Tvůrci Počátku chystají nové sci-fi

Vydáno: 12.12.2012 13:54 - Simona Knotková | foto: Warner Bros.

Počátek z roku 2010 byl filmovou událostí, která se jen těžko kdy bude opakovat. V plánu je ale další film s Christopherem Nolanem v zákulisí, který by se mu aspoň trochu chtěl přiblížit.
Snímek Transcendence, další sci-fi thriller, jehož hlavním dějištěm bude lidská mysl, si pro nás chystá Christopher Nolan, režisér podobně laděného Počátku. Nebude to ale tentokrát on, který se ujme režie. Tuto úlohu po něm přebírá Wally Pfister, jeho dvorní kameraman.
Společně má dvojice za sebou natáčení Temného rytíře nebo Dokonalého triku, a byl to právě Počátek, který Pfisterovi po několika promarněných nominacích vynesl v minulém roce Oscara za nejlepší kameru. Nolan se projektu zúčastní coby výkonný producent.
Konečně také byly zveřejněny bližší detaily k ději. Za jeho napsáním stojí Jack Paglen a hlavní postavou bude vědec, který nechá svůj mozek nahrát do počítače. Jeho snahou bude vytvořit superpočítač, který jako první přístroj na světě bude mít své vlastní myšlení. V experimentu mu bude asistovat manželská dvojice dalších badatelů.
Do obsazení byla už oslovena řada herců včetně Toma Hardyho, Noomi Rapace, Jamese McAvoye, Tobeyho Maguireho nebo Kate Winslet. Většina z nich ovšem odmítla z důvodu přeplněného diáře. Jediným jistým jménem by tak měl být Johnny Depp v postavě ústředního hrdiny.
Další aktualizace nás jistě čekají brzy.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Rinat Grigorachshenko, 22.12.2012 14:22) Reagovat

    těšme se

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY