Jamie Foxx zelektrizuje Spider-Mana

Vydáno: 02.11.2012 15:22 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros. Pictures

The Amazing Spider-Man 2 je už na cestě a začíná obsazování nových rolí. Podle aktuálních zvěstí by si měl Peterova protivníka v nadcházejícím sequelu zahrát držitel Oscara Jamie Foxx.
Pokud film dostatečně vydělá v kinech, mohou se dát věci do pohybu opravdu rychle. Příkladem je sequel The Amazing Spider-Mana, kterému byl po téměř osmisetmilionových tržbách okamžitě odklepnut sequel. Vrací se režisér jedničky Marc Webb, ústřední duo Andrew Garfield a Emma Stone, natáčet se začne příští rok v New Yorku a k nově příchozím tvářím se zatím počítá Shailene Woodley (dcera George Clooneyho z oscarovky Děti moje), která by si měla v malé roli zahrát rusovlasou Mary-Jane, a nyní také Jamie Foxx.
Ten má hodně blízko k podepsání smlouvy jako záporák Electro. Herec, který se brzy představí jako pistolník Django v nové tarantinovce, s velkou pravděpodobností ztvární superpadoucha Maxwella Dillona, který umí ovládat elektřinu. Nejde však o klasického vědce, jehož pohltí vlastní experiment - Electro je před proměnou obyčejný elektrikář, do něhož při nehodě udeří blesk, čímž dostane své superschopnosti, které se rozhodne zneužít.
Při podrobnějším uvážení je to docela logická volba, hlavně pokud si vzpomeneme na potitulkovou scénu prvního dílu, kde Dr. Curt Connors mluví s tajemným mužem ve stínu. Zmizení záhadné postavy z cely (pravděpodobně Norman Osborn) je totiž doprovázeno úderem hromu, což může (ale nemusí) znamenat vodítko pro fanoušky.
Jamie Foxx je každopádně velmi zajímavá volba, která by mohla vyvážit unylost záporáka Lizarda z prvního filmu. Sám herec tuto událost komentuje slovy: "Na halloweenskou noc jsem se oblékl jako Electro. Kostým mi sedí dobře." Snad mu bude dobře sedět i v kinech, kam nové Spideyho dobrodružství dorazí 1. května 2014.

Potitulková scéna z filmu The Amazing Spider-Man


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY