Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 14. 12. 2012 - 20.12. 2012

TV tipy: Vánoční oddechovky i trocha akce a napětí

Vydáno: 14.12.2012 17:04 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Golden Network

I přes blížící se Vánoce lze v programu najít poměrně dost filmů, které byste v tomto období nečekali. Vedle komedií a oddechovek tak uvidíte několik zajímavých thrillerů a dva parádní westerny. Čekejte tedy třeba Hannibala.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Milióny Milióny (Millions) (sobota 15. 12., ČT1, 08.45 - 10.25)
Méně známý rodinný snímek Dannyho Boylea stojí právě na osobě režiséra. Tuctové téma zakrývají jeho vizuální hrátky a kamerová kouzla, která jsou na žánr dost nebvyklá. Povedl se mu také casting dětských rolí, které jsou všechny zvládnuty perfektně. Samozřejmostí je i pestrý a zajímavý soundtrack, který dokresluje mystickou a lehce magickou atmosféru. Když přehlédnete lehce okaté morální poselství a pokus o křesťanskou agitku, prožijete velmi dobrý divácký zážitek.
Synopse: Po smrti manželky se otec (James Nesbitt) se svými dvěma syny přestěhuje do nového bytu v Anglii. Zatímco starší Anthony je praktický, mladší Damian je silně nábožensky založený. Když mu proto jednoho dne spadne do náručí přímo z nebe taška se čtvrt milionem liber, považuje to za dar od Boha a nejraději by všechno rozdal na dobročinné účely. Jeho bratr pochopitelně tento pocit nesdílí. V Anglii navíc za týden přestanou platit libry. Jak se z této šlamastyky sourozenci dostanou?
Zajímavost: Jeden z herců hrajících ugandské mučedníky údajně byl potomkem skutečných utlačovaných v Ugandě.
Originální trailer filmu Milióny

Plakát filmu Dva poldové Dva poldové (I due superpiedi quasi piatti) (sobota 15. 12., Fanda, 16.00 - 18.10 / neděle 16. 12., 12.55 - 14.50)
Lehce nadprůměrná komedie stojí a padá s hlavními představiteli Terencem Hillem a Budem Spencerem, mezi nimiž pochopitelně funguje výtečná chemie. Nebudou tedy chybět vtipné momenty, hlášky, typické bitky a bláznivá zápletka. Režírující Enzo Barboni sice v tomto případě není tak zručný, přesto se mu podařilo natočit několik výborných scén a načasovat humor tak, aby zapůsobil. Když tedy přejdete trošku delší stopáž a nebudete očekávat zázraky, mohli byste se slušně pobavit. Pro fandy legendární dvojice jde o povinnost.
Synopse: Matta (Terence Hill) a Willbura (Bud Spencer) přivedou nouze a potíže s mafiány do řad policistů, kteří mají mimo jiné krásné motorky, což je pro oba to největší lákadlo. Brzy ale zjistí, že služba u strážců pořádku není to, po čem touží a snaží se všemožně uniformy zbavit. Smysl pro spravedlnost u nich ale vždy zvítězí.
Zajímavost: Drtivá většina filmu je natočena na Miami, pouze bowlingová sekvence se točila v Itálii.
Originální trailer filmu Dva poldové

Plakát filmu Hlubina Hlubina (The Deep) (sobota 15. 12., ČT1, 22.20 - 00.25)
Ne tak často vysílaný dobrodružný horor natočený na motivy románu Petera Benchleyho výrazně zavání béčkovitostí. Režisér Peter Yates nicméně zachraňuje, co se dá a zaujme zejména solidní atmosférou a výbornými podmořskými záběry. Také obsazení je v rámci žánru excelentní (Nick Nolte, Jacqueline Bisset, Eli Wallach) a udržuje snímek v nadprůměru. K dobru budiž přičteno i pár vydařených lekaček. Víceméně jde o stravitelnou filmovou jednohubku na víkendový večer.
Synopse: Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Při jednom potápění objeví starý vrak lodi. Jelikož údajně ukrývá bájný poklad, rozhodnou se ho vylovit. Jenomže brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo po něm pase a zájemců stále přibývá.
Zajímavost: Knižní předloha se v závěru od filmu zásadně odlišuje.
Originální trailer filmu Hlubina

Plakát filmu Ong-bak Ong-bak (Ong-bak) (neděle 16. 12., ČT1, 00.30 - 02.10)
Poctivý a přímočarý thajský akční snímek v první řadě potěší všechny fanoušky žánru. Hlavní představitel Tony Jaa tu totiž předvádí dechberoucí a neuvěřitelné kousky a hlavně využívá nápaditou a neobvyklou choreografii bojových scén. V kombinaci se syrovou a moderní režií Prachyi Pinkaewa jde o prvotřdní řemeslo, z něhož se evropskému divákovi může zatočit hlava. V takhle adrenalinové jízdě pak ani nevadí, že scénář je triviální a ve své podstatě absurdní. Ideální alternativa k předvánočnímu shonu a nucenému optimismu.
Synopse: Když je v jedné thajské vesnici ukradena hlava posvátné sochy, vydává se po jejích stopách mladý bojovník (Tony Jaa), který se brzy má stát mnichem. Jeho pátrání ho zavádí do světa, jemuž vládne mafie, stává se nechtěným účastníkem zápasů v thajském boxu a má v patách ty nejhorší zločince, jaké si lze představit. Vzhledem k tomu, že ovládá bojové umění a slíbil sochu přinést, neprodá svou kůži lacino a bude se prát až do roztrhání těla.
Zajímavost: V soubojových scénách nebyly použity žádné dráty ani počítačové triky.
Originální trailer filmu Ong-bak

Plakát filmu Poslední vlak z Gun Hillu Poslední vlak z Gun Hillu (Last Train from Gun Hill) (neděle 16. 12., Fanda, 16.10 - 18.00 / pondělí 17. 12., 14.50 - 16.25)
Jeden z těch méně slavných, ale poměrně kvalitních westernů rozhodně neurazí. Režisér John Sturges nasazuje od začátku svěží tempo, které nedá moc vydechnout a neupadá ani přesto, že ve filmu nejde tolik o děj. Prim hrají hlavně psychologie, dialogy a prokreslení postav. Výteční jsou i Kirk Douglas a Anthony Quinn v hlavních rolích. K úplné spokojenosti chybí snad jen údernější a zapamatovatelnější finále.
Synopse: Indiánská manželka šerifa Matta Morgana (Kirk Douglas) byla na cestě do nedalekého městečka znásilněna a zabita dvěma muži. Ti však na místě činu zanechali koňské sedlo, na němž jsou vyraženy iniciály CB, které zastupují jméno Craig Belden (Anthony Quinn). Mezi jeho lidmi tak Matt chce najít vrahy a postavit je před soud. Problém je ten, že Craig a Matt jsou dlouholetí přátelé, kteří si navzájem důvěřují. Craig navíc svému kamarádovi kdysi zachránil život. Projde jejich přátelství touto zatěžkávací zkouškou?
Zajímavost: Snímek měl vzniknout již o pět let dříve a do hlavní role se počítalo buď s Burtem Lancasterem, nebo Charltonem Hestonem.
Originální trailer filmu Poslední vlak z Gun Hillu

Plakát filmu Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny (Christmas Vacation) (pondělí 17. 12., Nova Cinema, 20.00 - 22.00 / úterý 18. 12., 15.00 - 17.00)
Nestárnoucí bláznivá komedie je natočena vkusně a zároveň dokázala zachytit tu pravou předvánoční atmosféru a vlastně jí vzdát jakousi poctu. Režírující Jeremiah S. Chechik má smysl pro načasování různých legrácek a fórků a dokáže zkombinovat situační a slovní humor. V tom mu také dost pomáhá obsazení, kterému kraluje Chevy Chase, který umí většinu humorných situací skvěle prodat, a uvidíte v něm také mladou Juliette Lewis. Pokud vypnete mozek a nevadí vám trošku buranštější humor, přijdete si na své. Nezbývá než doufat, že vše uslyšíte v původním výtečném dabingu.
Synopse: Otec Clark (Chevy Chase) chce konečně po letech zažít normální Vánoce - pokácet si stromek, sejít se u stolu, zazpívat koledu... Jeho rodina z toho sice není nadšená, ale snaží se pomáhat a dělat vše k jeho naprosté spokojenosti. Jenomže nic nejde tak, jak by mělo a vánoční atmosféra se pomalu vytrácí a místo ní nastupuje hotová pohroma a katastrofa.
Zajímavost: Při natáčení jedné ze scén postihlo filmaře mírné zemětřesení.
Originální trailer filmu Vánoční prázdniny

Plakát filmu Jako za starých časů Jako za starých časů (Seems Like Old Times) (úterý 18. 12., Nova, 09.55 - 12.00)
Příjemně staromilská romantická komedie je plná hlavně břitkých slovních výměn a vtipných dialogů, které po většinu času baví. Svou zásluhu na tom má i ústřední duo v podání Chevyho Chase a Goldie Hawn, mezi nimiž vše funguje, jak má a divák se tedy nenudí ani chvilku. Slabším bodem snímku je režie dodnes neznámého a tehdy debutujícího Jaye Sandriche, kterému se nepodařilo dodat to správné tempo a výsledek tedy někdy povážlivě drhne. Jinak jde ale o podařený kousek, který nezklame.
Synopse: Spisovatel Nick (Chevy Chase) je proti své vůli donucen vykrást banku a předat dvěma mužům lup. Na útěku před spravedlností vyhledá jedinou ženu, která je schopna mu pomoci - bývalou manželku Glendu (Goldie Hawn), která je špičkovou obhájkyní. Háček je v tom, že o Nickově přítomnosti v domě se nesmí dozvědět současný manžel Glendy Ira (Charles Grodin).
Zajímavost: Neil Simon psal scénář rovnou pro film, což u něj nebylo příliš obvyklé.
Originální trailer filmu Jako za starých časů

Plakát filmu El Dorado El Dorado (El Dorado) (úterý 18. 12., Nova Cinema, 20.00 - 22.35 / středa 19. 12., 14.30 - 17.00)
Klasický western Howarda Hawkse baví i po letech díky tomu, že se nebere příliš vážně. Přestřelky a povedené akční scény umně kombinuje s vtipnými a peprnými dialogy, které nemají daleko do situační komedie. Tvůrci se povedlo vyvážit obsazení a veterány Johna Waynea a Roberta Mitchuma skvěle doplňuje tehdejší nastupující generace, mezi níž nelze přehlédnout mladičkého Jamese Caana. Jedinou zásadnější výtkou tak budiž lehce přehnaná délka.
Synopse: Do městečka El Dorado, kde je šerifem J. P. Harra (Robert Mitchum), přijíždí muž jménem Thornton (John Wayne), který zde má spolupracovat s jakýmsi Bartem Jasonem (Edward Asner). Když se ale dozvídá, že jde o darebáka, který se nezákonně pokouší získat studnu na pozemku jedné zchudlé rodiny, práci odmítá. Při jeho odjezdu z města se ale situace značně zamotá.
Zajímavost: Všechny noční scény byly točeny ve studiu.
Originální trailer filmu El Dorado

Plakát filmu Hannibal Hannibal (Hannibal) (středa 19. 12., Prima Cool, 23.15 - 01.35 / čtvrtek 20. 12., 03.05 - 06.50)
Mrazivý thriller kvalit svého legendárního předchůdce sice nedosahuje, za vidění ale stojí. Za nadprůměrný výsledek vděčí zejména režírujícímu Ridleymu Scottovi, který vytváří potřebnou hutnou atmosféru, předvádí i slušná vizuální kouzla, nechává působit výbornou hudbu Hanse Zimmera a nebojí se ani brutálnějších a realistických scén, které z hlavy jen tak nedostanete. Také obsazení je skvostné a kromě famózního Anthonyho Hopkinse uvidíte třeba Julianne Moore, Raye Liottu nebo Garyho Oldmana. Dvakrát škoda špatného a vyloženě pokaženého scénáře, který je de facto o ničem.
Synopse: Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) uprchl z vězení a přesunul se do italské Florencie. Jeho choutky ho ale rozhodně neopustily. Někteří lidé na něho ovšem nedokáží zapomenout. Kromě agentky FBI Clarice Starling (Julianne Moore), kterou jeho hlas budí ze spaní, je to hlavně znetvořený a perverzní Mason Verger (Gary Oldman), jenž je posedlý touhou po pomstě. A tu chce dotáhnout do úplného konce.
Zajímavost: Problematický scénář se patnáctkrát přepisoval.
Oficiální trailer filmu Hannibal

Plakát filmu Zatímco jsi spal Zatímco jsi spal (While You Were Sleping) (čtvrtek 20. 12., ČT1, 22.55 - 00.35)
Ryze průměrná a neurážející romantická komedie jede od začátku do konce na jistotu. Rutinní režie Jona Turteltauba nenabízí nic moc zajímavého a úplně rezignuje na nápady. Scénář také není nikterak originální a kupí klišé na klišé. Alespoň částečně zapamatovatelný zážitek z filmu dělají herci, mezi nimiž vynikají hlavně ucházející a překvapivě solidní Sandra Bullock, Bill Pullman a Peter Gallagher. Oddechovka do předvánoční nálady.
Synopse: Nenápadná Lucy (Sandra Bullock) pracuje v metru a marně doufá, že ji osloví její tajná láska. To se sice nestane, ale jednoho dne je muž jejích snů (Peter Gallagher) sražen na koleje a Lucy mu zachrání život. Při následném zmatku v nemocnici je označena za jeho snoubenku, což se jí náramně líbí. Zatímco tedy její "snoubenec" leží v komatu, ona se postupně vžívá do své role budoucí nevěsty. Jak dlouho ale tahle lež může vydržet? A co se stane, když se bratr pacienta (Bill Pullman) do Lucy zamiluje?
Zajímavost: Role Lucy byla původně psaná pro Demi Moore, ta ji ale odmítla.
Originální trailer filmu Zatímco jsi spal

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřel Angelo Badalamenti (13.12.2022 05:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: 10+1 zahraničních vánočních klasik, které musíte do Vánoc vidět (04.12.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Ray Liotta (26.05.2022 19:36 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2021 opustily (22.12.2021 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela Martha De Laurentiis (06.12.2021 07:21 v Novinky | Zprávy)
- Filmy s Hannibalem Lecterem od nejhoršího k nejlepšímu (31.01.2021 10:00 v Články | Žebříčky)
- Box office: Wonder Woman 1984 je první (28.12.2020 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Croodsovi vyhráli další víkend (14.12.2020 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Den díkůvzdání byl ve znamení Croodsových (30.11.2020 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 10: nejslavnější akční filmy let 2000 - 2009 (30.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: nejslavnější horory 90. let (29.02.2020 09:30 v Články | Publicistika)
- Clarice Sterlingová bude mít seriál (14.01.2020 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Všechny filmy Ridleyho Scotta seřazené od nejhoršího k nejlepšímu (30.11.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel oscarový producent Branko Lustig (14.11.2019 20:29 v Novinky | Zprávy)
- Téma: top 40: hrdinové akčních filmů část 1. (01.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Stroj času: Projekt 100 potřetí: pětioscarové Mlčení jehňátek (01.05.2016 10:57 v Recenze | Stroj času)
- Box Office: Marťan skoro přeskočil i vysokou laťku Gravitace (05.10.2015 07:00 v Komentáře | Box office)
- Stroj času: první a originální Bláznivá dovolená (29.08.2015 13:00 v Recenze | Stroj času)
- Za horizontem: Lundgren a Jaa proti Perlmanovi ve Skin Trade (20.08.2015 09:30 v Recenze | Za horizontem)
- Trailer: Ještě bláznivější pokračování Bláznivé dovolené (08.05.2015 09:56 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu