Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 47. týden

Kinopremiéry: 47. týden

Vydáno: 22.11.2012 13:38 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros. Pictures

Tou nejzajímavější novinkou, kterou v programu kin tento týden najdete, je ambiciózní a originální sci-fi Atlas mraků. Srovnatelnou konkurenci nemá, neboť čtyři zbývající filmy jsou buď sázkou na jistotu, nebo se úplně nepovedly.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Český plakát filmu Atlas mraků Atlas mraků (Cloud Atlas) (EEAP Film Distr.)
Těžko stravitelný a extrémně divácky náročný snímek sourozenců Andyho a Lany Wachowských a německého režiséra Toma Tykwera je svým způsobem unikátní kousek. Vizuálně je naprosto vytříbený (ač masky nevypadají nejlépe) a střihově je taktéž vycizelovaný. Je na něm však znát, že vychází z knižní předlohy, bez jejíž znalosti se divák jen těžko orientuje. Mozek tak musí být v pohotovosti celé tři hodiny, což je skoro nadlidský úkol. Když se ale ztratíte, pořád můžete poznávat například Toma Hankse, Hugha Granta, Halle Berry nebo Huga Weavinga, kteří zde ztvárnili hned několik rolí. Více se dozvíte v naší recenzi.
Synopse: Šest žánrově různých příběhů se odehrává na různých místech a v různých časech od 19. století až po postapokalyptickou budoucnost. Film zachycuje myšlenku kontinuální propojenosti našeho bytí a také našich činů, kde má všechno svou příčinu, následek a smysl. Vrahova duše se tak promění ve velkého hrdinu a jeden laskavý skutek vyvolá revoluci v daleké budoucnosti.
Zajímavost: Halle Berry si během natáčení poranila nohu a musela na tři týdny přestat s prací.
Český trailer filmu Atlas mraků

Český plakát filmu Na divoké vlně Na divoké vlně (Chasing Mavericks) (Forum Film CZ)
Standardní a tuctové hollywoodské drama, kterých vidíme několik desítek do roka. Nikoho neurazí, na druhou stranu nejde o žádný zázrak. Jediné, co malinko překvapí, je fakt, že za tak konvenčním filmem stojí Curtis Hanson, který tu spojil síly s Michaelem Aptedem. Oba se opírají o charisma Gerarda Butlera a krásné záběry mořských vln. Jinak toho snímek, který do puntíku naplňuje žánrovou šablonu, moc nabídnout nemůže.
Synopse: Drama je natočeno podle životního příběhu Jaye Moriartyho (Jonny Weston), jehož snem bylo zdolat Mavericks - jednu z největších mořských vln na světě. Ve svých patnácti letech totiž zjistí, že místo, kde se tento jev objevuje, skutečně existuje a dokonce leží jen několik mil od jeho domova. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona (Gerard Butler), aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Navíc se mezi nimi začíná rodit silné přátelství.
Zajímavost: Butler během natáčení jedné náročné surfařské scény skoro zemřel.
Český trailer filmu Na divoké vlně

Plakát filmu Návrat do Silent Hill Návrat do Silent Hill (Silent Hill: Revelation 3D) (HCE)
Zmatený a béčkový horor, který těží jen na slavné značce a poměrně povedeném prvním filmu. Režírující Michael J. Bassett selhává v tom nejzákladnějším a nedokáže ani vytvořit atmosféru, načasovat lekačky a něčím překvapit. Ba naopak. I přes krátkou délku se snímek dost táhne a pořádně nevyužívá ani prostorový formát, čímž přichází o poslední možný trumf. To, že děj nedává moc smysl, si tedy lze snadno domyslet. Zřejmě tak jde o ztrátu času i peněz.
Synopse: Už několik let je Heather (Adelaide Clemens) na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctin si po strašných nočních můrách a zmizení otce uvědomí, že už není tou holčičkou, jakou bývala. Tato skutečnost ji zavádí hluboko do světa démonů a reálně hrozí, že zůstane navždy uvězněna v Silent Hill.
Zajímavost: Produkce filmu se protáhla kvůli sněhové bouři, která štáb při natáčení zastihla.
Oficiální trailer filmu Návrat do Silent Hill

Český plakát filmu Odpad město smrt Odpad město smrt (Aerofilms)
Do filmové podoby převedená divadelní hra je podle prvních nemnoha ohlasů spíše sázkou na jistotu. Jan Hřebejk přistoupil k předloze s velkou pokorou a nepředělával v ní takřka vůbec nic. Její poetika se částečně přenést povedla, horší je to s dynamikou a nábojem, které místy hodně pokulhávají. Obsazení neznámými herci (Gabriela Míčová, Jiří Černý, Martin Finger) se jakž takž vydařilo a ve výsledku tedy jde o zajímavý tuzemský experiment než o plnohodnotný film.
Synopse: Prostitutka Romi je ve svém povolání málo úspěšná, což je dáno tím, že je na své zákazníky až příliš jemné povahy. To se pochopitelně nelíbí jejímu pasákovi Franzovi, který ji neustále posílá na ulici a Romi se nebezpečně přibližuje úplnému zhroucení. Jednou ji osloví spekulant s realitami, který sám sebe nazývá „bohatým Židem“ a nepožaduje po ní sexuální služby. Chce jen, aby mu vyprávěla, za což ji hodně štědře odměňuje. Její nadšení ale nikdo nesdílí a všichni se od ní odvracejí zády.
Český trailer filmu Odpad město smrt

Český plakát filmu Praho, má lásko Praho, má lásko (Bontonfilm)
Silně nevyrovnaná sbírka čtyř povídek je studentským pokusem o proniknutí na velké plátno. Někde sice vidíme režijní talent a schopnosti si vyhrát s kamerou a atmosférou, většina příběhů však postrádá nosný příběh a zajímavé téma. Třešničkou na dortu budiž účast několika protřelých jmen (například Jan Budař nebo Květa Fialová), které doplňují méně známé kolegy a neherce. Snímek je nutno brát jako kuriozitu, protože ve srovnání s jinými "většími" filmy nemá šanci obstát.
Synopse: Čtveřice povídek je situována do nejrůznějších pražských zákoutí, kde obyčejní lidé prožívají své každodenní starosti a radosti. Matka se kupříkladu snaží navázat ztracené pouto se svým synem pomocí fotek Pražského Hradu, ukrajinská právnička si přijíždí do Prahy splnit svůj sen, což se jí ale moc nedaří a v neposlední řadě pátrají dva novináři po záhadě Vítkovského památníku. Za režií snímku stojí studenti FAMU, kteří se snaží podívat na naši metropoli neotřelým pohledem a mladýma očima.
Originální trailer filmu Praho, má lásko

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV kritika: Babylon Berlin - drahé a divácké = dobré? (10.11.2017 17:00 v Články | Televize)
- Review: 43. Letní filmová škola v Uherském Hradišti (20.08.2017 21:04 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Soudce čte atlas mraků, bloudí labyrintem a dohlíží na mutanty (16.12.2016 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tom Hanks dělá Hologram pro krále (22.11.2016 13:10 v Recenze | Premiéry)
- Blu-ray recenze: Warcraft: První (a poslední?) střet (22.10.2016 18:00 v Recenze | Blu-ray)
- Zemřel oscarový režisér Curtis Hanson (21.09.2016 09:25 v Novinky | Zprávy)
- TV recenze: Sense8 - Wachowští a Straczynski překračují hranice (08.06.2015 19:07 v Články | Televize)
- Recenze: Šílený Max: Zběsilá cesta je road-movie s transfúzí bizarní akce (14.05.2015 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Sense8: první trailer nového seriálu od Wachowských (07.05.2015 18:21 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Justice League a Argo vezou vodu pro slony (17.04.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- Čtyřhodinový sestřih Atlasu mraků míří na Netflix (13.02.2015 14:09 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Jupiter vychází z boje o divákovu přízeň poražený (05.02.2015 06:00 v Recenze | Premiéry)
- TV recenze: Agentce Carterové se v hodnocení daří (18.01.2015 10:00 v Články | Televize)
- Preview: Jupiter vychází, Wachowští riskují (13.01.2015 07:00 v Radar | Preview)
- Nalezena náhrada za Colina Firtha. Kdo namluví medvídka? (18.07.2014 11:00 v Novinky | Zprávy)
- Jupiter vychází v mezinárodním traileru (21.05.2014 09:00 v Novinky | Trailery)
- Jupiter vychází v novém traileru na sci-fi od Wachowských (27.03.2014 00:32 v Novinky | Trailery)
- Redakční topka: Nejlepší videoherní filmy (19.03.2014 12:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Vizuálně podmanivá Kráska a Zvíře (14.03.2014 18:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu