Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Frankenweenie: Domácí mazlíček

Preview: Frankenweenie: Domácí mazlíček

Vydáno: 10.11.2012 16:01 v sekci Radar | Preview - Petra Janků | foto: 2012 Disney Enterprises

Představujeme nejnovější animovaný snímek Tima Burtona Frankenweenie. Netradičně černobílý film animovaný tradiční technikou si užijí zejména pejskaři a lidé, kteří se nebojí trochu se bát.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Viktor (Charlie Tahan) žije se svými rodiči a milovaným pejskem Sparkym v klidném městečku New Holland. Viktorův otec se o syna trochu bojí, nelíbí se mu, že je Viktor osamělý a v kolektivu sociálně izolovaný, a donutí ho začít hrát pořádnou mužskou hru – baseball. Viktorovo sportovní snažení má však tragický následek, Sparky se totiž rozběhne za odpáleným míčkem a srazí ho auto.
Viktor je velice nešťastný a po pejskovi se mu stýská. Rozhodne se proto, inspirovaný vědeckým pokusem, který viděl ve škole, svého pejska oživit. Sparky sice ožije, ale jak už to tak bývá, oživené mrtvoly nejsou nikdy takové, jaké bychom je chtěli mít. Situace se navíc ještě více komplikuje, když se o malém Viktorově tajemství dozvídá stále více lidí.
Film Frankenweenie: Domácí mazlíček slibuje přesně to, na co jsou diváci od režiséra Tima Burtona zvyklí: lehce strašidelnou zápletku, černý humor, tradiční loutkovou techniku dovedenou k dokonalosti a skvělé herce, kteří se podílejí na dabingu jednotlivých postav.
Celovečerní film Frankenweenie: Domácí mazlíček ležel v Burtonově hlavě velice dlouho. Film je natočen podle jeho stejnojmenného krátkého snímku z roku 1984, který je parodií na slavný příběh o Frankensteinovi z pera Mary Shelley.
Film Frankenweenie: Domácí mazlíček se otevřeně hlásí ke svému odkazu, zejména pak k původnímu filmu o Frankensteinovi z roku 1931. I proto je pro zachování atmosféry film Frankenweenie: Domácí mazlíček černobílý, stejně tak je soundtrack k filmu inspirován původním filmem. Vtipným detailem, který odkazuje k původnímu hororovému příběhu, je fakt, že Viktor a jeho rodina mají příjemní Frankensteinovi.
Scénář k filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček se začal psát už v roce 2005, avšak natáčet se začalo až o pět let později. Scenáristou snímku je John August (Karlík a továrna na čokoládu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona) a na filmu spolupracovali stejní animátoři, kteří pracovali na Mrtvé nevěstě Tima Burtona (podobnost animace je zjevná už z traileru).
Ve snímku je použito přes dvě stovky loutek, jen samotný Viktor má osmnáct verzí sebe sama. Pro animaci psa Sparkyho bylo využito asi tři sta různých loutek a jejich částí. Film je animovaný stop-motion animací, tzn. že při animaci je použit reálný objekt, který je postupně posouván a ručně upravován a přehrávání snímků se pak zrychlí tak, aby byla vytvořena iluze pohybu.
Po dlouhé době na Burtonově počinu nespolupracovali herecké stálice Johnny Depp a Helena Bonham Carter. Naopak se ve filmu po delší době objevila Winona Ryder, která nadabovala postavu Viktorovy spolužačky a tajné lásky. Paní Frankenštainovou a pana Frankenštajna namluvili Catherine O'Hara (Sám doma) a Martin Short.
Viktorova učitele nadaboval skvělý Martin Landau (např. Harrison Montgomery, Lovely, Still). Ve filmu hraje také několik dětských herců: Charlie Tahan, Atticus Shaffer nebo Robert Capron. V menší roli se objeví Conchata Ferrell, kterou můžete znát jako nekompromisní Betty ze seriálu Two and a Half Men.
Novinka Tima Burtona s názvem Frankenweenie: Domácí mazlíček do našich kin dorazí až tři měsíce po světové premiéře, a sice 3. ledna 2013, přesto slibuje netradiční rodinou zábavu, která snad bude stát za to.

Orginální trailer Frankenweenie: Domácí mazlíček

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 18. víkend
Box office: Rozhněvaný muž je na špici Akční film Rozhněvaný muž s Jasonem Stathamem opanoval vrchol žebříčku Box office během právě uplynulého víkendu. čtěte zde
Vydáno: 10.05.2021 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 7. 5. 2021 - 13. 5. 2021
TV tipy: Diváku, uteč před sviňákem do Jurského světa Hned několik atraktivních premiér si televizní dramaturgové nachystali na první polovinu května. Divácky nejvstřícnější určitě budou pokračování Jurského světa a Oscarem oceněný podvratný satirický horor Uteč. čtěte zde
Vydáno: 07.05.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
V květnu na streamovacích službách: Pestrá nabídka žánrů, z které si vybere každý!
V květnu na streamovacích službách: Pestrá nabídka žánrů, z které si vybere každý! Máj je prý lásky čas. Streamovací služby ale o romantiku ve svých snímcích moc nezavadí. Těšit se můžete na silná dramata, komiksový seriál nebo zombie horor. Bude z čeho vybírat, tak jen do toho! čtěte zde
Vydáno: 06.05.2021 07:30 v sekci Radar
0
Blu-Ray: Marťan 8/10
Blu-Ray recenze: Sci-fi Marťan vychází spolu s více než hodinou bonusů Film Marťan vychází znovu na Blu-Ray, doprovázený různorodými bonusovými materiály, z nichž značná část překračuje hranici běžných filmů o filmu a působí spíš jako sada video-doplňků k jeho ději. čtěte zde
Vydáno: 04.05.2021 07:30 v sekci Recenze | Blu-ray
0
Box office: 17. víkend
Box office: vedení se ujalo japonské anime Japonské anime Demon Slayer the Movie: Mugen Train vystřídalo ve vedení akční videoherní fantasy Mortal Kombat. čtěte zde
Vydáno: 03.05.2021 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Stážisti na planetě opic potkávají babu na zabití (12.03.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nabarvené ptáče pozoruje tajemnou záři nad Pacifikem, poznává tvář vody a nakonec se ocitá v síti (05.03.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Tim Burton chystá spin-off Addamsovy rodiny (18.02.2021 14:51 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Přísně tajná mazací hlava hledá světlo mezi oceány (22.01.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Zemeckis je zpět?! The Witches svým vizuálem strhnou, natahovaným příběhem ale příliš neoslní (10.11.2020 07:30 v Recenze)
- Zemřela Conchata Ferrell (14.10.2020 10:26 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Tarzan a rudí američtí psanci prožívají podzim v New Yorku (22.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- The Plot Against America: první teaser (31.01.2020 09:59 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Coco se stal učitelem z nouze, prožil bolestnou realitu a čeká na spásu (06.12.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Všechny filmy Martina Scorseseho od nejhoršího po nejlepší (17.11.2019 08:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Švadlenka prožívá poslední prázdniny ve ztraceném městě Z (20.09.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 80. let (03.08.2019 16:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: nejlepší filmy Jima Jarmusche (06.07.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Stranger Things: finální trailer 3. série (21.06.2019 18:57 v Novinky | Trailery)
- Top 10: deset nejlepších filmů Johnnyho Deppa (09.06.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Pistolník Johnny Cash se ocitl na jatkách č. 5, kde bojoval o Hedvábnou stezku (17.05.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Daniel Day-Lewis v deseti nejlepších rolích (01.05.2019 15:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: Nejlepší role Jacka Nicholsona (13.04.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- HBO plánuje "Spiknutí proti Americe" (11.04.2019 12:11 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   41/2020

Chlast
8/10

Kritický portrét společnosti, v níž je všudypřítomný alkohol součástí národní kultury, a zároveň vyvážené drama o čtveřici středoškolských učitelů, kteří si v rámci vědeckého pokusu udržují konstantní hladinku půl promile.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu