Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 21. 9. 2012 - 27. 9. 2012

TV tipy: Snímky s hvězdami před i za kamerou

Vydáno: 21.09.2012 20:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

V aktuálním televizním programu naleznete hned několik filmů, za nimiž stojí hvězdní herci a tvůrci. Setkat se můžete třeba s Angem Lee, Arnoldem Schwarzeneggerem, Stevenem Spielbergem a dalšími. Výběr vskutku prvotřídní.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Imaginárium Dr. Parnasse Imaginárium Dr. Parnasse (The Imaginarium of Doctor Parnassus) (pátek 21. 9., Nova Cinema, 20.00 - 22.30 / sobota 22. 9., 13.35 - 16.05)
Bohužel definitivně poslední zářez ve filmografii předčasně zesnulého Heatha Ledgera je typickou ukázkou práce režiséra s obrovskou fantazií Terryho Gilliama. Jeho ryze "montypythonovský" styl je zde jasně patrný a těšit se tak můžete hlavně na bizarní a originální vizualici. V jeho světě je zkrátka možné všechno a divák se místy nestačí divit, s čím vším se tvůrci ještě vytáhnou. Vzhledem k úmrtí hlavního představitele je v příběhu pár logických děr a neškodilo by ani lehké prostříhání, na druhou stranu tu jsou ale výteční Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell a zejména Tom Waits. Pro fandy jednoho z největších smolařů v dějinách kinematografie jde o naprostou povinnost.
Synopse: Dr. Parnassus (Christopher Plummer) kdysi dávno vyhrál nesmrtelnost v sázce s ďáblem (Tom Waits). Tu ale o pár století později kvůli lásce vyměnil za mládí, musel ovšem souhlasit s tím, že jeho dcera se v den svých šestnácti let stává majetkem ďábla. A její osudové narozeniny se kvapem blíží. Parnassovi tak nezbývá nic jiného než se pokusit uzavřít sázku novou.
Zajímavost: První film po dlouhých jedenadvaceti letech, k němuž vytvářel storyboardy sám Gilliam.
Oficiální trailer filmu Imaginárium Dr. Parnasse

Plakát filmu Zažít Woodstock Zažít Woodstock (Taking Woodstock) (pátek 21. 9., ČT2, 21.40 - 23.40)
Lehce nadprůměrný kousek je víceméně jen sledem scének, které ve výsledku nikam moc nevedou. Režírující Ang Lee snímek sice zabalil do atraktivního vizuálního hávu a díky fantastické výpravě vytvořil takřka autentickou dobovou atmosféru, příběhovou prázdnotu ale zakrýt nedokázal. Naštěstí si pohlídal casting, v němž rozhodně vyniká Liev Schreiber. Celkově vzato tak jde o zajímavou jednohubku, kterou plně ocení jen ti, kteří smýšlí podobně jako hrdinové filmu a sami zažili éru Woodstcoku.
Synopse: Šedesátá léta se chýlí ke konci a ve vzduchu je cítit změna. A všechno začne ve zdánlivě ospalém městečku Woodstock. Elliot Teichberg (Demetri Martin) vede společně se svými svéráznými rodiči polorozpadlý motel, který je pro všechny návštěvníky až tou poslední variantou. Teď ale přivádí nejen velká hudební událost do města tisíce mladých lidí.
Zajímavost: Na festivalu v Cannes byl Ang Lee nominován na Zlatou palmu.
Oficiální trailer filmu Zažít Woodstock

Plakát filmu Proroctví z temnot Proroctví z temnot (The Mothman Prophecies) (sobota 22. 9., Nova Cinema, 22.05 - 00.30)
Překvapivě povedený a místy mrazivý horor s poměrně zajímavým příběhem táhne vpřed hlavně režírující Mark Pellington. Ten se nebál vizuálně ani formálně experimentovat, což přineslo ovoce. Některé záběry jsou vskutku precizní a opomenout nelze ani dokonalou promyšlenost prostředí. To pak ani nevadí jako vždy unylý Richard Gere v titulní roli a trošku slabší druhá polovina, která je až příliš doslovná. Neklidná atmosféra a dramatická hudba ale vydrží po celou dobu.
Synopse: Novináři Johnu Kleinovi (Richard Gere) nedávno zemřela žena, po níž zbyl blok plný podivných kreseb, které jsou variací na stejné zjevení. Za nějakou dobu přijíždí do malé vesnice Point Pleasant, kde mu místní policistka Connie Parker (Laura Linney) prozradí, že následkem zvláštních úkazů je celý kraj vzhůru nohama. John brzy zjistí, že vše souvisí s obrazy, které jeho manželka namalovala těsně před smrtí a které dokáží předvídat různé katastrofy. Začíná tak závod s časem.
Zajímavost: Film je založen na skutečných událostech, které se staly v městečku Point Pleasant mezi listopadem 1966 a prosincem 1967.
Originální trailer filmu Proroctví z temnot

Plakát filmu Terminátor Terminátor (The Terminator) (sobota 22. 9., Nova, 23.15 - 01.20)
Akční sci-fi klasika, která proslavila Jamese Camerona. Ten už zde předvedl, jak výborně umí tvořit atmosféru, pracovat s kamerou a citlivě naskládat scény za sebe tak, aby diváka naprosto strhly. Vlivem nízkého rozpočtu jsou triky dnes už zastaralé, stejně jako syntetizátorový soundtrack Brada Fiedela a příběh má možná nějaké logické nedostatky, to všechno lze ale snadno odpustit, neboť tu máme charismatického Arnolda Schwarzeneggera v záporné roli, neméně dobrého Michaela Biehna a pochopitelně i Lindu Hamilton. K tomuhle víc komentářů netřeba.
Synopse: Do Los Angeles roku 1984 je vyslán zabijácký stroj podobný člověku (Arnold Schwarzenegger) z roku 2029. Jeho úkolem je zlikvidovat Sarah Connor (Linda Hamilton) dřív, než porodí syna, který v budoucnu povede lidi ve válce proti strojům. Ti jí pro změnu posílají na pomoc svého robota (Michael Biehn).
Zajímavost: Schwarzenegger pronese ve filmu dvaasedmdesát slov.
Originální trailer filmu Terminátor

Fighter Fighter (The Fighter) (neděle 23. 9., ČT1, 00.10 - 02.00)
Výborné boxerské drama je v podstatě sázkou na jistotu. David O. Russell do žánru nic nového nepřináší a klasické schéma oživuje kombinací s jakýmsi sociálně - kritickým dramatem a poměrně mu to vychází. Výrazně nadprůměrnou záležitost ze snímku činí hlavně herci - oscarové Melissu Leo a Christiana Balea doplňují neméně výteční Amy Adams a Mark Wahlberg, který ale ve stínu kolegů lehce zaniká. Patříte-li k fandům podobného žánru a nevadí vám šablonovitost děje a postav, je tenhle kousek přímo pro vás.
Synopse: Boxér Micky Ward (Mark Wahlberg) by moc rád vyhrál titul mistra světa. Jeho problémem ovšem je, že je až příliš pod vlivem rodiny a hlavně nespolehlivého nevlastního bratra Dickyho (Christian Bale), který kdysi vyměnil nadějnou kariéru za drogy a kriminální činnost. Micky se tak musí rozhodnout, zda dá přednost rodině, nebo se pokusí uspět na poli sportovním.
Zajímavost: K natočení zápasů byly použity kamery HBO z devadesátých let.
Oficiální trailer filmu Fighter

Plakát filmu Zubaté ostří Zubaté ostří (Jagged Edge) (neděle 23. 9., Fanda, 22.30 - 00.25)
Solidně fungující mix právnického dramatu, kriminálky a romance, který se vymyká ze žánrového schéma, vsází zejména na perfektně hrající dvojici Glenn Close a Jeff Bridges, které skvěle sekunduje na Oscara nominovaný Robert Loggia. Režie Richarda Marquanda je rutinní, ale účinná a dokáže udržet atmosféru a napětí až do samotného konce, který možná mnohé překvapí. Méně známý kousek rozhodně za vidění stojí.
Synopse: Velmi známá zpěvačka je brutálně ubodána. Hlavním podezřelým je její manžel Jack (Jeff Bridges), který tvrdí, že je nevinen. To mu věří i jeho obhájkyně Teddy Barnes (Glenn Close), která s ním brzy oproti všem etickým pravidlům naváže milostný vztah. Ale je Jack opravdu tak bez viny, jak tvrdí?
Zajímavost: Na psacím stroji, který se ve filmu objeví, skutečně psal Joe Eszterhas scénář.
Originální trailer filmu Zubaté ostří

Plakát filmu Komando Komando (Commando) (pondělí 24. 9., Prima Family, 23.15 - 01.10)
Regulérně kultovní a nenáročná akční zábava má pro mnohé obrovský nádech nostalgie. Režisér Mark L. Lester dobře věděl, co točí a servíruje přímočarou a nadsázkovou akci, kupu dnes už zlidovělých a trefných hlášek, prostinký příběh a hlavně hordu svalů, testosteronu a legendárně prkenného Arnolda Schwarzeneggera, který si tu dělá legraci i sám ze sebe. Hledat chyby na esenci toho, co letělo v osmdesátých letech, je pověstným nošením dříví do lesa.
Synopse: Bývalý elitní velitel bojové jednotky John Matrix (Arnold Schwarzenegger) žije v ústraní a daleko od lidí. I tady ho však objeví žoldáci exdiktátora Ariuse (Dan Hedaya) a chtějí po něm, aby zavraždil prezidenta státu Val Verde a tím pádem svrhl tamní demokratickou vládu. Jako "motivaci" mu unesou dcerku. To ale neměli dělat, protože Matrix se vydává na dlouhou cestu za pomstou, na níž nezná slitování.
Zajímavost: Film se natáčel pětačtyřicet dní.
Oficiální trailer filmu Komando

Plakát filmu Le Mans Le Mans (Le Mans) (úterý 25. 9., ČT2, 22.20 - 00.05)
Pro fanoušky motoristického sportu naprostá lahůdka, která zůstává v mnohém nepřekonána. Režírujícímu Lee H. Katzinovi se podařilo bravurně vystihnout atmosféru závodů, všudypřítomný adrenalin a napětí jezdců. Dokonce nabízí i dechberoucí záběry z pohledu řidiče, které jsou vskutku famózní. Akční scény jsou skvěle natočené, nasnímané a nastříhané a nemají chybu. V titulní roli exceluje charismatický Steve McQueen, který si ji užívá a ví, o čem točí. Škoda jen, že se tvůrci pokoušeli do děje našroubovat ještě příběh odehrávající se mimo trať, který se do něho nehodí a působí moc násilně. Jinak jde ale o výjimečný zážitek.
Synopse: Americký řidič (Steve McQueen) se vrací na závodiště do Francie, kde byl před rokem vážně zraněn a zjišťuje, že pociťuje silnou náklonnost k vdově po muži, který při stejném neštěstí zemřel. Ještě větší vášeň v něm ale vzbuzují zvuk burácejícího motoru a vůně benzínu.
Zajímavost: Steve McQueen si vyzkoušel závody v Le Mans i ve skutečnosti.
Originální trailer filmu Le Mans

Plakát filmu Tygr a drak Tygr a drak (Wo hu cang long) (úterý 25. 9., Fanda, 20.05 - 22.15 / středa 26. 9., 14.15 - 16.15)
Čtyřoscarová dobrodružná záležitost vzbudila zájem o čínskou kinematografii a do širšího povědomí dostala režiséra Anga Lee. Svět okouzlil zejména propracovanou vizuální stránkou, dokonalou choreografií, uchvacujícími a svým způsobem poetickými souboji a zajímavými a umírněnými výkony Chow Yun-Fata, Michelle Yeoh, Zhang Ziyi a dalších. Ač příběh není tím nejlepším a je ve své podstatě dost triviální, slávě a úspěchu snímku to neuškodilo ani trochu.
Synopse: Krásný a silný Li Mu Bai (Chow Yun-Fat) je mistrem svého bojového umění. V tajném výcvikovém táboře potká dávnou přítelkyni Shu Lien (Michelle Yeoh), které kdysi v souboji zabil milence. Požádá ji, aby předala jeho legendární meč do rukou respektovaného vůdce pana Tche. Chce tak začít novou životní etapu. Meč je ale zanedlouho ukraden a Li ho musí najít a pomstít všechny mrtvé.
Zajímavost: Jde o první cizojazyčný film, který v USA vydělal více než sto milionů dolarů.
Mezinárodní trailer filmu Tygr a drak

Plakát filmu Minority Report Minority Report (Minority Report) (čtvrtek 27. 9., Nova, 23.20 - 02.15)
Inteligentní sci-fi je další ukázkou režijní geniality Stevena Spielberga. Ten se na příběhu inspirovaném povídkou Philipa K. Dicka vskutku vizuálně vyřádil a vytvořil takřka dokonalý obraz blízké budoucnosti. Kamera Janusze Kamińskiho je opět precizní, nezklamává ani hudba Johna Williamse. Ucházející je i Tom Cruise v ústřední úloze, jehož protivníkem je vždy skvělý Colin Farrell. Jedinou vadou na kráse zůstává překombinovaný konec, který je bohužel typickou hollywodskou úlitbou a odpovídá tradičním režisérovým hodnotám.
Synopse: V roce 2054 je Washington úplně zbaven kriminality. Viníci potenciálních zločinů jsou totiž díky třem jasnovidcům včas zadrženi. Vedoucím elitní policejní jedntoky je John Anderton (Tom Cruise), jehož motivací je jeho trauma z minulosti. Vše probíhá bez problémů až do chvíle, kdy je za pachatele budoucí vraždy označen právě John. Najednou se ocitá na druhé straně, nikomu nevěří a proti sobě má své vlastní lidi, kterým velí Danny Witwer (Colin Farrell).
Zajímavost: Herečka Samantha Morton si kvůli roli jedné z věštkyň nechala úplně vyholit obočí a hlavu.
Originální trailer filmu Minority Report

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Sci-fi Bod obnovy vizuálně ohromuje, v kontextu české tvorby je nevídané (21.09.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Stroj času: Sylvester Stallone versus Wesley Snipes ve filmu Demolition Man (21.05.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Earl Boen (07.01.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Bruce Lee znovu ožije (01.12.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Tom Cruise slaví 60 let (03.07.2022 09:30 v Články | Publicistika)
- Rami Malek a Zoe Saldana se přidávají k hvězdnému obsazení filmu Davida O´Russela (15.01.2021 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: 10 herců, kteří nebyli nominováni na Oscara, ale měli ho získat (18.10.2020 11:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel herec Clark Middleton (06.10.2020 12:02 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Všechny filmy Arnolda Schwarzeneggera od nejhoršího po nejlepší (01.08.2020 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejslavnější sci-fi filmy let 2000 - 2009 (25.07.2020 13:30 v Články | Publicistika)
- Téma: nejslavnější sci-fi filmy 90. let (11.07.2020 12:30 v Články | Publicistika)
- Téma: nejslavnější sci-fi filmy 80. let (27.06.2020 10:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: nejslavnější akční filmy let 2000 - 2009 (30.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Téma: nejslavnější akční filmy 80. let (16.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel Max von Sydow (09.03.2020 16:05 v Novinky | Zprávy)
- Christian Bale a David O. Russell opět spolu (17.01.2020 12:56 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu