den je uráží homofobní většina, které vadí hlavně to, že Mirko je aktivistou za práva gayů a snaží se zorganizovat první úspěšný pochod Pride v Bělehradě. To je ale takřka nesplnitelné, neboť první pokus skončil před deseti lety krveprolitím. I teď jsou nacionalisté a neonacisté v pozoru a policie odmítá účastníkům poskytnout jakoukoli ochranu. Mirko s Radmilem jsou ale ochotni udělat i ta nejzoufalejší opatření.
Zajímavost: Režisér si střihl cameo roli kolemjdoucího.
Český trailer filmu Parade

Plakát filmu Pár nenormálních aktivit Pár nenormálních aktivit (A Haunted House) (HCE)
Parodie takřka na všechny v současnosti populární hororové ságy nevzbuzuje příliš velká a vysoká očekávaní. Jelikož spoluautorem scénáře je Marlon Wayans a v hlavních rolích se objeví spousta Afroameričanů, měli byste být připraveni na černošský humor, který nebude zrovna politicky nejkorektnější. Tvůrci se tu nezastaví před ničím, takže lze předpokládat i pár vtipů založených vyloženě na fekáliích, výkalech a podobně. Návštěva kina tak nejspíš bude vhodná pro ty, kterým se tento styl humoru líbí. A ani tak bych příliš nečekal.
Synopse: Malcolm (Marlon Wayans) chce konečně rezignovat na staromládenectví a dovolí své přítelkyni, aby se k němu nastěhovala. Netuší ale, kdo přijde s ní. Ukáže se totiž, že Kishu (Essence Atkins) posedl šílený duch. Malcolm tedy povolá na pomoc kněze, aby démona vyhnal a tím pádem zachránil jeho vztah a hlavně sexuální život.
Český trailer filmu Pár nenormálních aktivit

Český plakát filmu Bez doteku Bez doteku (CinemArt)
Debut teprve osmnáctiletého režiséra Matěje Chlupáčka je jednou velkou neznámou. Diváka neláká na provařené hvězdy (nejznámějšími jmény budiž Kryštof Hádek, Ondřej Malý a Marian Roden), ale spíše na atraktivní téma. Snesitelně vypadá i délka necelé hodiny a čtvrt, kterou snímek nakonec má. Uvidíme, zda jde o příslib do budoucnosti naší kinematografie, nebo o další dramaturgicky a řemeslně nedotaženou záležitost.
Synopse: Dospívající Jolana (Tereza Vítů) je předmětem sexuálních tužeb svého otčíma Igora (Marian Roden). Problémy, které se na ni v souvislosti s tím hrnou, ale nedokáže řešit a propadá se do světa svých představ. Tíha okolností, jimž nemá sílu vzdorovat, ji zavede až do nevěstince, kde se její špatná situace dále prohlubuje. Co ale vlastně Jolana chce?
Zajímavost: Film byl natočen v průběhu dvaceti dnů.
Český trailer filmu Bez doteku

Český plakát filmu 5 pravidel 5 pravidel (Pegasfilm)
Bez většího vzrušení a s minimální propagací vstupuje do kin dokument debutujícího Vavřince Menšla, který se v něm zaměřil na hodně zajímavý experiment. Jelikož ohlasy na internetu neexistují a novinářská projekce se taktéž nekonala, nelze absolutně odhadovat, jaký bude výsledek. Nezbývá než doufat, že české dokumentaristické škole, která má dobré jméno, neudělá snímek ostudu. Zájemci si ho určitě najdou a možná je donutí k zamyšlení o fungování totalitního systému.
Synopse: Padesát lidí se dobrovolně přihlásilo do experimentální hry, jejíž podstatou je to, za jak dlouho se účastníci podvolí totalitnímu režimu. A je úplně jedno, zda jde o totalitu komunistickou, nacistickou nebo nadnárodních společností. Svou svobodu musí zkrátka vyměnit za kázeň a následnou přiměřenou odměnu. Výsledky experimentu byly značně šokující.
Český trailer filmu 5 pravidel

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu