Tom Hardy bude zdolávat Mount Everest

Vydáno: 27.09.2012 10:00 - Simona Knotková | foto: Warner Bros. Pictures

Milovníci napínavých dramat uprostřed divoké přírody si v následujících měsících/letech přijdou na své. Kromě dobývání jižního pólu se na plátnech kin bude zdolávat i nejvyšší hora světa Mount Everest.
Vypadá to, že dobrodružné výpravy jsou pro filmaře zase jednou přitažlivou látkou. Po Caseym Affleckovi z minulého týdne, který se má objevit v roli dobyvatele jižního pólu ve filmu produkovaném bratrem Benem a Mattem Damonem, se nyní hlásí o slovo Doug Liman.
Podle scénáře Sheldona Turnera (Lítám v tom) režisér natočí snímek Everest, tentokrát o Georgeovi Mallorym, muži, který ve dvacátých letech minulého století podnikl několik výšlapů na Mount Everest ve snaze stát se prvním mužem, který tuto horu zdolá. Zda se to jemu a jeho kolegovi skutečně podařilo, se ale už nikdy nedozvíme. Tělo Malloryho bylo nalezeno v roce 1999...
Možná nám ale v tomto ohledu právě film přinese nějakou alternativní verzi konce dobrodruha a možného zdolání či nezdolání. Do této role má zatím nejblíže nakročeno Tom Hardy, který je momentálně k vidění v gangsterce Země bez zákona. Byla to ale hlavně role záporáka Banea v završení batmanovské trilogie Christophera Nolana Temný rytíř povstal, ve které na sebe letos nejvíce upozornil.
Do zdolání Everestu by se Liman chtěl pustit hned po dotočení jeho aktuálního projektu, akčního sci-fi All You Need Is Kill s Tomem Cruisem v hlavní roli. Jeho premiéra je naplánována na příští rok.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY