Také režiséři ocenili Argo

Vydáno: 06.02.2013 06:00 - Simona Knotková | foto: Warner Bros

Cenová smršť pro nejnovější film Bena Afflecka Argo nekončí. Jeho kvality nyní uznali také američtí režiséři. Své místo na listině oceněných dostal také Miloš Forman.
Po šedesáté páté Asociace amerických režisérů, zkráceně DGA, vyhlašovala své ceny. A konečný výsledek pravděpodobně nikoho nepřekvapí. Poté, co v předminulém týdnu scenáristé i producenti za nejlepší snímek prohlásili Argo, politický thriller Bena Afflecka zvítězil také zde.
Affleck, původní profesí herec, který režijně debutoval celovečerním krimi dramatem Gone, Baby, Gone v roce 2007, při přebírání ocenění řekl: "Nemyslím si, že bych díky tomu teď už byl skutečným režisérem, ale myslím, že jsem na dobré cestě."
V jeho kategorii se mu podařilo přitom překonat tvůrce jako Kathryn Bigelow (s 30 minutami po půlnoci) nebo Toma Hoopera (s muzikálem Bídníci), tedy laureáty minulých ročníků. Zajímavostí také je, že ze sedmi oscarových nominací včetně té za Nejlepší film, je to právě kategorie Nejlepší režie, kde Affleck u filmové akademie nezabodoval.
Z vyhlašovacího večeru dále vítězně odešli například Malik Bendjelloul se svým hudebním dokumentem Pátrání po Sugar Manovi nebo Lena Dunham za komediální seriál Girls. České filmové fanoušky jistě potěší, že za celoživotní dílo byl oceněn Miloš Forman, který se tak zařadil po boku dalších významných držitelů jako Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick nebo Steven Spielberg.
Kompletní výsledky si prohlédněte na oficiálních stránkách DGA.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY