MGM chystá nového Ben-Hura

Vydáno: 17.01.2013 10:30 - Simona Knotková | foto: MGM

Společnost MGM má dojem, že ani v roce 2013 nejsou náboženské eposy "out". Po více než padesáti letech hodlá vzkřísit Ben-Hura, příběh, s kterým už jednou bořila rekordy.
Aktuálního filmového zpracování se dočká také román Lewa Wallaceho z roku 1880 Ben Hur: Příběh Kristův. A financovat jej chce opět MGM, studio, které stojí také za zatím nejúspěšnější adaptací tohoto románu.
V roce 1959 ji natočil William Wyler a toto podání příběhu o Židovi Judahu Ben-Hurovi a Římanovi Messalovi, kteří se z bývalých dětských přátel stávají soupeři na život a na smrt, se nesmazatelně zapsalo do filmové historie. Z dvanácti oscarových nominací se filmu podařilo ukořistit rovných jedenáct sošek, což je rekord, který společně s Benem Hurem drží pouze jediný Titanic.
Hotová by měla být už také první verze scénáře. Na svědomí ji má Keith Clarke - ten se jako autor do povědomí filmových diváků zapsal například dobrodružným dramatem Útěk ze Sibiře. Nový děj má více vycházet z knižní předlohy a více se má také zaměřit na mladá léta obou hlavních hrdinů.
V předchozím filmu se rolí dvou dětských kamarádů / nepřátel zhostili herci Charlton Heston a Stephen Boyd. Uvidíme, komu studio začne rozesílat nabídky k účinkování jako první nyní.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY