Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 28. 12. 2012 - 3. 1. 2013

TV tipy: Bohatá a kvalitní nabídka (nejen) na konec roku

Vydáno: 28.12.2012 18:05 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Momentum Pictures

Poslední televizní nabídka roku 2012 je hodně bohatá na kvalitní snímky, které u nás zas až tak často na obrazovkách nevídáme. Jednoznačným tahákem je oscarové drama Králova řeč, vedle něhož zaujme třeba výtečné Jméno růže.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Dobrodružství barona Prášila Dobrodružství Barona Prášila (The Adventures of Baron Munchausen) (pátek 28. 12., ČT2, 21.35 - 23.40)
Dnes už legendární propadák Terryho Gilliama je režijně zvládnut naprosto fantasticky a je plný všech tvůrcových atributů. Čekejte tedy opulentní výpravu, bizarní situace a správně ujetý humor. Fantazii se tu meze opravdu nekladou, takže je možné vskutku vše. O to větší škoda je, že scénář se příliš nepovedl a jen tak tak drží u sebe. Hodně toho ale zachraňuje zajímavé obsazení, v němž nechybí kupříkladu John Neville, Eric Idle, Jonathan Pryce nebo Uma Thurman. Ne tak často vysílaný snímek rozhodně potěší všechny fanoušky "montypythonů".
Synopse: V osmnáctém století hraje malá herecká společnost v malém městečku okupovaném Turky hru o fiktivních dobrodružstvích Barona Prášila. Během představení ale vstoupí do sálu starý voják, který o sobě tvrdí, že on je pravý Baron Prášil (John Neville). Okamžitě tedy začne představení uvádět na pravou míru. Diváci tak dostanou o hodně víc, než očekávali.
Zajímavost: Rozpočet kvůli různým průtahům a neshodám při natáčení narostl na dvojnásobek a nakonec činil něco přes šestačtyřicet milionů dolarů.
Originální trailer filmu Dobrodružství barona Prášila

Plakát filmu Golfový sen Golfový sen (The Greatest Game Ever Played) (sobota 29. 12., Prima Family, 10.20 - 12.35)
Překvapivě povedené sportovní drama je sice klišovité až běda a to, co se bude dít, zkušenější divák odhadne během prvních pár minut, režírující Bill Paxton ale dokázal vše natočit tak zručně a zajímavě, že to vlastně nevadí. Navíc se zaštítil příběhem, který vychází ze skutečných událostí, což je vždy atraktivní lákadlo. Povedlo se mu i obsazení, jemuž vévodí tehdy ještě neprofláklý Shia LaBeouf. Výsledkem tak je jeden z nejlepších filmů o golfu.
Synopse: V roce 1913 se na golfovém US Open utkal tehdy sotva dvacetiletý Francis Ouimet (Shia LaBeouf) se svým idolem Harrym Vardonem (Stephen Dillane). Mladík nakonec svůj vzor porazil a stal se rychle sportovní legendou. Vyrovnat se s tím vším ale bylo hodně těžké.
Zajímavost: Ve skutečnosti nebyl konečný výsledek tak těsný jako ve filmu, scenáristé si nicméně celkový rozdíl mezi účastníky finále upravili.
Originální trailer filmu Golfový sen

Plakát filmu Králova řeč Králova řeč (The King´s Speech) (sobota 29. 12., ČT1, 21.15 - 23.10)
Výtečné drama Toma Hoopera získalo po zásluze čtyři Oscary, včetně toho za film roku. Tvrcům se tu povedlo úplně vše - strhující režie, která nedá vydechnout a nemá slabých míst, skvělý scénář, bravurní výkony oscarového Colina Firtha a na stejnou cenu nominovaného Geoffreyho Rushe, hodně silných momentů a v neposlední řadě i hudba Alexandra Desplata. Jediné, co vynikající dojem zřejmě dost pokazí, bude český dabing, který se k tomuto filmu prostě nehodí.
Synopse: Po smrti anglického krále Jiřího V. (Michael Gambon) a skandální abdikaci jeho následovníka Eduarda VIII. (Guy Pearce) se nečekaným vládcem země stává benjamínek Bertie (Colin Firth), který celý život trpí vadou řeči. Vzhledem k blížící se válce potřebuje země silného vůdce, což se zdá být skoro nemožné. Bertie ale začne částečně proti své vůli navštěvovat kurzy s excentrickým terapeutem Lionelem (Geoffrey Rush), který vyznává rovný přístup ke všem. Může to u královské krve vůbec fungovat?
Zajímavost: David Seidler se ve svých třiasedmdesáti letech stal nejstarším scenáristou, který obdržel Oscara.
Oficiální trailer filmu Králova řeč

Plakát filmu Určitě, možná Jednou ano, třikrát možná (Definitely, Maybe) (neděle 30. 12., Prima Family, 20.00 - 22.10)
V rámci možností chytrá a inteligentní romantická komedie Adama Brookse zaujme poměrně originálním konceptem a scénářem. K zahození není ani sympatické obsazení, jemuž vládnou pohodový Ryan Reynolds, sexy Isla Fisher a jako vždy krásné Elizabeth Banks a Rachel Weisz. Nebýt pomalejšího tempa a příliš obyčejného a tuctového závěru, byl by dojem ještě o trochu lepší.
Synopse: Třicátník Will (Ryan Reynolds) je uprostřed rozvodového řízení a jeho desetiletá dcerka (Abigail Breslin) se ho vyptává na život před svatbou. On jí tak začíná vyprávět o svých vztazích, v nichž hrály prim tři ženy - Emily (Elizabeth Banks), April (Isla Fisher) a Summer (Rachel Weisz) - a uvědomuje si, že na druhou šanci pro lásku není nikdy pozdě.
Zajímavost: Režisér si vystřihl cameo jako prodavač v knihkupectví.
Originální trailer filmu Jednou ano, třikrát možná

Plakát filmu Jméno růže Jméno růže (Der Name der Rose) (neděle 30. 12., Prima Family, 22.10 - 00.30)
Geniální adaptace mnohovrstevnatého a myšlenkově bohatého románu Umberta Eca vyniká zejména hutnou a těžce depresivní až hororovou atmosférou. Režírující Jean-Jacques Annaud se před ničím neodvrací a ukazuje hodně drsné a naturalistické scény. Vynikající je i obsazení, jemuž sice vévodí Sean Connery, ale ani ostatní nezůstávají pozadu. Zejména Ron Perlman výtečně ztvárňuje zřejmě nejbizarnější postavu své kariéry, stejně tak životní výkon podává mladičký Christian Slater. Bez větších pochyb zde uvidíte asi nejlépe vykreslený středověk ve filmu. Vskutku brilantní záležitost, která si nezaslouží srovnání s předlohou.
Synopse: Na začátku čtrnáctého století dochází v benediktinském opatství k záhadným a velmi brutálním vraždám a zdejší mniši jsou přesvědčeni o blížící se apokalypse. O pomoc při vyšetřování žádají vzdělaného Williama z Baskervillu (Sean Connery), který přijíždí i s mladým novicem (Christian Slater). Postupem času odhalují skrytá tajemství odlehlého opatství a bojují s časem. Do věci se navíc zapojuje svatá inkvizice vedená krutým Bernardem Gui (F. Murray Abraham).
Zajímavost: Klášter, v němž se vše odehrává, byl vybudován speciálně pro film.
Originální trailer filmu Jméno růže

Plakát filmu Stvoření světa Stvoření světa (La création du monde) (úterý 1. 1., Prima Family, 13.20 - 14.50 / středa 2. 1., Prima Love, 09.45 - 11.15)
Skvěle pojatý animák přibližuje nejen dětem a mladistvým nejdůležitější kapitoly z Bible. Eduard Hofman vsadil na jednoduchou, avšak účinnou animaci, vtipný příběh a krátkou délku, která je u tohoto žánru poměrně důležitá. O několik tříd výš ale snímek posouvá geniální komentář Jana Wericha, který ho předčítá se svým typickým hlasem a nadhledem. Jediné, co je nutno tolerovat, jsou některé momenty, jenž jsou poplatné tehdy nastupující komunistické ideologii. Těch ale naštěstí není tolik, takže by to neměl být velký problém.
Synopse: Pánbůh byl vlastně roztomile roztržitý člověk, jenž měl před sebou spoustu práce. Aby ji zvládl, zahříval si vajíčka, z nichž se později vylíhli andílci. Z toho posledního se ale vyklubal neposedný ďáblík, který všechnu činnost kazil a záměrně sabotoval. Nejvíce se však vyřádil ve chvíli, kdy Bůh stvořil Adama a Evu - tu ďáblík okamžitě zkazil tím, že ji naučil tančit rocknroll.
Zajímavost: Animátorem filmu byl Francouz Jean Effel, který se podílel i na scénáři.
Ukázka z filmu Stvoření světa

Plakát filmu Občanský průkaz Občanský průkaz (úterý 1. 1., ČT1, 20.00 - 22.10)
Povedené komediální drama ukazuje bez příkras smutek a zmar v období normalizace, v němž se postihoval jakýkoli přestupek. Režisér Ondřej Trojan brilantně vykreslil ponurou atmosféru a obklopil se tuzemskou hereckou elitou (Aňa Geislerová, Martin Myšička, Kristýna Boková-Lišková, Jiří Macháček a další) a natočil jeden z nejlepších domácích filmů za poslední dva roky. Na hodnocení ubírá pouze ne úplně dokonalé obsazení neherců, roztříštěný scénář řešící až moc příběhů a přepálená stopáž.
Synopse: Čtveřice mladíků dospívá v době, kdy vyjít na ulici bez občanského průkazu znamenalo průšvih a všeobecným strašákem byla povinná vojenská služba. Každý po svém se tak snaží neztratit v totalitním režimu zdravý rozum, uchovat si smysl pro humor a nezadat si s vládnoucí mocí. Někdy je to ale hodně těžké a jejich mnohdy nedomyšlené činy bohužel postihují hlavně rodiče, kteří většinou za nic nemohou.
Zajímavost: Režisér se mihne v roličce pejskaře.
Originální trailer filmu Občanský průkaz

Plakát filmu Nezapomeň na mě Nezapomeň na mě (Remember Me) (úterý 1. 1., ČT1, 23.10 - 01.00)
Zdánlivě jednoduché romantické drama s jasně daným schématem se postupem času mění v mrazivou metaforu a úvahu nad rolí náhody v lidském životě. Režírující Allen Coulter se tedy mohl opřít o výborný scénář, v němž chybí černobílé postavy, což potěší snad každého. Solidně se vydařil i casting, z nějž nejvíce překvapí výborný Robert Pattinson, který drží krok s Piercem Brosnanem i Chrisem Cooperem. Také chemie mezi ním a Emilií de Ravin funguje velmi dobře. Body navíc přidává i překvapivý a nečekaný konec.
Synopse: Rebelující mladík Tyler (Robert Pattinson) se zamiluje do krásné Ally (Emilie de Ravin) a ona jeho lásku opětuje. Jejich vztah projde hodně těžkou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách a navíc se nezamlouvá ani oběma otcům (Pierce Brosnan a Chris Cooper). Dokáží tohle všechno dva zamilovaní lidé s bolestí v srdci překonat?
Zajímavost: V průběhu natáčení se Pattinson zranil, když utíkal před horlivými fanynkami.
Oficiální trailer filmu Nezapomeň na mě

Plakát filmu Než si pro nás přijde Než si pro nás přijde (The Bucket List) (středa 2. 1., Nova, 20.20 - 21.55 / čtvrtek 3. 1., 09.50 - 11.50)
Obyčejná a nenápaditá dobrodružná komedie stojí za pozornost zejména kvůli ústřední dvojici v podání Jacka Nicholsona a Morgana Freemana, kteří slabší momenty v pohodě utáhnou díky svému obřímu charismatu. Režírující Rob Reiner dělá, co může a děravý a chabý scénář se snaží zakrýt velkým množstvím atraktivních lokací a většinou se mu to i daří. Nohy mu tak podráží jen zbytečně smířlivý a sladkobolný závěr.
Synopse: Arogantní milionář (Jack Nicholson) se stará jen o peníze a terorizuje všechny kolem sebe. Černošský automechanik (Morgan Freeman) je jeho pravým opakem a se všemi vychází v dobrém. Ti dva se setkají v nemocnici, kde se dozví, že jim zbývá necelý rok života. Společně se tedy rozhodnou, že si sepíší seznam nesplněných snů a vyrazí za nimi do světa. Tato cesta je pochopitelně donutí zamyslet se nad svou vlastní existencí.
Zajímavost: Oba herci si skutečně nechali kvůli rolím vyholit hlavy.
Originální trailer filmu Než si pro nás přijde

Plakát filmu Osm statečných Osm statečných (Eight Below) (čtvrtek 3. 1., Prima Family, 20.15 - 22.30)
Lehce kýčovité drama z disneyovské provenience vděčí za slušný a snesitelný výsledek hlavně režisérovi Franku Marshallovi, který mu dopřál v rámci možností vyvedený vizuál a vyhnul se příliš emotivním momentům. Také charisma Paula Walkera nelze zcela přehlédnout. Otravného psychologizování, dlouhých záběrů na zvířata a moralizování se však tvůrci nevyvarovali. Vyloženě urazit by ale film nikoho neměl.
Synopse: Členové vědecké expedice společně s osmi tažnými psy musí kvůli sněhové bouři opustit základnu na Antarktidě. Jelikož není jisté, jestli by zvířata přežila zimu, musí je profesionální průvodce Jerry (Paul Walker) zanechat v divočině s tím, že se pro ně vrátí. Začíná tak boj s časem a drsnými podmínkami.
Zajímavost: Natáčení se účastnilo několik tuctů psů a někteří z nich hráli i více rolí.
Originální trailer filmu Osm statečných

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu