Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 11. týden

Kinopremiéry: 11. týden

Vydáno: 14.03.2013 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: 20th Century Fox

Ve znamení návratu legendárního Johna McClanea do kin je aktuální premiérový týden. Pátou Smrtonosnou past pak doplňují oscarový dokument a další "pařící" komedie. Zbylé dva filmy jsou určeny hlavně náročnějším divákům.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Český plakát filmu Smrtonosná past: Opět v akci Smrtonosná past: Opět v akci (A Good Day to Die Hard) (CinemArt)
S pověstí obrovského průšvihu přichází do našich kin páté pokračování osudů legendárního policisty Johna McClanea. Není se co divit, když se režie chopil žabař John Moore, scénář sepsal podprůměrný autor Skip Woods a děj se odehrává v Moskvě. Spoleh tak snad může být jen na charisma Bruce Willise, jehož syna ztvárňuje neznámý a nevýrazný Jai Courtney. Jestli jde skutečně o "lepší seagalovku", jak tvrdí většina recenzí, se můžete přesvědčit sami. Varuji ale před přehnanými očekáváními. Více se dozvíte v naší recenzi.
Synopse: Detektiv John McClane (Bruce Willis) přijíždí do Moskvy, kde hledá svého syna (Jai Courtney), který se mu dost odcizil. John však netuší, že jeho potomek pracuje jako tajný agent, který v ruské metropoli chrání informátora Komarovova (Sebastian Koch). Otec a syn jsou tak brzy nuceni odložit vlastní spory stranou a spojit síly, protože v Černobylu hrozí velké nebezpečí související s obchodem s plutoniem.
Zajímavost: Snímek se měl natáčet v Praze, jelikož vše ale ztroskotalo na daňových pobídkách, přesunuli se tvůrci do Budapešti.
Český trailer #2 filmu Smrtonosná past: Opět v akci

Plakát filmu Pátrání po Sugar Manovi Pátrání po Sugar Manovi (Searching for Sugar Man) (Aerofilms)
Záslužný čin se povedl tuzemskému distributorovi, jemuž se podařilo získat vítěze Oscara za nejlepší celovečerní dokument. Takřka pohádkový příběh o hledání jednoho neprávem zapomenutého umělce si získává srdce diváků i odborníků po celém světě a jeho předností je hlavně to, že kombinuje klasický dokument s netradiční detektivkou. Hodně mu pomáhá i hudba inkriminovaného muzikanta Rodrigueze linoucí se celou nedlouhou stopáží. Režisér Malik Bendjelloul zkrátka natočil něco unikátního, co stojí za vidění a je úplně jedno, jaký bude po zhlédnutí váš názor. Tohle je film, který se prostě musí vidět a prožít, další slova jsou zbytečná.
Synopse: Na konci šedesátých let objevili dva hudební producenti v zapadlém detroitském baru muzikanta Rodrigueze, který je naprosto ohromil. Slibovali si od něj velké věci, protože jeho prorocké texty a silné melodie byly hodně neobvyklé. Dvě alba, která vydal, ale naprosto propadla a po hudebníkovi zbyla jen nepotvrzená historka o sebevraždě přímo během koncertu. Pirátská nahrávka jeho desky se ale dostala do JAR, kde se stala symbolem tehdejší revoluce. Co se tedy vlastně se zpěvákem doopravdy stalo?
Zajímavost: Některé části dokumentu byly natáčeny iPhonem.
Český trailer filmu Pátrání po Sugar Manovi

Český plakát filmu Našrot Našrot (21 and Over) (HCE)
Další variace na "pařící" komedie vychází z premisy o bouřlivé oslavě plnoletosti. Těžko říci, zda půjde o tuctovou záležitost nebo režírující Jon Lucas a Scott Moore nabídnou něco, co by alespoň trošku vyčuhovalo ze žánrové šablony. K dobru by jim mohli sloužit takřka neznámé tváře v hlavních rolích (Miles Teller, Skylar Astin, Justin Chon a další). Vše je ale pochopitelně odvislé od kvality scénáře. Zřejmě půjde o ideální film, který si vychutnáte ve více lidech a pod vlivem nějakých omamných látek.
Synopse: Jeffovi (Justin Chon) je právě jedenadvacet, což neznamená nic jiného, než že v USA dosáhl plnoletosti. Jeho dva nejlepší kamarádi mu připraví decentní oslavu v podobě jednoho piva. Druhý den má totiž Jeff důležitou zkoušku z medicíny a s tím není radno si zahrávat. Jenomže akce se zvrhne neuvěřitelným způsobem a u jediného piva rozhodně nezůstane. Zvládne Jeff zkoušku?
Zajímavost: Justin Chon je ve skutečnosti o deset let starší než jeho postava.
Český trailer filmu Našrot

Český plakát filmu Otázky pana Lásky Otázky pana Lásky (CinemArt)
Další premiérový dokument v tomto týdnu pochází z domácích luhů a hájů a snaží se nahlížet na závažné téma schizofrenie. Režisérka Dagmar Smržová sledovala v průběhu jednoho roku člověka trpící touto psychickou poruchou, který se ovšem z jejích běžných případů trošku vymyká. Nedlouhý snímek by mohl být zajímavou sondou do duše nemocného člověka a případného diváka by mohl také donutit k zamyšlení. Těžko odhadovat, nicméně všem studentům psychologie a zájemcům o ni se rozhodně doporučuje.
Synopse: Třicátník Jiří Láska trpí schizofrenií, od běžných pacientů se ovšem liší. Pomocí moderních technologií totiž komunikuje se svým okolím, pečuje o své nejbližší a je schopen zamyslet se nad smyslem svého klopotného života. Dokument sleduje osudy Jiřího v průběhu jednoho roku a dává je do kontrastu s malichernými spory v jeho sousedství. Nebojí se ani porovnat svět zdravých a svět nemocných.
Originální trailer filmu Oliver!

Plakát filmu Mizející vlny Mizející vlny (Aurora) (Artcam)
Koprodukční evropský romantický sci-fi thriller s atraktivním a stále populárnějším námětem jste mohli vidět už na loňském festivalu v Karlových Varech. Podle nemnoha ohlasů jde spíše o experimentální film, který příliš neřeší scénář ani formální stránku, tak na to buďte připraveni. Vzhledem ke jménu litevské režisérky Kristiny Buozyte, kterou takřka nikdo nezná, je jasné, že jde o kousek pro fajnšmekry, případně velké fanoušky evropské kinematografie. Zkrátka film pro hodně náročného diváka.
Synopse: Mladý informatik Lukas (Marius Jampolskis) se zúčastní kontroverzního experimentu, v němž vstoupí do mysli ženy jménem Aurora (Jurga Jutaite), jež je v komatu, aby jí navrátil vědomí. Místo toho se ale zaplete do osidel jejích vášní a fantazií, což mu úplně naruší život. Dokáže jí pomoci, nebo uvízne v jejím světě?
Originální trailer filmu Mizející vlny

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Sylvester Stallone versus Wesley Snipes ve filmu Demolition Man (21.05.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Bruce Willis v akčním sci-fi Assassin (24.02.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Bruce Willis trpí demencí (17.02.2023 07:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Clarence Gilyard (29.11.2022 09:40 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Detective Knight: Rogue (22.10.2022 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Paradise City (12.10.2022 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Záletník prožil svatbu podle Margot, která se proměnila v ohňostroj marnosti (30.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční pokračování Top Gun: Maverick svého předchůdce ve všem překonává (27.05.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tři tygři a Maverick ví kulový a ocitají se na pokraji nervového zhroucení (25.05.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Chris Hemsworth & Miles Teller ve filmu Spiderhead (18.05.2022 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Králíček Jojo míří do krajiny ve stínu, kde pozná temnou tvář Brooklynu (06.05.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Corrective Measures (21.04.2022 09:49 v Novinky | Trailery)
- Téma: 6 nejlepších filmů Bruce Willise (09.04.2022 12:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu