Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 48. týden

Kinopremiéry: 48. týden

Vydáno: 29.11.2012 14:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Nálož devíti premiér čeká tento týden v našich kinosálech. Většinového diváka ale nejspíš zaujmou nanejvýš tři, mezi nimiž jasně kraluje Affleckovo Argo. Zbylé filmy jsou určeny spíše těm, kteří rádi dohání festivalové resty.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Argo Argo (Argo) (Warner)
V zámoří velebený režijní počin Bena Afflecka je sice v Evropě přijímán trochu chladněji a označován za sázku na jistotu, to ale nic nemění na tom, že jde o výborný film. Osvědčená schémata stále fungují, téma je dost atraktivní a vše to má reálný základ, k tomu připočtěme ostřílené tváře Alana Arkina nebo Johna Goodmana a máme tu povedené hollywoodské drama, které může pomrkávat po nějakých těch cenách. Zážitek sice není tak intenzivní jako u režisérových předchozích snímků, kvalita je ale zaručena. Více se dočtete v naší recenzi.
Synopse: V listopadu 1979 vrcholí íránská revoluce. Radikálové proniknou na americké velvyslanectví v Teheránu, kde zajmou celkem dvaapadesát amerických rukojmí. V nastalém chaosu ale dokáže šest z nich uprchnout a skrýt se v domě kanadského velvyslance. CIA si je dobře vědoma toho, že je jen otázkou času, kdy budou uprchlíci nalezeni a zabiti. Specialista na exfiltrace Tony Mendez (Ben Affleck) tak přichází s riskantním plánem, jak je zachránit. A je to nápad vskutku bizarní a neuvěřitelný.
Zajímavost: Ač se vše odehrává v Íránu, natáčelo se v Istanbulu.
Originální trailer filmu Argo

Český plakát filmu Sedm psychopatů Sedm psychopatů (Seven Psychopaths) (Bioscop)
Pohodová a vydařená krimikomedie z dílny Martina McDonagha nehraje na originalitu a přichází se spoustou klišé, diváka si ale získá svěžím tempem, humornými situacemi a slušným obsazením, v němž uvidíte mimo jiné Colina Farrella, Sama Rockwella, Christophera Walkena nebo Woodyho Harrelsona. Nechybí ani brutální a krvavé scény, černočerný humor a břitké hlášky. Škoda jen malinko nevyužitého potenciálu a některých nudných momentů.
Synopse: Scenárista Marty (Colin Farrell) se zoufale snaží dokončit svůj nejnovější scénář, ale chybí mu inspirace. Tu se rozhodne hledat u svých dvou kamarádů: poněkud výstředního a většinou nezaměstnaného herce Billyho (Sam Rockwell) a silně nábožensky založeného Hanse (Christopher Walken), jehož minulost ale není zrovna příkladná. Tihle dva se příležitostně živí krádežemi psů, které po vypsání odměny vrací jejich zazobaným páníčkům. To se příliš nelíbí Billyho okouzlující přítelkyni Angele (Olga Kurylenko). A její obavy se brzy potvrdí jako oprávněné.
Zajímavost: Carter Burwell skládal hudbu pouhé dva týdny před oficiální premiérou v Cannes.
Originální trailer filmu Sedm psychopatů

Český plakát filmu Legendární parta Legendární parta (Rise of the Guardians) (Bontonfilm)
Pro tuzemské děti neznalé angloamerické mytologie jde o hůře stravitelný film. Některé vtípky sice fungují, většina ale vyšumí, neboť pozadí a kontext postav hraje důležitou roli. Ani tempo není nikterak oslnivé a tvůrci se bohužel nevyhýbají ani velké dávce patosu. Český dabing taktéž nepatří mezi to nejpovedenější, co je ke slyšení, tudíž je výsledek jen v lehce nadprůměrných vodách. 3D už také nepatří k zásadním lákadlům, návštěvu kina bych v tomto případě hodně zvažoval.
Synopse: Zlý Bubák se rozhodne škrtnout Velikonoce, Vánoce i kšeftování s mléčným chrupem. Zastavit ho tak bude muset společenství složené ze Santa Clause, Víly Zuběnky, Velikonočního zajíce a mlčenlivého pohodáře Sandmana. Brzy ale zjistí, že to sami nezvládnou a tak do služby povolají ještě Jacka Frosta. Tomu se ale moc nechce, protože mu vadí, že v nej děti nevěří. Parta tak bude mít co dělat, aby ho přesvědčila o tom, že potřebuje jeho pomoc.
Zajímavost: Jedná se o poslední animák DreamWorksu, který distribuuje Paramount.
Český trailer filmu Legendární parta

Plakát filmu Proti větru Proti větru (Des vents contraires) (D-cinema)
Realistické drama Jalila Lesperta sice řeší závažné téma, nesnaží se ale diváka citově vydírat a příliš působit na emoce, což je jen a jen dobře. V hlavní roli září Benoît Magimel, který snímek drží nad vodou i ve slabších chvílích. Ty přijdou hlavně uprostřed, kdy film stagnuje a začíná se nepříjemně táhnout. Dojem ale částečně napraví úplný závěr, jenž je hodně sugestivní.
Synopse: Paul (Benoît Magimel) je šťastně ženatý a zdá se, že i bezstarostný muž. Jednou mu však jeho manželka Sarah (Audrey Tautou) sdělí, že by se chtěla rozvést. Den poté beze stopy zmizí. Po roce hledání je Paul zoufalý a bez východiska. Poslední šancí je nastěhovat se s dětmi zpět do města, kde vyrůstal a začít život znovu od nuly. Jenomže vše je jinak, než si představoval.
Originální trailer filmu Proti větru

Český plakát filmu Ministr Ministr (L´Exercice de l´État) (Film Europe)
Na hranici dramatu a satiry balancující snímek doplácí nejvíce na to, že si nedovede vybrat, čím chce být. Režírující Pierre Schöller chvílemi strhne a nabídne perfektně zvládnutý moment, vzápětí je ale schopen zařadit pomalou scénu, která nemá valný význam. Ještěže tu jsou kvalitní herci, z nichž zejména Olivier Gourmet a Michel Blanc utkví v paměti delší dobu, kteří mnohé zachrání. Dvakrát škoda nedotaženého scénáře a nejasného žánrového zařazení.
Synopse: Na ministra dopravy Bertranda Saint-Jeana (Olivier Gourmet) se valí jedna pohroma za druhou. Nejprve je uprostřed noci probuzen svým sekretářem, protože se do rokle zřítil autobus plný cestujících a on musí okamžitě na místo nehody. Do toho se přidává ekonomická krize, která vyžaduje některé reformy v jeho resortu, do nichž se mu ale moc nechce, protože je nedávno v médiích kategoricky popřel. Jak dlouho vydrží odolávat tlaku od premiéra a kolegů? A nezhroutí se z toho?
Český trailer filmu Ministr

Plakát filmu Kuře na švestkách Kuře na švestkách (Poulet aux prunes) (Artcam)
Nápadité netuctové drama je možná trošku "sladší", ale překvapivě to vůbec nevadí. Režírující Marjane Satrapi a Vincent Paronnaud dokázali skvěle vybalancovat hranici kýče a výsledek je tedy ještě snesitelný. Sázka na Mathieu Amalrica v hlavní roli jim také vyšla na výbornou a v kombinaci s jejich invencí a neotřelými postupy vznikl ideální snímek na zakončení romantického večera ve dvou.
Synopse: Nasser Ali Khan (Mathieu Amalric) je nejslavnější houslový virtuóz své doby. Jednoho dne ale zničí svůj nástroj a další, s nímž by byl úplně spokojený, nemůže sehnat. Z toho důvodu se rozhodne zemřít a ulehá na lůžko, kde rekapituluje svůj mnohdy legrační život a vztahy a dokonce sní i o budoucnosti.
Zajímavost: Film, který hrdinové sledují v kině, je Fantom Opery.
Originální trailer filmu Kuře na švestkách

Plakát filmu Holy Motors Holy Motors (Holy Motors) (Aerofilms)
Zvláštní sci-fi drama záměrně nechává divákovi volnou možnost interpretace. Léos Carax nic nevysvětluje a pouze vrší jeden bizarní záběr za druhým a dokáže dost šokovat. Hodně spoléhá na svého dvorního herce Denise Lavanta, který mu důvěru oplácí maximálním zaujetím a excelentním výkonem. Typický příklad snímku, o němž lze popsat mnoho řádků a prodebatovat spousty času, ale je úplně nejlepší ho vidět. Ať už si uděláte názor jakýkoli.
Synopse: Záhadný pan Oscar (Denis Lavant) cestuje v limuzíně po Paříži a bere na sebe různé podoby a plní tak zadání zaměstnavatele, který ho snímá neviditelnými kamerami. Oscar tak dokáže být starostlivým otcem rodiny, příšerou z kanálu i umírajícím cizincem. A to vše v průběhu jediného dne. Kdo je ale on sám?
Zajímavost: Tvůrce prohlásil, že nedělá filmy pro publikum, neboť to je pouze skupinkou lidí, kteří stejně brzy zemřou.
Originální trailer filmu Holy Motors

Plakát filmu Co kdybychom žili společně? Co kdybychom žili společně? (Et si on vivait tous ensemble?) (CinemArt)
Podařená nostalgická tragikomedie stojí hlavně na hercích (mimo jiné Geraldine Chaplin, Pierre Richard, Jane Fonda a další), mezi nimiž je potřebná chemie a jejich špičkování funguje na výbornou. K tomu se přidává černý i laskavý humor, který baví skoro celou dobu. Ideální kousek na dlouhé podzimní večery, jenž by vás měl naplnit optimismem.
Synopse: Annie (Geraldine Chaplin), Jean (Guy Bedos), Claude (Claude Rich), Albert (Pierre Richard) a Jeanne (Jane Fonda) jsou už přes čtyřicet let nerozlučnými přáteli. Věk ale nezastavíte, když jim tudíž začíná vynechávat paměť a přidávají se srdeční potíže, na obzoru začíná být domov důchodců. Kamarádi se ale vzepřou a rozhodnou se žít společně. Jenomže být s někým čtyřiadvacet hodin denně je něco jiného, než když se po přátelském rozhovoru rozejdete každý jinam. V pětasedmdesáti letech tak všichni poznávají nové zkušenosti i sami sebe.
Zajímavost: Film se natáčel v průběhu léta 2010.
Originální trailer filmu Co kdybychom žili společně?

Český plakát filmu Láska v hrobě Láska v hrobě (AČFK)
Sugestivní dokument Davida Vondráčka je hodně intenzivním diváckým zážitkem a zůstane v hlavách ještě dlouho. Až nepříjemně realistický pohled na život lidí na sociálním dně se nesleduje vůbec dobře a místy z něho běhá mráz po zádech. Nudit se tak rozhodně nebudete a možná se zamyslíte i nad životními hodnotami. Nutno ale přiznat, že tvůrci měli obrovské štěstí při výběru ústředních aktérů, jejichž osudy jsou hodně děsivé.
Synopse: Jan a Jana našli domov na opuštěném hřbitově v pražských Strašnicích. Pro ni hřbitov s relativně komfortním bydlením v hrobce představuje bezpečí, ale i past, odkud se nedokáže vymanit. Oba sice na začátku mluví o tom, že si obstarají doklady a zlepší svůj život, ale úměrně s tím, jak se ve skutečnosti jejich situace zhoršuje, pokračují na cestě k sebedestrukci. Bezdomovectví zkrátka není žádná legrace a to, kam může člověka zavést nefungující rodinné zázemí nebo osobní tragédie, je hodně děsivé.
Zajímavost: Snímek se natáčel v průběhu čtyř let (2007 - 2011).
Originální trailer filmu Láska v hrobě

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Alan Arkin (30.06.2023 16:29 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Fantom opery prožil neuvěřitelnou, ale pravdivou šílenou noc (07.12.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: TOP 15: Herci s nejvíce Zlatými malinami (06.03.2021 10:30 v Články | Žebříčky)
- Ben Affleck navštíví The Tender Bar (10.12.2020 10:46 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: nejslavnější akční filmy let 2010 - 2019 (06.06.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Ben Affleck se pustí do historie (22.11.2019 09:17 v Novinky | Zprávy)
- Ben Affleck bude režírovat Ghost Army (24.04.2019 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Cenu za režii DGA získal Alfonso Cuarón (03.02.2019 10:18 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Zlatý glóbus část 2: 1981-2017 (16.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Ben Affleck a Matt Damon ve filmu o podvodu a milionech (03.08.2018 12:13 v Novinky | Zprávy)
- Ben Affleck chce režírovat bratra v "Red Platoon" (31.08.2017 20:31 v Novinky | Zprávy)
- Ben Affleck je Pod rouškou noci ve finálním traileru (12.11.2016 09:30 v Novinky | Trailery)
- Box Office: Ben Affleck v Zúčtování ovládnul víkend (17.10.2016 07:00 v Komentáře | Box office)
- Pod rouškou noci v prvním traileru (10.09.2016 15:00 v Novinky | Trailery)
- Ben Affleck bude režírovat Agathu Christie (20.08.2016 11:00 v Novinky | Zprávy)
- Chris Weitz natočí thriller o honu na nacisty (26.02.2016 08:29 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Anonym zkouší rozesmát armádu temnot (06.11.2015 08:56 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu