Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 16.11.2012 - 22.11.2012

TV tipy: Žánrově různorodé filmy (nejen) na dlouhé večery

Vydáno: 16.11.2012 17:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Podzim udeřil v plné síle a sledování televize může být dobrým ukrácením dlouhých večerů. Tento týden se těšte na povedené filmy takřka všech žánrů, které mnohdy natočili slavní tvůrci. Dočkají se ale i fandové neotřelých kousků.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Breakheartský průsmyk Breakheartský průsmyk (Breakheart Pass) (pátek 16. 11., Barrandov, 20.00 - 21.55 / sobota 17. 11., 11.25 - 13.35)
Méně známý snímek je překvapivě vydařenou kombinací westernu a špionážního thrilleru. Režírující Tom Gries vytvořil zvláštní a fungující mysteriózní atmosféru a hlavně se mohl opřít o brilantní scénář, který bravurně pracuje s postavami. K velmi dobrému dojmu přispívají i excelentní herci, mezi nimiž uvidíte hlavně Charlese Bronsona, Richarda Crennu, Jill Ireland a Bena Johnsona. Potěší i zajímavé příběhové zvraty a samotný závěr. Zábava k pátečnímu večeru jako dělaná.
Synopse: V zimě roku 1873 jede vlak s kavaleristy a potravou do míst, kde vypukla epidemie. Cestou se k posádce přidá ještě zástupce šerifa Pearce (Ben Johnson), který převáží hledaného Johna Deakina (Charles Bronson). Brzy začnou ve vlaku mizet cestující a páchají se nejrůznější zločiny. Logicky se tak uvnitř vozů šíří strach a panika.
Zajímavost: Poslední film, v němž se objevil legendární kaskadér Yakima Canutt.
Originální trailer filmu Breakheartský průsmyk

Plakát filmu Říjnové nebe Říjnové nebe (October Sky) (sobota 17. 11., ČT1, 08.30 - 10.15)
Nikterak objevné, přesto obrovsky působivé drama Joea Johnstona vychází ze skutečnosti a jeho výhodou je, že skoro každého chytne za srdce. Režie je výborná a bez zbytečných pozlátek, vsází na svěží tempo a příjemnou atmosféru. V hlavní roli exceluje tehdy neznámý Jake Gyllenhaal, kterého báječně doplňují Laura Dern a Chris Cooper. Škoda jen, že se tvůrci nevyhnuli příliš okatým klišé a prvoplánově dojemným momentům. V tomto případě se nicméně vyplatí si o víkendu trošku přivstat.
Synopse: Homer Hickam (Jake Gyllenhaal) je student, který má velkou fantazii a rád by objevoval vzdálené světy. Když jednoho dne zahlédne na obloze satelit, rozhodne se sestrojit raketu. Přes počáteční neúspěchy se nevzdává a sežene si potřebnou literaturu. Časem se mu podaří nadchnout i další kamarády, kteří mu ve splnění jeho snu pomáhají. Jediný, komu se to nelíbí, je jeho otec (Chris Cooper), který by z něho měl nejraději sportovce. Dokáže ho Homer přesvědčit o smysluplnosti svého konání?
Zajímavost: V knižní předloze je hlavnímu hrdinovi čtrnáct let, ve filmu sedmnáct.
Oficiální trailer filmu Říjnové nebe

Plakát filmu Labyrint lží Labyrint lží (Body of Lies) (sobota 17. 11., Nova, 22.55 - 01.30)
Malinko zapadlý thriller Ridleyho Scotta je víc než co jiného sázkou na jistotu. Dialogy nenudí, akční scény jsou výtečné a celé to uběhne poměrně rychle. Stěžovat si nelze ani na obsazení, kde lehce nevyužitého, ale výborného Russella Crowea a neméně skvělého Leonarda DiCapria zcela zastiňuje Mark Strong, jenž nešetří svým charismatem a roli si náležitě užívá. Film sráží hlavně absence hlubší myšlenky, překombinovaný scénář a nedostatek emocí. Víceméně jde o rutinní, ale kvalitní žánrovou jednohubku.
Synopse: Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) je tajný agent, který se neustále pohybuje v nebezpečných světových zónách. Jeho život je v rukou veterána CIA Eda Hoffmana (Ridley Scott), který ho řídí na dálku od počítače přes telefon. Jelikož tajným službám uniká mocný vůdce teroristů, bude muset Roger proniknout hluboko do jeho organizace a navázat s ním přátelství. To ale nebude jednoduché a Hoffman má o plnění úkolu zcela jiné představy. Jejich vzájemná důvěra je tedy značně narušena, což se momentálně moc nehodí.
Zajímavost: Crowe přibral kvůli roli pětadvacet kilogramů.
Originální trailer filmu Labyrint lží

Plakát filmu Kopačky Kopačky (Forgetting Sarah Marshall) (sobota 17. 11., Prima Family, 23.20 - 01.30)
Ač jde o nejslabší kousek, za nímž scenáristicky stojí Judd Apatow, v rámci komediálního žánru patří k výraznému nadprůměru. První polovina je sice křečovitá, zbytečně ždíme emoce a režírující Nicholas Stoller nezvládá nasadit potřebné tempo, ta druhá však dojem výrazně zlepší. Najednou vtipy fungují, Jason Segel se dostane do své role a hlavně se objeví proklatě sexy Mila Kunis, která toho spousty zachrání. Jak už to v podobných filmech bývá, dočkáte se i několika geniálních fórků, které se vám zaryjí do paměti. Typicky víkendová zábava, která nezklame.
Synopse: Peter Bretter (Jason Segel) je sympaťák každým coulem a navíc se živí psaním hudby k televizním seriálům. A s jednou jeho hvězdou (Kristen Bell) také momentálně chodí. Ta mu však dá brzy kopačky a Peterovi se zhroutí svět. Naštěstí tu jsou kamarádi, kteří mu doporučí úplnou změnu prostředí. Peter si tedy vybere Havaj a těší se na klidnou dovolenou. Jenomže stejnou lokaci si k odpočinku zvolí i jeho bývalka s novým milencem. Jak si Peter s nastalou situací poradí?
Zajímavost: Jason Segel se kromě hlavní role podílel i na hudbě k filmu.
Oficiální trailer filmu Kopačky

Plakát filmu 50x a stále poprvé 50x a stále poprvé (50 First Dates) (neděle 18. 11., Nova, 12.25 - 14.25 / pondělí 19. 11., Nova Cinema, 11.35 - 13.35)
Hlavní devízou zdánlivě tuctové romantické komedie je originální a neotřelý námět, který se ale bohužel nepodařilo úplně využít. Začátek je sice rozpačitý a některé vtípky překročí hranici dobrého vkusu, postupem času se ale situace zlepšuje a divák se poměrně baví. Překvapivě snesitelného a v rámci možností umírněného Adama Sandlera tu doplňuje Drew Barrymore a mezi nimi to bez problémů funguje. Režírující Peter Segal udržuje slušné tempo a většinou i načasování a dávkování humoru. Pokud nebudete mít vysoké nároky, můžete se po nedělním obědě solidně pobavit.
Synopse: Ošetřovatel vodních zvířat Henry (Adam Sandler) toho moc neřeší. Když zrovna nepracuje, láme srdce pohledným turistkám a navazuje s nimi krátkodobé známosti. Na víc nemá čas a ani chuť. To se ale změní ve chvíli, kdy při jedné lodní nehodě potká v kavárně krásnou a okouzlující Lucy (Drew Barrymore). Okamžitě po ní touží a snaží se ji získat. Jenže netuší, že děvče trpí poruchou paměti a z předchozího dne si nic nepamatuje. Henry tak musí o její srdce bojovat znovu a znovu.
Zajímavost: Nemoc, kterou trpí Lucy, skutečně existuje.
Originální trailer filmu 50x a stále poprvé

Plakát filmu La Vida Loca La Vida Loca (La Vida loca) (neděle 18. 11., ČT2, 23.00 - 00.30)
Prakticky neznámý, ovšem až neuvěřitelně sugestivní a syrový dokument sleduje, jak život ve Střední Americe ovládají drogové gangy. Režisér Christian Poveda se ocitl ve skutečné blízkosti drsných a nekompromisních zločinců a z jeho filmové výpovědi místy hodně mrazí. Realita není nikterak přikrášlená, proto jde vskutku o ojedinělý a hodně intenzivní zážitek, který nechá málokoho chladným. Tady je veškerý komentář zbytečný. Zbývá snad jen dodat, že na sledování je třeba se psychicky připravit.
Synopse: Říká se jim Maras. Jde o gangy, které šíří strach a teror po celé Střední Americe. Snímek je obrazem všedního dne příslušníků těchto gangů na předměstí San Salvadoru. Slepým násilím ničí tito zločinci demokratické principy a často připraví o nadějnou budoucnost stovky mladých lidí. Cesty ven ale není.
Zajímavost: Poveda za filmování zaplatil cenu nejvyšší - v roce 2009 ho jeden ze členů gangu zastřelil.
Originální trailer filmu La Vida Loca

Plakát filmu Tři barvy: Modrá Tři barvy: Modrá (Trois couleurs: Bleu) (pondělí 19. 11., ČT2, 21.50 - 23.25)
První část volné trilogie Krzysztofa Kieślowskiho je hlavně ukázkou jeho mimořádného vizuálního cítění. Samozřejmostí je tedy fantastická kamera. Zdánlivě obyčejné scény dokáže tvůrce zahalit do takového hávu, že se tají dech. Soustředí se na detaily a v pomalém tempu vypráví hluboce psychologický příběh. Vsází hodně na symboly a jak je z názvu patrné také na modrou barvu. Výtečný umělecký zážitek umocňuje i civilně a úsporně hrající Juliette Binoche. Pokud máte rádi artovky a hledáte skryté významy všude možně, je tenhle film přesně pro vás.
Synopse: Julie (Juliette Binoche) ztratí při autonehodě manžela - skladatele světového formátu - a malou dcerku. Pochopitelně utrpí těžký psychický šok a uvědomí si, že přišla o vše, na čem jí záleželo. Chce začít nový život v anonymitě. Jediným poutem s minulostí zůstává manželův asistent Patrice, který je do ní již dlouho zamilován. Logicky tedy dělá vše proto, aby ženě pomohl a trošku ji rozptýlil.
Zajímavost: Binoche si při jedné ze scén skutečně odřela o stěnu ruku a krev, kterou vidíme, je tedy její vlastní.
Originální trailer filmu Tři barvy: Modrá

Plakát filmu Nádech Nádech (Inhale) (pondělí 19. 11., Nova Cinema, 21.55 - 23.45 / úterý 20. 11., 00.40 - 07.00)
S troškou tolerance slušně zvládnutý thriller, který doplácí hlavně na nedokonalý scénář, který se až příliš opírá o náhody. Příběh zachraňuje obstojné morální dilema a hlavně drsná a krutá pointa, která je poměrně originální. Na většinu chybek zapomenete i díky nekompromisní a syrové režii Islanďana Baltasara Kormákura, který spoléhá na atmosféru, akční scény a také obsazení, v němž najdete třeba Diane Kruger, Rosannu Arquette nebo Sama Sheparda. Zajímavá záležitost.
Synopse: Paul (Dermot Mulroney) je státním žalobcem, jehož dcera trpí plicním onemocněním. Jelikož jedinou nadějí je transplantace a čekání na ideální orgán je příliš dlouhé, vydává se otec na cestu do Mexika, kde je ochoten najít dárce za každou cenu. Netuší ale, že právě tady projde nějtěžší morální krizí svého života.
Zajímavost: Jde o režisérův americký debut.
Oficiální trailer filmu Nádech

Plakát filmu Nula od Nuly pojde Nula od Nuly pojde (Big Nothing) (středa 21. 11., Nova Cinema, 22.05 - 23.55 / čtvrtek 22. 11., 00.50 - 07.00)
Poměrně originální a slušně zvládnutý kriminální thriller potěší hlavně milovníky černého humoru. Ten tu hraje prim a režisér Jean-Baptiste Andrea nechává postavy někdy dost trpět a spousty situací těží na úplné maximum. Nechybí tu ani úderné hlášky. Sympatičtí jsou i herci v čele se Simonem Peggem a Davidem Schwimmerem. Jediné, co lze snímku vytknout, je občas kolísavé tempo.
Synopse: Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Přijímá tak podřadnou práci, z níž je ale brzy kvůli špatné radě kolegy Guse (Simon Pegg) vyhozen. A jelikož oba potřebují peníze, zrealizují šílený Gusův plán s vydíráním místního reverenda, který nemá úplně čisté svědomí. Že se ale všechno vyvíjí jinak, je asi jasné.
Zajímavost: Film byl natočen za dvaatřicet dní.
Originální trailer filmu Nula od Nuly pojde

Plakát filmu Tři barvy: Bílá Tři barvy: Bílá (Trzy kolory: Bialy) (středa 21. 11., ČT2, 22.25 - 23.55)
Také druhá část volné trilogie Krzysztofa Kieślowskiho je důkazem jeho unikátního vypravěčského umu. Nechybí tu opět skvělá kamera, uhrančivá hudba Zbigniewa Preisnera, vizuální kouzla a zajímavý příběh. Ten je tentokráte laděn více do laskavého humoru, který přechází v sentiment. Ze známějších herců se objeví jen Jerzy Stuhr a Julie Delpy. Někomu zřejmě bude vadit určitá chladnost a "akademičnost". Milovníci evropské kinematografie si ale určitě přijdou na své.
Synopse: Polák Karel Karel (Zbigniew Zamachowski) a jeho francouzská manželka Dominique (Julie Delpy) jsou momentálně v rozvodovém řízení v Paříži. Když se věc dotáhne do konce, Karel rázem přichází o vše, co vybudoval a hlavně o kadeřnický salon, na němž si dost zakládal. Bez peněz a s policií v zádech se pokouší vrátit do Polska, kde by mohl částečně zapomenout na prožité útrapy. Cesta to ale bude složitá a nevyřeší mu největší problém - jak vydělat balík peněz.
Zajímavost: Takřka v každém záběru ve filmu najdeme nějaký bílý objekt.
Originální trailer filmu Tři barvy: Bílá

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Všechny filmy Ridleyho Scotta seřazené od nejhoršího k nejlepšímu (30.11.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Stroj času: Projekt 100 roku 2016 podruhé: 8 1/2 (12.03.2016 20:43 v Recenze | Stroj času)
- Sandlera a Barrymore čeká další spolupráce (23.02.2013 11:23 v Novinky | Zprávy)
- FAQ: Otázky a odpovědi kolem Promethea (16.05.2012 19:59 v Články | Publicistika)
- Recenze: Zkažená úča (27.07.2011 14:50 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: 27. týden (08.07.2011 12:00 v Radar | Kinopremiéry)
- Novinky na DVD: 22. týden (29.05.2011 09:27 v Radar | BD a DVD tipy)
- DVD: Dostaň ho tam (31.12.2010 16:00 v Recenze | Blu-ray)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu