Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 46. týden

Kinopremiéry: 46. týden

Vydáno: 15.11.2012 10:26 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Summit Entertainment

Pět různorodých premiér vstupuje tento týden do našich kin. Fanoušci Twilight ságy už jistě netrpělivě vyhlížejí její zakončení, ostatním lze doporučit třeba výborný disneyovský animák. Vidět je možno také dva oscarové kandidáty.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Český plakát filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část (The Twilight Saga: Breaking Down: Part Two) (Bontonfilm)
Takřka jistý komerční trhák, který završuje jednu úspěšnou ságu. Zejména dospívající dívky na ni nedají dopustit a od nich pochází největší suma peněz. V hlavních rolích opět "svatá trojice" Kristen Stewart, Robert Pattinson a Taylor Lautner, režijní taktovka znovu v rukou Billa Condona. Kritici si zřejmě na kvalitách filmu smlsnou, to ale publiku nikterak nevadí. Velké změny bych tedy neočekával.
Synopse: Novorozená upírka Bella (Kristen Stewart) a její manžel Edward (Robert Pattinson) mohou být konečně šťastní. Jsou navždy spolu a zdánlivě jim nic nechybí. Jenže příchod zvláštní dcerky Renesme, která se jim narodila, je uvrhne do víru událostí, které mohou mít tragický dopad. Rodina Cullenových se ale rozhodne bojovat a kontaktuje přátelé z celého světa, aby se spojili a postavili se vládnoucímu rodu Volturiových. Velkolepá bitva, která uzavře jednu ságu, může začít.
Zajímavost: S rozpočtem pětasedmdesát milionů dolarů jde o nejdražší díl celé série.
Český trailer filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část

Český plakát filmu Raubíř Ralf Raubíř Ralf (Wreck-It Ralph) (Falcon)
Výtečný animák, kterým Disney překonává Pixar. Roztomilá a povedená pocta stařičkým videohrám, která nadchne i ty, kteří této zábavě běžně neholdují. Tvůrci vsadili na spoustu fungujících vizuálních i slovních fórků, třetí rozměr a velkou barevnost. Výrazně se vydařil i český dabing, jenž lze tentokrát bez problémů poslouchat a netahá za uši. Kdyby se někdy příliš netlačilo na emoce a závěr byl o chloupek lepší, nebylo by co vytýkat. Jedno z největších překvapení a jednoznačně nejlepší animák roku.
Synopse: Ralf je záporák z videohry. Všechno ničí a boří a všichni jím opovrhují. Hrdinou je naopak Opravář Felix, kterého všichni obdivují a dávají mu metály. A Ralfa už to jednoho dne přestane bavit. Chce se stát tím správným chlápkem, co všechny zachrání. Proto uteče ze své hry a vplíží se do jedné arkády, kde sice zvítězí, ale vypustí mocného nepřítele, který může zničit celý videoherní svět. Jedinou nadějí se pro něj stává spolupráce s Vanellope von Schweetz, problémovou závodnicí z cukrového světa. Dokážou tito dva zachránit virutální svět?
Zajímavost: Ve snímku se objeví řada postaviček ze skutečných videoher.
Originální trailer filmu Raubíř Ralf

Český plakát filmu Svatba mezi citrony Svatba mezi citrony (Den skaldede frisor) (Aerofilms)
Romantická komedie režisérky Susanne Bier sice nepřináší nic nového, ale klišé podává tak vkusně, že si jich divák pomalu ani nevšimne. Navíc si pomáhá i výborným obsazením, v němž jednoznačně vynikají civilní a uvěřitelná Trine Dyrholm, charismatický Pierce Brosnan a energická Paprika Steen. Příjemný filmek, který je ideálním završením večera ve dvou, sráží hlavně přehnaná délka a přece jen příliš sladkobolný konec.
Synopse: Kadeřnice Ida (Trine Dyrholm) bojuje s rakovinou prsu. Po návratu z jedné chemoterapie však přistihne manžela v choulostivé situaci s mladičkou milenkou. Vhod jí proto přijde zpráva, že její dcera se v Itálii vdává a je potřeba přijet a pomoci potomka připravit na nový život. Ještě před odletem se však srazí s autem, které řídí arogantní Philip (Pierce Brosnan), který je, jak se později ukáže, otcem nastávajícího ženicha. Jak spolu tihle dva vydrží na jednom místě?
Zajímavost: Originální název filmu zní mnohem černohumorněji "Plešatá holička".
Oficiální trailer filmu Svatba mezi citrony

Český plakát filmu Až do města Aš Až do města Aš (CinemArt)
Hodně těžko hodnotitelný počin debutující Ivety Grófové vyniká zejména skvělou depresivní a bezvýchodnou atmosférou, která se přenáší i na diváka. Velmi zajímavě také děj doplňuje animacemi, čímž ho trošku oživuje. Škoda, že autorka nevybrala z řad neherců úplně nejlepší hlavní představitelku, která je někdy toporná a postrádá charisma. Ani dialogy příliš nestrhnou a výsledný dojem je hodně rozpačitý. Na jedné straně jde v našich končinách o originální a svérázný pokus, na druhou stranu nevyužívá veškerý potenciál.
Synopse: Slovenka Dorotka (Dorota Billá) je sice čerstvá maturantka, ale nuzné rodinné podmínky jí neumožňují pokračovat ve studiu. Vydává se tedy za prací na západ Čech do Aše. Plná odhodlání a naděje nastupuje do továrny jako švadlena a zpočátku se jí poměrně daří. Později je ale bez milosti vyhozena a ocitá se ze dne na den bez prostředků na živobytí. Jelikož do pohraničního města se jezdí bavit obstarožní němečtí turisté, má možnost si vydělávat svým tělem. Jde jen o to překonat morální zábrany a předsudky.
Zajímavost: Slovensko vyslalo tento film do boje o cizojazyčného Oscara.
Oficiální trailer filmu Až do města Aš

Český plakát filmu V temnotě V temnotě (W ciemnósci) (Verbascum Imago)
Solidní válečné drama se již po několikáté zabývá palčivým tématem holocaustu. Režírující Agnieszka Holland nešetří těžkou depresí, hutnou atmosférou a silným příběhem, vše ale "modernizuje" použitím ruční kamery. Nasadila také svěží tempo, které téměř nedovolí vydechnout. Někomu možná bude vadit značná odosobněnost a absence jednoho hrdiny, jinému zase strohý konec. Jelikož by ale mělo jít o silný zážitek, lze návštěvu kina jen a jen doporučit.
Synopse: Zloděj a podvodníček, ale také milující otec a katolík Leopold Socha (Robert Wieckiewicz) ukrývá za druhé světové války v podzemní kanalizační síti skupinku židovských uprchlíků. Za to si ovšem nechává královsky platit. Ač v tom zpočátku vidí jen obchod, postupem času mu přece jen jeho "chráněnci" přirostou k srdci trošku víc. Proto jim později začne nezištně pomáhat i za cenu ohrožení života svého a své rodiny. A nebezpečí číhá úplně všude.
Zajímavost: Jde o polského zástupce v bojích o cizojazyčného Oscara.
Oficiální trailer filmu V temnotě

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Raubíř Ralf a internet přesouvá popkulturní odkazy do online světa (09.01.2019 13:30 v Recenze | Premiéry)
- Raubíř Ralf a internet v novém traileru (20.09.2018 18:13 v Novinky | Trailery)
- Kritika: Ready Player One: Hra začíná - přerušovaná návaznost (08.04.2018 18:33 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2018, část 2. (21.01.2018 19:02 v Články | Publicistika)
- Druhý díl animáku Raubíř Ralf uvidíme v roce 2018 (02.07.2016 18:00 v Novinky | Zprávy)
- Vánoční TV tipy: Premiérově exkluzivní konec roku (25.12.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hanna a mumie mezi citrony (14.08.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- Raubíř Ralf se pokračování dočká (14.07.2015 15:06 v Novinky | Zprávy)
- Zootropolis: hravý zvířecí svět ožívá v prvním teaseru (13.06.2015 15:17 v Novinky | Trailery)
- Preview: Animovaná superhrdinská Velká šestka (20.12.2014 18:30 v Radar | Preview)
- Box Office: Na animovanou Velkou šestku nestačil ani Interstellar (10.11.2014 07:00 v Komentáře | Box office)
- Preview: 54. ZLÍN FILM FEST (30.05.2014 15:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Hobit je nejvýdělečnější premiérou roku. Znovu. (17.12.2013 07:00 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Do oscarových bojů bude z České republiky vyslán Hořící keř (24.09.2013 14:11 v Novinky | Zprávy)
- Festivalové ozvěny: 20. týden (15.05.2013 07:30 v Články | Festivaly)
- Box office: Iron Man má druhý nejlepší otvírák vůbec (06.05.2013 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Hostitel (27.03.2013 17:00 v Recenze | Premiéry)
- Obsazení nových Želv Ninja je konečně kompletní (26.03.2013 13:36 v Novinky | Zprávy)
- Festivalové ozvěny: 11. týden (13.03.2013 07:00 v Články | Festivaly)
- Nejhorším filmem roku je Twilight sága (24.02.2013 12:44 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu