Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: 47. týden

BD a DVD tipy: 47. týden

Vydáno: 18.11.2012 20:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Kateřina Hejdová | foto: filmofilia.com

Abraham Lincoln: Lovec upírů tvůrčí dvojice Tim Burton a Timur Bekmambetov oslní na nosičích Blu-ray speciálními efekty ve 3D, filmy Rocky a Rocky Balboa se vracejí ve zremasterované podobě stejně jako Formanův Přelet nad kukaččím hnízdem či kultovní muzikál Divotvorný hrnec.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
BD obal filmu Abraham Lincoln: Lovec upírů Abraham Lincoln: Lovec upírů (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) 2 x Blu-ray (Bontonfilm)
Chcete znát tajný život šestnáctého amerického prezidenta? Filmaři Tim Burton a Timur Bekmambetov představují Lincolna jako největšího lovce nesmrtelných. Podle scenáristy Setha Grahame-Smitha a autora stejnojmenné knihy je Lincolnův život archetypem originálního příběhu superhrdiny. Z naprostého outsidera se stal prezidentem, který zachránil celý národ. Proč Lincolna zkombinoval s upíry? Viděl prý ve výloze knihkupectví vedle sebe Lincolnův životopis, upíří ságu Twilight a knihy Sookie Stackhouse (True Blood) a napadlo ho použít populární témata dohromady. Svou roli ale sehrála i skutečnost, že Lincoln byl současníkem a obdivovatelem Edgara Allana Poa, autora hororových povídek. Ústředním motivem filmu je pomsta za smrt milující matky. Abraham (Benjamin Walker) byl svědkem jejího napadení upírem, na jehož následky zemřela. Ve vrahovi chlapec pozná místního podnikatele Jacka Bartise. Rozhodne se ho sprovodit ze světa a pomocníka najde v Henry Sturgesovi (Dominic Cooper), kultivovaném lovci upírů, jež ho přijme do učení. Postupně se Lincoln stává mstitelem, ale i politikem bojujícím proti otrokářskému Jihu, podporovanému mocnými upírskými vůdci. Všechno směřuje k velkému střetu Jihu a Severu. Na pozadí ale doutná jiná bitva, bitva lidí a upírů. A na straně zla nemůže Abraham nepotkat vraha své matky, Jacka Bartise (Marton Csokas).
Bonusy: Pouze na 2D Blu-ray: Velká katastrofa - Exkluzivní mrazivý grafický román na motivy deníku Abrahama Lincolna – neznámý příběh upírů v Americe podle Edgara Allana Poea, Obrazové hody: Vizuální styl Timura Bekmambetova, Temná tajemství: Z knihy na filmové plátno, Lov upírů: Choreografie boje – Zákulisní pohled na likvidační upíry, Umění proměny: Maskérské efekty, Komentář scenáristy Setha Grahame-Smitha

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 21. listopadu 2012.
Český trailer filmu Abraham Lincoln: Lovec upírů

BD obal filmu Rocky Rocky (Rocky) Blu-ray (Bontonfilm)
Neúspěšný třicetiletý boxer Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vymáhá dluhy pro místního lichváře, boxuje v tajně organizovaných zápasech a neúspěšně se dvoří Adrian (Talia Shire), prodavačce ve zverimexu. Ve Filadelfii se mezitím chystá boj o titul mistra světa v těžké váze. Protože se však vyzyvatel zranil, vyhlásí obhájce titulu Apollo Creed (Carl Weathers), že bude boxovat s kterýmkoli místním boxerem. Vybere si Rockyho - kvůli přezdívce Italský hřebec, slibující mediální publicitu. Zatímco ten se v soukromí nesměle sbližuje s Adrian, rozjíždí se kolem něho reklamní kampaň. Nikdo mu nedává sebemenší šanci, horší ale je, že si nevěří ani on sám. Apollo Creed, pro něhož je zápas stejně jako pro diváky pouze show pro pobavení, jde ovšem při utkání hned v prvním kole po Rockyho ráně k zemi. Začíná zápas, jehož výsledek rozhodne o celém Rockyho životě a poteče při něm dost krve. Několikrát jde k zemi, ale pokaždé se znovu zvedne. Dokáže pokořit věhlasného mistra těžké váhy a své nízké sebevědomí? Slavný film Johna G. Avildsene podle scénáře představitele hlavní role Sylvestera Stallona vychází ve zrestaurované verzi. Film získal v roce 1976 tři Oscary včetně ceny za nejlepší film. Inspirací byl skutečný zápas Muhammada Aliho s Chuckem Wepnerem, hudbu skládal Bill Conti.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 21. listopadu 2012.
Originální trailer filmu Rocky

BD obal filmu Rocky Balboa Rocky Balboa (Rocky Balboa) Blu-ray (Bontonfilm)
Po téměř třiceti letech manželství umírá Rockyho žena Adriana na rakovinu. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) tráví většinu večerů ve své restauraci, kterou pojmenoval po zesnulé ženě, a vypráví hostům historky ze svého boxerského života. Manželčin bratr Paulie (Bart Young) je mu pak společníkem na cestách po místech, které má spojené se vzpomínkami na Adrianu. Se synem Robertem (Milo Ventimiglia) nemá Rocky právě ideální vztahy, ale možná právě on v něm znovu zažehne plamen bojovného sportovního ducha. Rocky přijme svou další životní výzvu, když se postaví do ringu proti o více než polovinu mladšímu soupeři. Úřadující šampion těžké váhy Mason “The Line” Dixon (Antonio Tarver) Rockyho vyzve veřejně k měření sil poté, co počítačová simulace odhalí podobnost jejich boxerských stylů a "předpoví" Masonovi pravděpodobnou prohru. Dokáže Rocky při zápase, který vejde do dějin profesionálního boxu, smazat věkový rozdíl a vykřesat ze sebe dostatek energie a sil potřebných k vítězství? V pořadí šestý díl filmové série Rocky navazuje na snímky Rocky I - V. Scénář napsal a film režíroval opět Sylvester Stallone v roce 2006. Poslední bitva stárnoucího hrdiny aneb Sentiment bojující proti optimistickému mládí - Rocky Balboa je určený hlavně mužům všech věkových kategorií.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 21. listopadu 2012.
Trailer filmu Rocky Balboa

Kolekce Petr Pan 1+ 2 Kolekce Petr Pan 1+ 2 (Petr Pan 1+ 2 ) 2 x Blu-ray (Magic Box)
V kolekci vycházejí společně dva animované filmy studia Walt Disney, věnované postavě Petra Pana. Jeho autorem je skotský novinář, dramatik a spisovatel James Matthew Barrie. Malý chlapec v jeho fantaskních pohádkových příbězích odmítá dospět a zažívá různá fantastická dobrodružství v magické Zemi Nezemi. Vůbec poprvé se Petr Pan představil veřejnosti již roku 1902 v knize Malý bílý pták, určené pro dospělé čtenáře. V roce 1904 se pak zrodila původní divadelní hra, která už počítala s Petrem Panem jako hlavním hrdinou pro malé děti a dočkala se i klasické knižní podoby. První němý film vznikl roku 1938, Disneyho postavička vplula na plátna kin o 15 let později. Wendy a její bratři znají stejně jako ostatní děti Petra Pana z knížky, do které se po setkání s ním vydávají na dobrodružnou výpravu a potkají se i s nechvalně proslulým kapitánem Hookem. Druhý film v kolekci je z roku 2007, namísto Wendy se hlavní lidskou hrdinkou stává její dcera Jane, která si na vyprávění o vílách a pirátech připadá už stará. Uvěří znovu jejich kouzlo a uchrání tak jejich svět před zlem?
Bonusy: Létej dál: Jak se kreslil Petr Pan, Slovy Walta Disneyho: "Proč jsem nakreslil Petra Pana“, Zvonilka: Příběh víly, Jaký málem byl Petr Pan, Příběh Petra Pana, Vystřižená píseň: "Pirate Song“, "Never Land / Země Nezemě“: ztracená písnička, Zpívejte s filmem, Hudební videoklip: "Never Land / Země Nezemě“, Hudební videoklip: „Druhá hvězda zprava“, zpívá T-Squad, "Jak dál?“ videoklip Jonathy Brooke, První setkání Jane a Hooka, Dárek pro Nezbedu, Hookova píseň: "Nechám tějednou hádat“, Ukolébavka: „Druhá hvězda zprava“ 
Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 21. listopadu 2012.
Originální trailer filmu Petr Pan!

DVD obal filmu Tady hlídám já Tady hlídám já (Magic Box)
Lukáš Vaculík, Jitka Ježková, Vladimír Javorský, Veronika Divišová či Simona Stašová se letos představili v hlavních rolích snímku režiséra Juraje Šajmoviče mladšího. Úspěšný chemik je donucen vrátit poukazy na svatební cestu do Řecka. Jeho nastávající a zároveň kolegyně z práce totiž pořídila dcerce (Veronika Divišová) přes jeho nesouhlas psa. Celá rodina se tak ocitne na prázdninách uprostřed šumavské přírody. Zpočátku vypadá alternativní dovolená idylicky. Veškeré plány ambiciozního otce i starostlivé matky berou ovšem postupně za své. Život plný omezení a povinností je pro městskou holčičku už neúnosný a na jejích výpravách se stává minulostí. Naštěstí se v okolí najde i zdatný a sympatický ochránce (Lukáš Vaculík). Komentáře mluvícího jezevčíka doplňují načrtnutý obraz dětského světa v komedii, odkazující na úspěšné rodinné filmy jako byl Poledňákové hit Jak vytrhnout velrybě stoličku.
Bonusy: Film o filmu, Trailer, TV spoty

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 21. listopadu 2012.
Český trailer filmu Tady hlídám já

DVD obal filmu Přelet nad kukaččím hnízdem Přelet nad kukaččím hnízdem (One Flew over the Cuckoos Nest) (Magic Box)
Film, který snad není třeba představovat - slavná Formanova adaptace románu Kena Keseye Vyhoďme ho z kola ven měla premiéru v roce 1975. V hlavní roli dramatu z psychiatrické léčebny se objevil Jack Nicholson, film má na kontě mnoho cen včetně Oskara za nejlepší režii, čtyři Zlaté glóby, Cenu amerických kritiků, Cenu britské filmové akademie a další. Pro Miloše Formana znamenal celosvětové uznání, které o čtyři roky později potvrdil muzikálem Vlasy. Na spolupráci nad filmem se podle zákulisních legend domluvil kdysi dávno v Karlových Varech s xKirkem Douglasem, který koupil autorská práva na filmovou podobu Keseyho románu. Na zrealizování plánů si ovšem ještě pár let počkali a hlavní roli dostal nakonec místo něho Nicholson. Hlavním hrdinou Přeletu nad kukaččím hnízdem je zločinec McMurphy (Jack Nicholson). Ten vstoupí do léčebny jenom proto, aby přesvědčil dozorce o své pomatenosti a vyhnul se tak trestu. V léčebně ale zjistí, že s duševně chorými klienty manipuluje přísná sestra Ratchedová (Louise Fletcher), při boji za jejich práva pak tvrdě narazí na místní zvyky a léčebný řád. Postupně mu dochází, že cesta ven z téhle šlamastyky je v podstatě nemožná. Paralel si tu najde každý divák kolik potřebuje - Američané film považují za ryze americký, Češi v něm zase objevují Formanovy pohledy a názory na tehdejší poměry v jeho rodné zemi.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 21. listopadu 2012.
Originální trailer filmu Oliver!

DVD obal filmu Pán prstenů Pán prstenů - animovaný (Lord of the Rings Animated) (Magic Box)
Fanouškům knih J.R Tolkiena je určený animovaný snímek z roku 1978, zahrnující první knihu a část druhé. Již od dob úspěchu prvního vydání fantasy ságy Pán prstenů uvažovala hollywoodská studia o filmové adaptaci trilogie. Práva na zfilmování vlastnil Walt Disney, v roce 1968 přešla pod společnost United Artists, kde se uvažovalo o hrané adaptaci, jíž se měli ujmout Stanley Kubrick či John Boorman, ale kvůli drahé a náročné produkci k natáčení nedošlo. Projekt byl poté přiřknut režisérovi animovaných snímků Ralphu Bakshimu, který podobně jako v předchozím futuristickém eposu Wizards použil kromě tradiční animace i rotoskopie a postprodukčního filtrování hraných záběrů. Docílil tak reálného pohybu animovaných postav a vytvořit epické sekvence bitev bez velkých finančních výdajů. Druhý díl přesto nebyl nikdy natočen. Vedle hobitů Froda, Sama, Smíška a Pipina se diváci opět potkají s kouzelníkem Gandalf, hraničářem Aragornem, trpaslíkem Gimlim, elfem Legolasem a válečníkem Boromirem. Film obsahuje některé události z druhého dílu trilogie jako je rozdělení společenstva, vrtkavé spojenectví Froda a Sama s nevyzpytatelným otrokem prstenu Glumem i bitvu u Helmova žlebu. Snímek vychází v remasterované edici.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 21. listopadu 2012.
Ukázka z filmu Pán prstenů

DVD obal filmu Quo vadis Quo Vadis (Quo Vadis) (Magic Box)
Legendární román polského spisovatele Henryka Sienkiewicze z konce 19. století zfilmoval v roce 1951 Mervyn LeRoy. Zatímco Řím hoří v plamenech, Nero recituje. Filmový epos o bolestném vzestupu křesťanství se natáčel několik let a pyšní se osmi oscarovými nominacemi (včetně hlavní kategorie). Objevuje se v něm 110 postav a na 30 000 statistů, tvořících kolosální obrazy pochodujících legií, zpupného pohanství a děsivé podívaná na mučednictví křesťanů, předhazovaných lvům za jásotu davů v Koloseu. Robert Taylor si zahrál zamilovaného velitele legie, kterého mu láska ke křesťanské otrokyni (Deborah Kerr) rozdělí svět na dvě poloviny - jeho říši a oddané věřící, bojující proti císařově krutovládě. Nade vším děním totiž zřetelně ční právě Nero (Peter Ustinov). Císař, šílenec, vrah. Neomezený vládce velkolepé a velkolepě zatracené slávy, která kdysi bývala Římem. Necelé tři hodiny sice neobsáhnou v plné šíři knižní předlohu, nabízejí ale pokus o reálný pohled na historické události kolem vypálení Říma na počátku 1. tisíciletí a následné kruté genocidy křesťanů (padli mu za oběť i svatý Petr a Pavel) za Neronovy vlády.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 21. listopadu 2012.
Trailer filmu Quo Vadis

DVD obal filmu Casablanca Casablanca (Casablanca) (Magic Box)
Tři Oscary včetně hlavní kategorie má na kontě klasické válečné romantické drama Michaela Curtize, jehož děj se odehrává za druhé světové války v marockém městě Casablanca. Ta je součástí formálně svobodné vichystické části Francie, fakticky však patří k francouzské severní Africe a je pod značným vlivem Třetí říše. Přesto se stává centrem uprchlíků snažících se dostat z okupované části Evropy do portugalského Lisabonu a poté do Ameriky. Hlavními hvězdami filmu jsou Humphrey Bogart (Rick Blaine) a Ingrid Bergman (Ilsa Lund), snímek se stal po uvedení do kin okamžitě celosvětovým hitem a oblíbený zůstává dodnes. Bogart si v něm zahrál cynického Američana, do něhož vkládá své naděje hledaný český vůdce nacistického odporu Victor Laszlo (Paul Henreid). Blaine ovšem pro nikoho nehodlá riskovat krk - s výjimkou Victorovy manželky a bývalé milenky Ilsy. Když se mu sama nabídne výměnou za manželův bezpečný převoz ze země, vystaví Ricka volbě, při níž vlastně nemůže vyhrát.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 21. listopadu 2012.
Originální trailer filmu Casablanca

DVD obal filmu Divotvorný hrnec Divotvorný hrnec (Finian's Rainbow) (Magic Box)
Snímek, který se nesl na vlně slavných amerických filmových muzikálů, natočil Francise Forda Coppoly v roce 1968. V hlavní roli se vůbec naposledy v muzikálu představil Fred Astaire, který v dvojici s Ginger Rogers natočil ve 40. letech téměř desítku úspěšných hollywoodských muzikálových komedií. Původní verze Divotvorného hrnce slavila úspěch na divadelních prknech Broadwaye již v roce 1947. Ve zfilmované verzi Astaire ztvárnil postavu irského tuláka, který zahrabe pod zem hrnec plný zlata, ukradený skřítkovi Ogovi. Tajemný Ir se domnívá, že po roce sklidí na místě pokladu bohatou úrodu. V to samé doufá i jeho dcera Sharon (Petula Clark), či bigotní jižanský senátor (Keenan Wynn), veškeré plány jsou ovšem zničeny momentem, kdy Sharon vysloví nesprávné přání v nesprávnou chvíli. Ve filmu uslyšíte dnes již klasické skladby jako How Are Things in Glocca Morra, Look to the Rainbow, If This Isn’t Love a Old Devil Moon. Snímek je založený na zmiňované brodwayské show ze 40. let minulého století, čemuž odpovídají i vizuální stránka a celková atmosféra..
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 21. listopadu 2012.
Ukázka z filmu Divotvorný hrnec

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Zemřel Burt Young (19.10.2023 09:25 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Treat Williams (13.06.2023 04:45 v Novinky | Zprávy)
- Box Office: 10 komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob (13.04.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Zemřel Bill Butler (07.04.2023 05:59 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Creedovi se bez Rockyho daří lépe (04.03.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Drsnej Shaft a Abraham Lincoln jsou božští kazišuci (27.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: filmem roku 2022 je Avatar: The Way of Water (09.01.2023 12:30 v Komentáře | Box office)
- Zemřel producent Rockyho a komedií Eddieho Murphyho (04.01.2023 10:15 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2022 opustily (26.12.2022 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Avatar 2 vstupuje do kin (19.12.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Velkofilm Avatar: The Way of Water se podruhé noří do nádherného světa Pandory (17.12.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu