Co se děje na Planetě opic?

Vydáno: 21.02.2013 11:23 - Martin Bubrín | foto: Bontonfilm

O pokračování Zrození Planety opic se dlouho mlčelo, teď se ale dostaly ven první informace. Tvůrci už nyní ví, o čem Dawn of the Planet of the Apes bude a kdo si v něm zahraje hlavní roli.
Zrození Planety opic nás před dvěma lety příjemně překvapilo. Tvůrci více než na epické bitvy a do očí bijící atrakce vsadili na příběh a postavy a byla z toho inteligentní a zábavná podívaná, jenž právoplatně vydělala balík peněz. Ihned byl tedy odklepnut sequel - měl ho původně natočit režisér jedničky Rupert Wyatt, ten ale dal přednost jiným projektům, tak se nakonec na režijní stoličce objevil Matt Reeves, tvůrce found-footage pecky Monstrum a upírského remaku Ať vejde ten pravý.
U Dawn of the Planet of the Apes jsme dlouho nevěděli, o čem bude, a představitel hlavní role James Franco tvrdil, že se v pokračování neobjeví. To se nyní ukázalo jako pravda - opičí sequel se totiž bude odehrávat patnáct let po událostech prvního dílu, kdy už lidoopové spolehlivě ovládli svět. Film se bude jednak zaměřovat na vůdce Caesara, který se snaží nastolit nový pořádek, a také na skupinu přeživších vědců v San Franciscu, jenž z posledních sil bojují proti nové nadvládě. Zkrátka pořádné postapo.
Jeden z vědců by měl možná být novým hlavním hrdinou, kterého si zahraje Jason Clarke. V celku neznámý herec se loni představil v Zemi bez zákona jako brácha Toma Hardyho a v českých kinech ho můžete aktuálně vidět v politickém thrilleru 30 minut po půlnoci. Zda dokáže utáhnout ambiciózní blockbuster, to je zatím otázkou. Premiéra snímku je naplánována na 22. května příštího roku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Vašek Hess, 22.02.2013 08:27) Reagovat

    Škoda toho časového skoku. Zajímalo by mě jak si opice poradí ve chvíli kdy mají k dispozici jen hodně omezené území a lidi mají velkou početní převahu. O lepším vybavení ani nemluvím.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY