Kdo si zahraje zakladatele stránek WikiLeaks?

Vydáno: 30.11.2012 07:30 - Simona Knotková | foto: WikiLeaks

Společnost DreamWorks chystá snímek, ve kterém nám poodhalí více z pozadí aféry WikiLeaks. Režisér Bill Condon už také našel herce do role Juliana Assangeho a jeho německého společníka.
Bylo nejspíše jen otázkou času, kdy Julian Assange, zakladatel stránek WikiLeaks zveřejňující vládní a jiné utajované dokumenty, dostane svůj film. V příštím roce se do něj pustí Bill Condon, režisér podílející se na obou posledních částech ságy Twilight, a to pod záštitou studia DreamWorks.
Po původně spekulovaném Jeremym Rennerovi se postavy kontroverzní internetové "celebrity" zhostí Benedict Cumberbatch. Převážně divadelního a televizního herce můžete znát například z thrilleru Jeden musí z kola ven.
V příběhu napsaném mimo jiné na motivy autobiografie "Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange At The World’s Most Dangerous Website" nebude vystupovat pouze on, ale také postava autora této předlohy, Daniela Domscheit-Berga. Tento Němec s Assangem dříve spolupracoval a své zkušenosti poté promítl do knihy.
Ve filmu měl dostat tvář Jamese McAvoye, ale ten, jak víme, je poslední dobou velmi zaneprázdněný (naposledy byl například oficiálně potvrzen do dalších X-Menů). Tvůrci tedy nakonec našli náhradu, tentokrát skutečně s německým původem, a to v podobě Daniela Brühla, proslaveného rolemi v Good Bye Lenin! nebo v Tarantinových Hanebných panchartech.
Podle scénáře Joshe Singera se doposud nepojmenovaný snímek začne natáčet v lednu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY