Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 7. týden

Kinopremiéry: 7. týden

Vydáno: 14.02.2013 19:47 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Pixar

Poměrně slabá je v tomto týdnu novinková úroda našich kin. Masy diváků určitě naláká nová komedie Zdeňka Trošky Babovřesky, ti ostatní snad můžou vzít zavděk jen oscarovým kandidátem Láska nebo novou 3D verzí slavného animáku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Láska Láska (Amour) (Artcam)
Romantické drama Michaela Hanekeho má takřka jistého Oscara za cizojazyčný snímek, neboť jeho tvůrce se ocitl i v pětici nominovaných režisérů. Snímek oplývá tradičním pomalým tempem a také odtažitostí a absencí větších emocí. Ohlasy se rozcházejí i nad tím, zda je postava dcery ústředního dua zbytečná, jiným zase vadí přílišná doslovnost některých scén. Upřít se ale nedají fantastické herecké výkony Jeana-Louise Trintignanta a Emmanuelle Riva. Za zmínku určitě stojí i to, že film se odehrává v jediné místnosti a nezazní v něm žádná hudba. Tady si pošmákne zřejmě hlavně náročný divák a znalec díla rakouského filmaře.
Synopse: Manželé Georges (Jean-Louis Trintignant) a Anne (Emmanuelle Riva) jsou učitelé hudby. Jejich celoživotní láska, kterou upevňovala i vášeň ke klasické hudbě, je náhle vystavena těžké zkoušce. Anne totiž prodělá mozkovou mrtvici a už není jako dřív. Její okolí se musí smířit s proměnou, kterou prošla a pokusit se ji přijmout. To platí i pro její dceru Evu (Isabelle Huppert), která jí přichází na pomoc.
Zajímavost: Na festivalu v Cannes získal Haneke Zlatou palmu pro nejlepší film.
Oficiální trailer filmu Láska

Český plakát filmu Hledá se Nemo Hledá se Nemo (Finding Nemo) (Falcon)
Jeden z nejlepších a nejoceňovanějších pixarovských animáků se do kin vrací po deseti letech převedený do populárního 3D formátu. Ti, kteří to kdysi nestihli, tak mají možnost vidět celý úchvatně stvořený podmořský svět na velkém plátně a užít si ho se vším všudy. Těžko říct, jak konverze do prostorové podoby dopadla, je ale pravděpodobné, že studio si ji pohlídalo a nevypustilo žádné nedochůdče. Neuškodí si tedy znovu připomenout parádní záležitost, která získala i Oscara za nejlepší animovaný film. Fajnšmekry snad může mrzet jen to, že díky nutnému dabingu neuslyší třeba Alberta Brookse, Willema Dafoea nebo Geoffreyho Rushe. To je ale v tomto případě skutečně jen drobnost.
Synopse: Ve vodách Velké útesové bariéry žijí v bezpečném a odlehlém příbytku ze sasanek Marlin a jeho jediný syn Nemo. Marlin se ho pochopitelně snaží chránit, protože ví, že v podmořském světě existuje spousta nebezpečí a nástrah. Nemo je ale zvídavý a chtěl by své okolí prozkoumat. Když je pak nečekaně unesen a skončí v akváriu v ordinaci jednoho zubaře, vydává se Marlin za jehou záchranou. Cestou ještě potká samaritánku Dory, která má sice velmi špatnou krátkodobou paměť, ale je nezdolnou optimistkou a dodává mu víru, že nakonec vše dobře dopadne.
Zajímavost: Ve snímku se celkem objeví 99 079 různých rybiček.
Oficiální trailer filmu Hledá se Nemo

Český plakát filmu Nádherné bytosti Nádherné bytosti (Beautiful Creatures) (Bontonfilm)
Fantasy drama se veze na vlně populární Twilight ságy a kvalitativně bohužel dopadlo podobně. Režírující Richard LaGravenese si sice pohlídal vizuální stránku a solidní efekty, nepovedlo se mu ale uspokojivě vysvětlit klíčovou mytologii a nabídnout něco, co by diváka dlouhodobě zaujalo. Příliš se nevydařil ani casting, což je vidět zejména na ústřední dvojici, kterou ztvárňuje unylý a místy toporný a křečovitý Alden Ehrenreich a sympatická Alice Englert, mezi níž ovšem zoufale nefunguje potřebná chemie. Čest ansámblu tak zachraňují výteční Jeremy Irons a Emma Thompson, jichž je ovšem na takový film škoda. Zkrátit stopáž o takovou půlhodinku by taktéž neuškodilo. Typická jednohubka pro teenagery.
Synopse: Ethan (Alden Ehrenreich) přišel nedávno o matku a de facto i o otce, který se utápí v žalu a syn pro něj neexistuje. Navíc žije v zapadákově Gatlin County, kde je jeden den jako druhý a všechny nesmírně ubíjející. To se změní s příchodem nové spolužačky Leny (Alice Englert), která se mu opakovaně zjevovala ve snech. Jde také o dceru místního podivína (Jeremy Irons), což znamená, že její postavení rozhodně nebude jednoduché. A to ještě nikdo netuší, že ona a její příbuzní jsou Zaklínači vládnoucí pozoruhodnými schopnostmi. Nad samotnou Lenou visí děsivá kletba a za pouhých pětasedmdesát dní se rozhodne o jejím osudu. Jakou roli v něm bude hrát Ethan?
Zajímavost: Natáčení v Louisianě bylo na nějaký čas přerušeno kvůli hrozbě tornáda.
Český trailer filmu Nádherné bytosti

Český plakát filmu Babovřesky Babovřesky (Falcon)
Stačí napsat, že jde o novou komedii Zdeňka Trošky a je všem jasno. Odborná veřejnost si bude rvát vlasy na hlavě a sázet jeden odpad za druhým, běžní diváci naplní kina a všichni budou vlastně spokojeni. Ono čekat něco záživného a humorného od filmu, jehož pointa spočívá v tom, že do vesnice přijíždí farář jménem Šoustal, je prakticky nemožné. Těšte se tedy na úrodu "typicky lidového humoru", jihočeskou krajinu a nějaké ty neherce. Plýtvat dalšími řádky si tento "film" nezaslouží.
Synopse: Po smrti stoleté Trudy zůstanou na konci vesnice lukrativní pozemky se starým domem. Ty by rádi získali starosta (Pavel Kikinčuk) a jeho příbuzný, kteří zde chtějí vybudovat autobazar. Jenže pozůstalí Hálovi v čele se synem Adamem (Jan Dolanský) se rozhodnou, že si vilu ponechají a opraví ji, i když v ní údajně straší. Do Babovřesk navíc přichází i nový farář (Lukáš Langmajer) s dvojsmyslným jménem a nestačí se divit, co vše tu na něj čeká.
Zajímavost: Bez ohledu na výdělky chystá Troška natáčení pokračování. Bůh s námi.
Originální trailer filmu Babovřesky

Vrahem z povolání - Utrpení soudce Karla Vaše (Stilus Press)
Už 11. února si odbyl v omezeném počtu artových kin dokument o zrůdnosti minulého režimu, který je unikátní v tom, že v něm přímo účinkuje ten, jenž za mnoha tresty smrti přímo stál. Snímek má zejména historickou a vzdělávací hodnotu, proto se bude soustředit na školní projekce, vidět by ho ale mělo co nejvíc diváků. Podle prvních ohlasů jde o hodně silný zážitek, u něhož mrzí to, že je příliš krátký a z mnoha hodin natočeného materiálu spoustu vynechává. Za pozornost ale určitě toto dílko stojí.
Synopse: JUDr. PhDr. Karel Vaš, Csc. pomohl jako soudce a prokurátor v polovině padesátých let minulého století na smrt více než dvaceti nevinným lidem a stovkám k dlouholetým trestům. S natočením filmu souhlasil a pokusil se v něm své zvrácené činy obhájit. Dokáže obstát?
Oficiální trailer filmu Vrahem z povolání - Utrpení soudce Karla Vaše

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Vizuálně úchvatný a propracovaný animák Mezi živly shazuje až příliš jednoduchý příběh (17.09.2023 10:30 v Recenze)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Stroj času: vzpomínka na Filipa Topola a jeho Žiletky (18.06.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Recenze: Flash bleskurychle servíruje fanservis, ale jako příběh pokulhává (15.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu