Postaví se X-Men a Avengers proti sobě?

Vydáno: 10.10.2012 08:00 - Jiří Vladimír Matýsek | foto: Falcon

Jak superhrdinské příběhy X-menů, tak Avengers vzešly ze stáje společnosti Marvel. Po čase vznikl také poměrně úspěšný komiks, kde se obě skupiny postavily proti sobě, a bylo jen otázkou času, kdy se tento crossover dostane na plátna kin.
Tento plán, spojit dvě legendy superhrdinského žánru, se nyní stal alespoň teoreticky zvažovanou realitou. Uvedl to producent série X-men Lauren Shuler Donner. Cituji: "Byl bych moc rád. Byl bych moc rád. Osobně mám pevný vztah k Marvelu, protože jsem spolupracoval s Kevinem Feigem (vedoucí produkce Marvel Studios - pozn. aut.). Ale jestli vzít naše postavy a smíchat je tím způsobem, jak to bylo napsáno? Jo, určitě."
Ještě předtím, než se však tento sen podaří splnit, dočkáme se pokračování jak X-menů, tak Avengers: X-Men: Days Of Future Past jsou předběžně naplánováni na rok 2014, o rok později budou následovat druzí Avengers. X-men patří k nejdospělejším filmovým adaptacím komiksů – zvláště film X-Men: První třída si našel zástupy nadšených fanoušků. Nadšení z Avengers nebyla tak velká - alespoň pokud jde o kritickou obec -, film však měl nezanedbatelné tržby. Případnému spojení dvou úspěšných projektů by nemělo nic stát v cestě.
Jednoduchou matematikou však zjistíme, že případného crossoveru se dočkáme nejdříve na konci této dekády. Jedním z dalších plánů je i film, který by spojil velkou část hrdinů z marvelovského universa – vč. takového Spider-Mana. Můžeme si být jistí, že v rámci žánru "komiksového filmu" bude ještě několik let – možná několik desítek let – pořádně živo. Archiv komiksových hrdinů Marvelu je takřka nepřeberný.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY