Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 9. 11. 2012 - 15. 11. 2012

TV tipy: Zajímavé a kontroverzně přijaté filmy

Vydáno: 09.11.2012 17:11 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros

V aktuální televizní nabídce sice nenajdete žádný velký hit, zajímavých a vydařených filmů se ale rozhodně dočkáte. Vedle propadáku Speed Racer se tak třeba objeví kontroverzně přijatá hollywoodská adaptace knihy českého rodáka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Speed Racer Speed Racer (Speed Racer) (pátek 9. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.45 / sobota 10. 11., 13.25 - 16.05)
Zvláštní a kýčovité drama, jehož komerční neúspěch značně zbrzdil nadějnou kariéru sourozenců Andyho a Lany Wachowských, rozhodně nesedne každému. K režii, která je nápaditá, netradiční a používá i zajímavý střih, nelze mít větších výhrad. Ty přicházejí až s triviálním dětským příběhem, přehnanou a místy nestravitelnou barevností a některými otravnými postavami. Naštěstí jsou tu výborní herci (například Emile Hirsch, Susan Sarandon nebo Matthew Fox), díky nimž snímek nespadne do podprůměru. Pro někoho jde ovšem o geniální dílo, z toho důvodu bych se v tomto případě recenzemi zas tak moc neřídil.
Synopse: Mimořádně talentovaný mladý jezdec Speed (Emile Hirsch) se konečně může zúčastnit životu nebezpečného závodu, který sleduje celý svět. Jeho motivací ale není jen vítězství. Před lety totiž při této akci přišel o život jeho bratr a on nevěří, že šlo o nešťastnou náhodu. Navíc tu je také Speedův dlouholetý rival Racer X (Matthew Fox), který na něho má spadeno. Jednoduché to tak ani jeden z nich mít nebude.
Zajímavost: Natáčení, které celé probíhalo před zeleným pozadím, trvalo šedesát dní.
Originální trailer filmu Speed Racer

Plakát filmu Návrh Návrh (The Proposal) (sobota 10. 11., Prima Family, 20.00 - 22.25)
Neškodná a nezávadná romantická komedie, která sice není nikterak originální a je plná spousty klišé, režírující Anne Fletcher ji na druhou stranu natočila tak příjemně, že si není nač stěžovat. Sandra Bullock je zde překvapivě snesitelná a umírněná, Ryan Reynolds je sympaťák a chemie mezi nimi také funguje. Když tedy nebudete řešit scénář, který do puntíku naplňuje hollywoodskou žánrovou šablonu, měli byste být víceméně spokojeni. Ideální víkendová večerní jednohubka.
Synopse: Vlivná knižní redaktorka Margaret (Sandra Bullock) žije poměrně spokojený život a má práci, která ji baví. Ze stereotypu ji ovšem vytrhne fakt, že jí zcela reálně hrozí deportace do její rodné Kanady. Aby zabránila nejhoršímu, oznámí všem, že je zasnoubená se svým asistentem Andrewem (Ryan Reynolds), kterého celé roky ponižuje. Ten pochopitelně nic netuší, na její hru nicméně přistupuje. Má ale své podmínky. A Margaret, které teče do bot, nezbývá nic jiného než je přijmout.
Zajímavost: Bullock hraje ve filmu Kanaďanku a Reynolds Američana, ve skutečném životě je jejich původ úplně opačný.
Originální trailer filmu Návrh

Plakát filmu Heavy Metal Heavy Metal (Heavy Metal) (sobota 10. 11., ČT2, 23.20 - 00.50)
Svým způsobem unikátní a u nás nepříliš známé animované fantasy vyniká temnou až depresivní atmosférou, kterou skvěle dotváří trefně použitá heavymetalová hudba, kterou tu budou takřka jistě akceptovat i ti, kteří jí jinak neholdují. Fajnšmekry potěší i velké množství vizuálních gagů a slovního humoru a nadčasovost tématu. Jedinou zásadní věcí, která lze režírujícímu Geraldu Pottertonovi vytknout, je silná nevyrovnanost jednotlivých příběhů, kterou výsledek dost trpí. Pro fandy experimentů jde o jasnou volbu.
Synopse: Film je inspirován slavným hudebním časopisem a je sledem povídek, jejichž hlavní hrdinkou je mladá dívka, skrze níž divák sleduje, co je zač tajemná zelená koule. Ta umí zničit dobro v lidech a nezáleží na tom, jaká je doba a kde se zrovna nacházíme. Dokáže jedna holčička spasit svět?
Zajímavost: Ve filmu zazní šestnáct rockových a heavymetalových písní.
Oficiální trailer filmu Heavy Metal

Plakát filmu Ďáblův advokát Ďáblův advokát (The Devil´s Advocate) (neděle 11. 11. 2012, Nova, 23.10 - 02.00)
Excelentní thriller Taylora Hackforda vyniká vydařeným scénářem, který donutí k zamyšlení, hutnou atmosférou a sofistikovaně skrytými hororovými prvky. Navíc se může opřít o výtečné herce, kterým jednoznačně kraluje démonický Al Pacino, jenž zastiňuje jinak velmi dobrého a tehdy ne zcela známého Keanu Reevese a krásnou Charlize Theron. Nebýt přetažené stopáže a s ní souvisejícím pomalejším a zdlouhavým začátkem, nebylo by co kritizovat. Výborná záležitost.
Synopse: Mladý právník Kevin Lomax (Keanu Reeves) ještě nikdy neprohrál případ. A nezáleží na tom, zda je jeho klient vinen, nebo ne. Zkrátka si umí sestavit porotu a pracovat s ní. Po dalším takovém úspěchu ho vyhledá záhadný John Milton (Al Pacino) a nabídne mu práci ve své společnosti v New Yorku. Kevin tak bere svou manželku (Charlize Theron) a začíná novou kariéru ve velkoměstě. Jenže od té chvíle se kolem nich začnou dít podivné věci, které značně otřesou jejich vzájemnou důvěrou.
Zajímavost: Jméno Pacinovy postavy (John Milton) není náhodné, jde o poctu slavnému autorovi epické básně Ztracený ráj, z níž se mnohokrát ve snímku cituje.
Originální trailer filmu Ďáblův advokát

Plakát filmu Zmatená duše Zmatená duše (Numb) (neděle 11. 11. 2012, Barrandov, 23.30 - 01.20)
Překvapivě vydařené komediální drama vsází hlavně na fakt, že působí jako z reálného života. Hrdinové jsou lidští a mají běžné starosti, tím pádem se s nimi divák snadno ztotožní. Režisér Harris Goldberg nasadil svěží tempo, krátkou stopáž a spoléhal na charisma Matthewa Perryho, který tu dokázal, že zvládá i vážnější role. Typický případ nezávislého filmu, na němž je zbytečné hledat chyby.
Synopse: Hudson Milbank (Matthew Perry) je úspěšný scenárista, u něhož se však začíná projevovat nenápadná duševní choroba. Začne proto obcházet odborníky, kteří si s ním ale nevědí příliš rady. Pomoci si nedokáže ani sám a nezabírá ani snaha jeho kamarádů. A pak jednoho dne potká na pracovní schůzce okouzlující Saru (Lynn Collins) a zamiluje se. Je láska tím pravým lékem na jeho chmury?
Zajímavost: Jde o dosud poslední počin Harrise Goldberga.
Oficiální trailer filmu Zmatená duše

DVD obal filmu Rozmarné léto Rozmarné léto (pondělí 12. 11., ČT2, 21.40 - 22.55)
Dnes už klasická československá poetická komedie Jiřího Menzela patří oprávněně do zlatého fondu tuzemské kinematografie. Režisérovi se tu totiž povedlo zdánlivě nemožné - extrémně jazykově složitou předlohu Vladislava Vančury převést do filmové podoby tak, aby se její kouzlo z větší části zachovalo. Pomáhají mu k tomu i výborní herci, z nichž namátkou vybírám Rudolfa Hrušínského, Mílu Myslíkovou, Vlastimila Brodského nebo Františka Řeháka. Pozitivem je i krátká stopáž. Není moc co řešit.
Synopse: Ve zpustlých říčních lázních se denně scházejí jejich majitel Antonín Důra (Rudolf Hrušínský), sečtělý abbé Roch (František Řehák) a major ve výslužbě Hugo (Vlastimil Brodský). Jelikož počasí není dobré a zákazníci se zrovna nehrnou, tak tři přátelé tráví dny povídáním a pojídáním utopenců. Zaběhnuté řády jim změní příjezd potulného kouzelníka Arnoštka (Jiří Menzel) a jeho schovanky Anny (Jana Preissová). Všichni tři se o ní začnou okamžitě ucházet a jejich životy dostávají nový náboj.
Zajímavost: Menzel, který ztvárnil kouzelníka, zvládl všechny scény sám, neboť měl v mládí provazochodeckou průpravu.
Ukázka z filmu Rozmarné léto

Plakát filmu Zkažená mládež Zkažená mládež (Klass) (pondělí 12. 11., ČT2, 23.00 - 00.40)
Drsné a působivé estonské drama spoléhá hlavně na efektivitu a stále palčivé téma násilí na školách. Režie Ilmara Raaga je solidní a skoro neselhává, výkony u nás neznámých herců zase zajišťují určitou dávku sugestivity. Škoda jen, že některé z charakterů jsou nereálné, černobílé a závěrečná půlhodinka je mírně přehnaná. Přes všechny vady se ale vyplatí film zhlédnout a zamyslet se nad tím, jak moc vážné to se současnou mládeží je.
Synopse: Introvertní Joosep (Pärt Uusberg) se stává terčem nejapných žertů svých spolužáků, které dráždí uzavřenou povahou. Legrácky ale brzy přerostou v nefalšovanou šikanu, která roztáčí spirálů událostí, z nichž není úniku. A vyústění celého příběhu je velice šokující pro všechny zúčastněné.
Zajímavost: Herci v průběhu natáčení mnohokrát improvizovali.
Mezinárodní trailer filmu Zkažená mládež

Plakát filmu Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí (The Unbearable Lightness of Being) (úterý 13. 11., ČT2, 22.15 - 01.05)
Hodně kontroverzní a rozporuplně přijatá adaptace románu Milana Kundery bohužel doplácí na to, že z mnohovrstevnaté předlohy udělala ploché erotické drama, což čtenáře dost pobouřilo. Režírující Philip Kaufman se nicméně snaží a kamera je fantastická (také nominována na Oscara) a pár scén je skutečně skvostných. Nohy mu podráží hlavně prvoplánová erotika a přehnaná, téměř tříhodinová délka, která je vskutku smrtící. Naštěstí tu jsou ale skvělí Daniel Day-Lewis a Juliette Binoche, kteří mnohé zachrání. Tuzemského diváka navíc zaujme hollywoodské vytvoření Prahy.
Synopse: Mladý neurochirurg Tomáš (Daniel Day-Lewis) je svobodný a chronický sukničkář, který vyznává filozofii, že láska u něj nemá místo. Se svými milenkami se setkává jen někdy a nikdy s nimi nestráví noc. Přesto se ožení s Terezou (Juliette Binoche), ale v předchozím vztahu se Sabinou (Lena Olin) s klidným svědomím pokračuje. Navíc je rok 1968 a v Československu se začínají dít velké věci.
Zajímavost: Pražské scény vznikaly v Paříži.
Oficiální trailer filmu Nesnesitelná lehkost bytí

Plakát filmu Dveře dokořán Dveře dokořán (Breaking and Entering) (středa 14. 11., ČT2, 22.30 - 00.25)
Bohužel poslední film předčasně zesnulého Anthonyho Minghelly je možná zbytečně civilní a obyčejný, své kvality ale má. Příběh je v rámci možností propracovaný a postavy zajímavé. Prim hrají pochopitelně herci, mezi nimiž se objeví Jude Law, Juliette Binoche, Robin Wright nebo Vera Farmiga, a kteří jsou všichni vynikající. Zamrzí některé nepravděpodobné momenty a nevyrovnané tempo. Za pozornost ale vztahové drama nepochybně stojí.
Synopse: Will (Jude Law) a Sandy (Martin Freeman) vlastní firmu specializující se na zahradní architekturu. Nedávno přesunuli své sídlo do centra Londýna, kde však řádí gang lupičů. Při jednom takovém vloupání se Will rozběhne za pachatelem, kterého pronásleduje až domů. Tam potkává jeho matku (Juliette Binoche), která mu padne do oka. Mezi nimi se začne rozvíjet zajímavý vztah, který možná přerůstá v něco víc. Co když se ale žena dozví, co vše stálo za jejich seznámením?
Zajímavost: Lupiči používají při svých krádežích ve filmu ve své době populární styl zvaný parkour.
Originální trailer filmu Dveře dokořán

Plakát filmu Salton Sea Salton Sea (The Salton Sea) (středa 14. 11., Nova, 23.15 - 01.15)
Velmi dobrý thriller je zejména vizuální lahůdkou a režie D.J. Carusa je skutečně výborná a nabízí hodně skvostných momentů a efektních záběrů. V nadprůměru snímek překvapivě drží i Val Kilmer, k němuž se přidává taktéž výtečný Vincent D'Onofrio. Výhodou je taktéž na žánr strhující a propracovaný scénář, který je paradoxně možná lehce překombinovaný. Svůj účel kvalitní zábavy na dobrou noc ale film plní beze zbytku.
Synopse: Danny Parker alias Tom Van Allen (D.J. Caruso) žil úplně normální život a řešil běžné problémy. Jenže jedné noci se společně s manželkou ubytoval v hotelu Salton Sea, kde se tajně vyráběly drogy. Zrovna oni dva se stali svědky krvavého vyřizování účtů mezi dvěma gangy, které vyústilo ve smrt milované ženy. Danny byl postřelen a zhroutil se. Teď mu ale svítá naděje, protože narazil na stopu vrahů. A jediné, co ho drží při životě, je myšlenka na pomstu.
Zajímavost: Val Kilmer trávil každý den v maskérně tři hodiny kvůli tetováním, které nosí na těle jeho postava.
Originální trailer filmu Salton Sea

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel scenárista Jean-Claude Carrière (09.02.2021 05:09 v Novinky | Zprávy)
- Téma: filmy Jiřího Menzela od nejhoršího k nejlepšímu (12.09.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Odešel Jiří Menzel (06.09.2020 23:37 v Novinky | Zprávy)
- Téma: (ne)slavné filmové propadáky (14.09.2019 14:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: nezapomenutelné role Bolka Polívky (27.07.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: Daniel Day-Lewis v deseti nejlepších rolích (01.05.2019 15:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: Al Pacino a jeho nejlepší filmy (27.04.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
- TV recenze: satan se vrací v Damienovi (23.03.2016 18:00 v Články | Televize)
- TV recenze: Sense8 - Wachowští a Straczynski překračují hranice (08.06.2015 19:07 v Články | Televize)
- Recenze: Tři mladé punkerky tvrdí: My jsme nejlepší! (29.03.2015 10:00 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Jupiter vychází z boje o divákovu přízeň poražený (05.02.2015 06:00 v Recenze | Premiéry)
- Preview: Jupiter vychází, Wachowští riskují (13.01.2015 07:00 v Radar | Preview)
- Zemřel herec a dramatik Pavel Landovský (11.10.2014 11:04 v Novinky | Zprávy)
- Jupiter vychází v mezinárodním traileru (21.05.2014 09:00 v Novinky | Trailery)
- Mila Kunis nerozumí gravitaci v klipu z Jupiter vychází (11.05.2014 11:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Godzilla útočí na japonské publikum (25.04.2014 09:00 v Novinky | Trailery)
- Nová trilogie Matrixu na obzoru? (01.03.2014 14:48 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu