Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 21. 12. 2012 - 27. 12. 2012

TV tipy: Překvapivě neokoukaná vánoční filmová směska

Vydáno: 21.12.2012 19:21 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: ImageMovers Digital LLC

Sváteční nabídka je plná zajímavých a překvapivě neokoukaných a ne tak často vysílaných snímků všech žánrů. Vedle různých komedií a animáků se vyjímají třeba dětský horor, oscarová dramata, povedený western nebo dokument.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Vánoční koleda Vánoční koleda (A Christmas Carol) (sobota 22. 12., Prima Family, 20.00 - 22.05)
Slušně zvládnutá adaptace klasické povídky Charlese Dickense bohužel nejvíce doplácí na to, že není hraná. Režírující Robert Zemeckis si v ní totiž opět zkoušel metodu motion capture a nedopadlo to úplně nejlépe. Animace je hodně zvláštní a vypadá jako nedochůdče, čímž se celkový zážitek dost devalvuje. To pak nejsou nic platné ani parádní a nevánoční atmosféra a velmi dobrý výkon Jima Carreyho, který tu obstará hned sedm rolí. Jako víkendová zábava a alternativní varianta k okoukaným pohádkám ale rozhodně neurazí.
Synopse: Ebenezer Vydřigroš (Jim Carrey) nemá rád Vánoce. Opovrhuje jimi a shon kolem nich ho přímo znechucuje. Jednoho dne se ale setká s duchem svého zemřelého obchodního společníka, který v posmrtném životě platí za své bezcitné jednání. Chce tedy Vydřigroše varovat, aby neskončil jako on a připraví ho na to, že ho navštíví trojice duchů minulých, současných a budoucích Vánoc. Tak se také stane a Vydřigroš se vydává na fantastickou pouť, která mu odhalí pravdu o věcech, kterým se zdráhal uvěřit. Změní nakonec své přesvědčení?
Zajímavost: První Disneyho film, který se promítal v IMAXu.
Oficiální trailer filmu Vánoční koleda

Plakát filmu 3:10 Vlak do Yumy 3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma) (neděle 23. 12., ČT1, 00.35 - 02.35)
Výborný western, který ostudu určitě nedělá. Režisér James Mangold vytvořil skvělou atmosféru, zvládl i svižné a parádní přestřelky a natočil skvělý mix mezi klasickou a moderní podobou žánru. Kromě zajímavého příběhu se mohl opřít i o obsazení, jemuž jednoznačně kralují charismatičtí a drsní Russell Crowe a Christian Bale, na něž je radost se dívat. O to víc pak mrzí konec, v němž scenáristům došel dech a vsadili na ten nejhorší možný závěr příběhu, který je absurdní a možná i trapný. Pořád jde ale o solidní žánrovku.
Synopse: Sebevědomý a bezcitný Ben Wade (Russell Crowe) přepadne se svou bandu poštovní vůz plný peněz. Je při tom ale zatčen. Jelikož strážců pořádku je ve městě málo, začíná se skládat tým dobrovolníků, který Wadea doprovodí k soudu v Yumě. Jedním z nich se stává i zadlužený rančer Dan Ewans (Christian Bale). Během cesty se oba vzájemně snaží získat respekt. To ale při jejich povahách není vůbec jednoduché a situace se čím dál tím víc přiostřuje.
Zajímavost: Film se natáčel čtyřiapadesát dní v Novém Mexiku.
Oficiální trailer filmu 3:10 Vlak do Yumy

Plakát filmu Lásce na stopě Lásce na stopě (Serendipity) (neděle 23. 12., Nova, 14.30 - 16.10)
Překvapivě příjemná romantická komedie sice dodržuje veškerá klišé, ale režírujícímu Peteru Chelsomovi se je naštěstí ve většině případů povedlo nenásilně a umně divákovi prodat. Na nadprůměrném výsledku má značný podíl i ústřední dvojka v podání Johna Cusacka a Kate Beckinsale, mezi nimiž funguje slušná chemie. Když je navíc doplňují třeba Jeremy Piven nebo Eugene Levy, dá se čekat minimálně solidní zábava. Ideální a nenáročný kousek na sváteční odpoledne.
Synopse: Profesionálně úspěšní Jonathan (John Cusack) a Sara (Kate Beckinsale) se kdysi dávno potkali v obchodě a posléze ještě na jednom místě. Pak už se řadu let neviděli. A právě, když mají před svatbou se svými partnery, se znovu setkají. Je to náhoda? Je to osud? Co když si celý život jen něco nalhávali? Dokáží i po letech najít společnou řeč?
Zajímavost: Kvůli teroristickým útokům z 11. září byly ze všech panoramatických záběrů New Yorku digitálně odstraněny obě věže WTC.
Originální trailer filmu Lásce na stopě

Plakát filmu Podnikavá dívka Podnikavá dívka (Working Girl) (neděle 23. 12., Prima Love, 20.00 - 22.30)
Oddechové romantické drama zaujme na první pohled hvězdným obsazením (Harrison Ford, Sigourney Weaver, Melanie Griffith, Alec Baldwin), nad nímž drží pevnou režisérskou ruku neméně slavný Mike Nichols. Je pravda, že jeho divadelní způsoby jsou někdy na škodu a ne úplně fungují, naštěstí k tomu nedochází příliš často. Třešničkou na dortu budiž Oscar za nejlepší píseň. Pokud tedy nebudete očekávat zázraky, dostanete vyvedený filmek, který nepochybně zpříjemní večer (nejen) ve dvou.
Synopse: Tess (Melanie Griffith) pracuje u jedné velké firmy jako řadová sekretářka. Jelikož je ale ambiciózní, touží po vyšším postavení ve společnosti. Když si její šéfová Katharine (Sigourney Weaver) zlomí nohu, cítí Tess ideální příležitost. Převezme tedy obchod, prokáže se jako schopná manažerka a začíná s Katharine bojovat nejen o místo, ale také o srdce elegantního a vysoce postaveného Jacka (Harrison Ford).
Zajímavost: Ve filmu debutoval mimo jiné i David Duchovny, který se objeví jako host na narozeninové party.
Originální trailer filmu Podnikavá dívka

Plakát filmu Miloš Forman: Co tě nezabije… Miloš Forman: Co tě nezabije… (pondělí 24. 12., Fanda, 15.45 - 17.30)
Miloslav Šmídmajer sice ve svém dokumentu zřejmě znalejšímu divákovi nepřinese o osobě nejslavnějšího tuzemského režiséra žádné nové informace, Miloš Forman je ale natolik skvělý vypravěč, že to vlastně vůbec nevadí. Tvůrce si nelámal hlavu s nějakou exhibicí a pouze velmi dobře sestříhal jednotlivé promluvy a rozhovory do celku, který sice má slabá místa, většinou ale strhne a donutí zůstat až do konce. Pokud se chcete i o Štedrý den nenásilnou formou filmově vzdělat, lepší možnost v televizi nemáte.
Synopse: Dokument zachycuje současný životní styl a myšlení československé režijní legendy, která se proslavila i v zámoří. Tvůrce nechává nahlédnout do zdroje své inspirace, poodhaluje něco z filmařské kuchyně a v neposlední řadě se nebrání ani některým informacím ze soukromí a intimním otázkám. Mnohé z jeho života nakonec ovlivnilo i jeho tvorbu.
Zajímavost: O Formanovi ve filmu promluví i ti nejhvězdnější přátelé, s nimiž spolupracoval.
Originální trailer filmu Miloš Forman: Co tě nezabije

Plakát filmu Gremlins Gremlins (Gremlins) (pondělí 24. 12., Nova Cinema, 20.00 - 21.55)
Dětský horor víceméně šlape i po letech a většina vtípků naštěstí nezestárla a baví dodnes. Režie Joea Danteho je svižná a příliš nedrhne. Obsazení neznámými tvářemi se povedlo tak napůl, částečně to ale stírá vtipný a neotřelý příběh. Když se na film budete dívat spíše jako na kuriozitku a nebudete hledat chyby, kterých je tu dost, neměli byste být zklamaní.
Synopse: Malý Billy Peltzer (Zach Galligan) dostal nového přítulného domácího mazlíčka, k němuž se ovšem váže varování, aby ho nenamáčel a nikdy nekrmil po půlnoci. Jenomže když něco zakazujete, je to jako kdybyste nabádali k tomu, aby se to vyzkoušelo. Billy tedy brzy pozná odvrácenou tvář svého nového miláčka a zjistí, že dostal víc, než koupil.
Zajímavost: Ve snímku si střihl cameo i slavný Steven Spielberg.
Originální trailer filmu Gremlins

Plakát filmu Lady a Tramp Lady a Tramp (Lady and the Tramp) (úterý 25. 12., ČT1, 08.35 - 09.50)
Jedna z nejlepších disneyovek nezestárla ani o píď a baví nové a nové generace diváků. Animace je bezchybná a nádherně barevná, příběh sice jednoduchý, ale přesto zajímavý, potěší i výborná atmosféra a několik památných scén. Někomu může film sice přijít sentimentální, ale to by zas neměl být takový problém. Navíc se bude líbit i cynikům a těm, kteří zrovna zvířátka moc nemusí. Legendární snímek lepší doporučení nepotřebuje.
Synopse: Lady je roztomilá psí slečna, která spokojeně žije s mladou manželskou dvojicí. Je zyvklá na život v přepychu, vybrané kamarády a v podstatě nic jí nechybí. Ve stejném městě ale pobývá též toulavý pes Tramp, který se živí zbytky jídla z restaurace a utíká před pohodným. Když se ti dva setkají, nic nenasvědčuje tomu, že by z nich měl být pár. Jenomže Lady se Trampův styl života dost zamlouvá, a když se k jejím majitelům nastěhuje diktátorská teta se svou kočkou, rozhodne se k útěku. Její dobrodružství ale končí v síti pohodného. Tramp ji tak bude muset najít a zachránit.
Zajímavost: Historicky první animovaný film natočený v širokoúhlém formátu CinemaScope.
Originální trailer filmu Lady a Tramp

Plakát filmu Hřiště snů Hřiště snů (Field of Dreams) (středa 26. 12., Prima Family, 00.05 - 01.55)
Neprávem opomíjené fantasy drama je zřejmě nejlepším počinem Phila Aldena Robinsona. Tomu se povedlo natočit poetický snímek oplývající kouzelnou atmosférou a vyhýbající se většině klišé. Kevin Costner tu byl ještě ve formě a celý snímek by utáhl svým charismatem klidně sám. Naštěstí to nebylo třeba. Pro někoho jde možná o přeslazený kousek, propásnout byste ho však neměli.
Synopse: Farmář z Iowy Ray Kinsell (Kevin Costner) jednou uslyší hlas, který mu řekne: "Když ho postavíš, splní se ti to." Vydává se tedy na cestu za splněním svého snu a ze svého kukuřičného pole vybuduje hřiště, kde se sny mění ve skutečnost. Podporuje ho v tom i jeho žena Annie (Amy Madigan). Při své snaze se setkává se samotářským aktivistou Terencem Mannem (James Earl Jones), tajemným Grahamem (Burt Lancaster) i legendárním baseballistou Joem (Ray Liotta).
Zajímavost: Ray Liotta se měsíce učil, jak nadhazovat a odpalovat jako levák, aby se při natáčení dozvěděl, že na tom nezáleží. Nakonec používá pravou ruku.
Originální trailer filmu Hřiště snů

Plakát filmu Rozum a cit Rozum a cit (Sense and Sensibility) (středa 26. 12., ČT1, 22.35 - 00.50)
Výtečná adaptace románu Jane Austen vděčí za svou podobu zejména citlivé režii Anga Lee, perfektnímu scénáři Emmy Thompson, která si za něho také odnesla Oscara, a vytříbenému obsazení plného naprosté britské elity (Alan Rickman, Kate Winslet, Hugh Grant, Tom Wilkinson a další). Nebýt malinko přehnané délky a nepřekvapivého konce, nebylo by si na co stěžovat. Parádní záležitost.
Synopse: Na začátku devatenáctého století v Anglii se matka (Gemma Jones) a dcery Elinor (Emma Thompson), Marianne (Kate Winslet) a Margaret (Emilie François) Dashwoodovy musí po smrti manžela a otce přestěhovat ze svého útulného sídla. Útočiště najdou u vzdáleného příbuzného, starosti se sňatkem jim však zůstaly. O Elinor projeví zájem bohatý Edward (Hugh Grant), o Marianne zase ušlechtilý plukovník (Alan Rickman). Nic ale není takové, jak se zdá být a vše se ještě řádně zkomplikuje.
Zajímavost: První verzi scénáře napsala Emma Thompson ručně.
Originální trailer filmu Rozum a cit

Plakát filmu Crazy Heart Crazy Heart (Crazy Heart) (čtvrtek 27. 12., Prima Family, 03.05 - 06.10)
Klišovitý snímek Scotta Coopera, jehož scénář rozhodně není originální, pozvedá do nadprůměru zejména Oscarem oceněný Jeff Bridges, díky němuž na toto drama hned tak nezapomenete. Patřičně ho doplňuje i Maggie Gyllenhaal, roličky Colina Farrella a Roberta Duvalla pak příjemně potěší. Plusem budiž i hodící se smutná atmosféra a nehollywoodský konec. Mrzet může jen fakt, že takový snímek nezískal lukrativnější čas, který by si rozhodně zasloužil.
Synopse: Countryový písničkář Otis Blake (Jeff Bridges) býval slavný a uznávaný. Jenže dnes se potlouká v malých barech, kde hraje a zpívá, ale hlavně nezřízeně pije. Ani jeho soukromý život není úplně idylický - žije sám a ze zkrachovalého manželství má syna, s nímž se několik let neviděl. Jednou potká sympatickou novinářku Jean (Maggie Gyllenhaal) a jejího synka, kteří mu vlijí novou chuť do života. Je teď jen na Otisovi, jak se zachová a jak situaci zvládne.
Zajímavost: Natáčelo se pouhých čtyřiadvacet dní.
Originální trailer filmu Crazy Heart

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: 10+1 zahraničních vánočních klasik, které musíte do Vánoc vidět (04.12.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Spirited (03.11.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Ray Liotta (26.05.2022 19:36 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2021 opustily (22.12.2021 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel herec Art LaFleur (21.11.2021 11:03 v Novinky | Zprávy)
- Vznikne seriál Hřiště snů (17.08.2021 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela Olympia Dukakis (02.05.2021 08:15 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Druhá část Vánoční kroniky cílí více na děti, ale přesto je dobrým nástupcem prvního dílu (04.12.2020 11:00 v Recenze)
- Top 10: Nejslavnější horory 80. let (16.11.2019 11:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Sigourney Weaver: herečka bojující s Vetřelci (06.10.2019 08:30 v Články | Publicistika)
- Lady and the Tramp: trailer nové disneyovky (24.08.2019 09:59 v Novinky | Trailery)
- Zemřel herec Peter Fonda (17.08.2019 05:35 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel herec Dick Miller (31.01.2019 07:00 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
- Téma: TOP 10: nejlepší filmy Jeffa Bridgese (22.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Jeff Bridges dostane cenu za celoživotní dílo (17.12.2018 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Zlatý glóbus část 2: 1981-2017 (16.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu