Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 8. týden

Kinopremiéry: 8. týden

Vydáno: 21.02.2013 10:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Entertainment Weekly

Sedm premiér se tento týden vřítí do našich kin a hned dvě z nich jsou oscarovými kandidáty. 30 minut po půlnoci a Let se tak logicky budou těšit asi největšímu diváckému zájmu. Zbytek potěší hlavně milovníky evropského filmu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Český plakát filmu 30 minut po půlnoci 30 minut po půlnoci (Zero Dark Thirty) (Bontonfilm)
Dokumentaristicky pojatý "byrokratický" thriller Kathryn Bigelow popisuje způsob, jakým americké tajné služby dopadly nejhledanějšího teroristu světa. Hlavní devízou snímku je kromě důvěryhodnosti také famózní a na Oscara nominovaná Jessica Chastain, která strká do kapsy všechny kolegy a výborně zvládla ztvárnit přechod od lehce bojácné agentky k drsné ženě, která se před ničím nezastaví. Za pozornost určitě stojí i závěrečná chirurgicky přesně natočená akce, jež budí zdání autenticity. Škoda, že to celé má dvě a půl hodiny a je tu spousta hluchých a extrémně nudných pasáží, které rozptylují diváckou pozornost. Více se dočtete v naší recenzi.
Synopse: Dva roky po událostech z 11. září se agentka CIA Maya (Jessica Chastain) přesouvá z bezpečí kanceláří přímo na americkou ambasádu v Pákistánu. Zde brzy pochopí tvrdá pravidla hry, mezi které patří třeba i mučení těch, kteří by mohli poskytnout vodítko k dopadení Usámy Bin Ládina. I přes vzrůstající nebezpečí chce Maya rozplést složité klubko fungování teroristické organizace, aby se dostala až k tomu, jehož jméno je symbolem zla. A vypadá to, že konečně našla stopy, které by ji k němu mohly přivést.
Zajímavost: Původní název filmu je armádním hovorovým výrazem pro dobu, kdy je venku úplná tma.
Český trailer filmu 30 minut po půlnoci

Český plakát filmu Let Let (Flight) (Bontonfilm)
Návrat Roberta Zemeckise po několika letech k hranému filmu nedopadl vůbec špatně a hned se může pyšnit jednou z nejlépe natočených leteckých havárií za poslední roky. V hlavní roli exceluje na Oscara nominovaný Denzel Washington, který snímek mnohdy drží nad vodou. Scénář je totiž místy předvídatelný a až příliš vykonstruovaný. Na druhou stranu jde o solidní drama, které možná doplácí na to, že chce být jakousi morální agitkou, čemuž podřizuje vše. Je ale dobře, že oscarový tvůrce se konečně vykašlal na pochybné technologie a vrátil se k hranému filmu. Více se dočtete v naší recenzi.
Synopse: Kapitán Whip Whitaker (Denzel Washington) je zkušený pilot, jehož už turbulence absolutně nevyvedou z míry. Když při jednom rutinním letu vlétne do mohutné bouře, zachová chladnou hlavu a dostane se do bezpečí a vyslouží si potlesk cestujících i posádky. Rázem ale letadlu začnou vynechávat funkce a je těžko ovladatelné. Whip se rozhodne obrátit ho vzhůru nohama a najít místo k přistání. Ač to zní šíleně, podaří se mu to a stává se americkým národním hrdinou. Jenomže při vyšetřování incidentu vyplouvají na povrch věci, které by Whip nejraději utajil a jeho pověst rázem utrpí těžké šrámy.
Zajímavost: Sám Zemeckis je amatérským pilotem.
Český trailer filmu Let

Český plakát filmu Královský víkend Královský víkend (Hyde Park on Hudson) (Bioscop)
Tempem nevyrovnaný snímek osciluje mezi komedií a dramatem a nedaří se mu být ani jedním. Režírujícímu Rogeru Michellovi se zkrátka film vymknul z rukou a ve výsledku je nevýrazný a lehce zapomenutelný. Jediné, proč stojí za to ho vidět, jsou výborní Bill Murray a Laura Linney v hlavních rolích. Jinak nezaujme skoro ničím a jde o bohapustou rutinu, která trochu pobaví, neurazí a vyšumí.
Synopse: Píše se rok 1939. K americkému prezidentovi Franklinu D. Rooseveltovi (Bill Murray) přijíždí na státní návštěvu do jeho soukromé residence král a královna Anglie. Setkání je o to významnější, že se jedná o historicky první návštěvu anglického královského páru v USA. Poprvé se tak střetávají upjaté společenské konvence Angličanů s uvolněnou americkou morálkou na té nejvyšší společenské úrovni. Co si britský královský pár pomyslí třeba o tom, že vedle jeho manželky se po boku amerického prezidenta objevuje i jakási Daisy (Laura Linney)?
Zajímavost: Za poslední tři roky jde o třetí film, v němž se objevuje postava anglického krále Jiřího VI.
Oficiální trailer filmu Královský víkend

Český plakát filmu Láska všemi deseti Láska všemi deseti (Populaire) (Aerofilms)
Veskrze příjemná a pohodová retrokomedie možná jede podle žánorvých klišé, to ale vůbec nevadí. Režírujícímu Régisi Roinsardovi se povedlo také obsazení, v němž uvidíte šarmantního a charismatického Romaina Durise, krásnou Déborah François a lehce nevyužitou Bérénice Bejo. Tvůrci prostě vsadili na atmosféru a výpravu, což se ukázalo být jako šťastný krok. Poměrně vyvedená záležitost.
Synopse: Mladá Rose (Déborah François) žije v roce 1958 se svým nevrlým otcem, který provozuje vesnický obchůdek. Je zasnoubená se synem místního automechanika a vypadá to, že je jí předurčen život hospodyňky. Po tom ale ona netouží a odjíždí do Normandie, kde podstoupí konkurs na místo sekretářky pojišťovací společnosti, které šéfuje charismatický Louis (Romain Duris). I když pohovor dopadne katastrofálně, Rose prokáže, že umí rychle psát na stroji. Louis si ji tedy vezme do parády a chce ji přihlásit do soutěže právě v tomto umění. A to by nebylo, aby mezi nimi nepřeskočila jiskra.
Zajímavost: Ve scénách závodů v psaní na stroji se objevilo i více než dvacet českých děvčat, která tuto disciplínu výborně ovládají.
Český trailer filmu Láska všemi deseti

Český plakát filmu Z prezidentské kuchyně Z prezidentské kuchyně (Les Saveurs du Palais) (Film Europe)
Solidní komedie se z osmdesáti procent odehrává v kuchyni a režisér Christian Vincent dokázal vše tak umně a atraktivně nasnímat, že se vám budou sbíhat sliny. Potěší i to, že nezapomněl na příběh, který tedy nepřináší nic nového, ale s klišé pracuje nevtíravě, takže nikoho víceméně neurazí. V hlavních rolích uvidíte u nás skoro neznámé tváře, což dodá určitý pocit autentičnosti. Nenáročný snímek mnohým zvedne náladu a dodá novou krev do žil. Nečekejte zázraky a dost možná se slušně pobavíte.
Synopse: Hortense (Catherine Frot) miluje vaření, které je také jejím povoláním. Dva roky dokonce vařila i pro francouzského prezidenta Francoise Mitteranda a pronikla tak do zákulisí politiky a soukromí nejmocnějšího muže v zemi. Několik let také působila na Antarktidě. Její život byl plný překvapení a ona sama v sobě spojuje pokoru, smysl pro tradice i ambicióznost.
Zajímavost: Film je skutečně založen na osudech kuchařky Francoise Mitteranda.
Originální trailer filmu Z prezidentské kuchyně

Plakát filmu Hašišbába Hašišbába (Paulette) (HCE)
Překvapivě povedená francouzská komedie přináší další variaci na okoukané téma důchodců, kteří se rozhodnou na stará kolena prodávat drogy. Neznámému režisérovi Jérômemu Enricovi se daří udržet svižné tempo a dávkovat vkusný a nevulgární humor, který vzbudí minimálně pousmání. Někoho možná zklame, že se tvůrce vyhýbá smutnějším momentům a konec je příliš akční, na celkovém příjemném zážitku by to ale nic moc měnit nemělo. V hlavní roli uvidíte Bernadette Lafont.
Synopse: Paulette (Bernadette Lafont) je stará zapšklá babka žijící na předměstí Paříže. Má malý důchod, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Když se jednou stane svědkem pochybného obchodu, rozhodne se, že začne prodávat hašiš. Jelikož byla kdysi cukrářkou, neměl by to být takový problém. Stát se dealerem ze dne na den ale není nic jednoduchého.
Originální trailer filmu Hašišbába

Plakát filmu Sněhurka: Jiný příběh Sněhurka: Jiný příběh (Blancanieves) (AČFK)
V rámci Festivalu španělských filmů vstoupilo již 19. února do širší distribuce drama skládající poctu němé kinematografii. Režírující Pablo Berger se rozhodl natočit modernější verzi známé pohádky o Sněhurce a přenesl ji do kulis Španělska na začátku dvacátého století. Naštěstí se inspiroval "grimmovskou" verzí příběhu a servíruje tedy temné dobrodružství plné intrik a drsných momentů. Ač jde o němý film, baví od začátku skoro až do konce a má potřebnou takřka hororovou atmosféru. Také herci, jimž kraluje výborná Maribel Verdú, která si macechu evidentně užívá, jsou umírnění a vyhnuli se dnes už nevyužívanému expresionistickému projevu a přehrávání. Jediné, co kazí velmi dobrý dojem, je konec, který násilně a nepřirozeně přidává potřebný motiv s jablkem. Jinak ale vynikající sonda do světa moderního němého filmu.
Synopse: Slavný matador Antonio Villalta (Daniel Giménez Cacho) je po srážce s býkem tělesně paralyzován. Jeho těhotná žena, která vše sledovala, vzápětí umírá při porodu malé Carmen. Přízeň Antonia se okamžitě pokouší získat vychytralá a zákeřná pečovatelka Encarna (Maribel Verdú), která se brzy stane jeho ženou. Carmen (Macarena García) mezitím vyrůstá u babičky. Po její smrti je ale nucena vrátit se k otci a maceše, která ji ihned uzamkne ve sklepě a posléze odsoudí k smrti. Děvče však přežije, ale trpí ztrátou paměti. To jí však nezabrání v tom stát se světoznámou matadorkou.
Zajímavost: Pablo Berger připravoval film dlouhých osm let.
Český teaser filmu Sněhurka: Jiný příběh

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Denzel Washington se vrací na trůn (04.09.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Equalizer zažívá brutální vedro (30.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Flash bleskurychle servíruje fanservis, ale jako příběh pokulhává (15.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Equalizer 3: Poslední kapitola (26.04.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Asteroid City Wese Andersona má první trailer (30.03.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- Muž v ohni se dočká televizní verze (29.03.2023 09:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu